Teraz jest czwartek, 16 sierpnia 2018, 05:08




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Ucięty obraz w filmie DVD 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 września 2004, 12:32
Posty: 124
Post Ucięty obraz w filmie DVD
Hej. Zakupiłem nagryware DVD LiteOn 1653S i mam taki oto problem. Chciałem zrobić filmik na płytce dvd. Wszystko ładnie się wyredenderowało i.............. Zrobiłem ładne menu, itd. Ale po wypaleniu na płytę i odtworzeniu na stacjonarnym odtwarzaczu DVD okazuje się, że obraz jest ucięty. Dlaczego tak jest? PS. używałem programów: DVD Architect 1.0 oraz Nero Vision Express - to samo :(

_________________
Zapraszam na stronę http://www.kamerman.prv.pl


Ostatnio edytowano piątek, 28 stycznia 2005, 13:53 przez mati416, łącznie edytowano 1 raz

sobota, 8 stycznia 2005, 20:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
po pierwsze gdzie uciety
w połowie?
w prawym/lewym górnym/dolnym/ rogu?
czy też w stosunku do tego co widać na kopie?
jeśli to ostatnie to ok
tak być musi obszar widoczny na kopie jest trochę wiekszy niz na TV


sobota, 8 stycznia 2005, 20:39
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 września 2004, 12:32
Posty: 124
Post 
Odcina mi (a przy okazji mojejmu kuzynowi także!) boki lewy-prawy. Ale jak to samo oglądałem na kompie, to nie było nic ucięte. :(

_________________
Zapraszam na stronę http://www.kamerman.prv.pl


sobota, 8 stycznia 2005, 20:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
mati416 napisał(a):
Odcina mi (a przy okazji mojejmu kuzynowi także!) boki lewy-prawy. Ale jak to samo oglądałem na kompie, to nie było nic ucięte. :(

czyli wsio ok. wypalenie ok

tak jest było i bedzie
i nic na to sie nie poradzi
nie wiem jakie macie tv ale czy widzisz na kineskopie taką czaeną obwódkę jakby rame tam się ci reszta chowa :wink:


sobota, 8 stycznia 2005, 21:09
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 września 2004, 12:32
Posty: 124
Post 
Mam TV Sony Trinitron 32'' z możliwością wyboru: 4:3, 14:3, 16:9 (wide) oraz Zoom. Ale żandej obwódki, o której Wspominasz nie ma na żadnym z tych trybów.

_________________
Zapraszam na stronę http://www.kamerman.prv.pl


sobota, 8 stycznia 2005, 21:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
mati416 napisał(a):
Mam TV Sony Trinitron 32'' z możliwością wyboru: 4:3, 14:3, 16:9 (wide) oraz Zoom. Ale żandej obwódki, o której Wspominasz nie ma na żadnym z tych trybów.

ci co maja poczciwe 4;3 widza o czym pisze
tak czy siak
nie masz się czym przyejmować
wszystko jest ok.


sobota, 8 stycznia 2005, 22:08
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 września 2004, 12:32
Posty: 124
Post 
Aha, to super. Dzięki za zainteresowanie. :D

_________________
Zapraszam na stronę http://www.kamerman.prv.pl


sobota, 8 stycznia 2005, 22:21
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL