Teraz jest wtorek, 14 sierpnia 2018, 20:20




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Zakłócenie w dole obrazu z kamery analogowej 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2003, 14:06
Posty: 91
Post Zakłócenie w dole obrazu z kamery analogowej
Znajomy prosił mnie o zgranie mu wesela na DVD. Po zrzuceniu filmu przez karte DV500 (próbowałem też przez kamere DV) obraz oglądany na kopie ma na dole zakłócenie (wąska linia). Wiem bo już tak robiłem że w trakcie exportu z Premiere filtrami np. Procodera obcinałem tą linie (10 linii) aby nie były widoczne na monitorze (na TV jest OK). Ale proces kodowania bardzo się wydłuża. Czy jest inny szybszy i prościejszy sposób na tą dolegliwość. On w domu akurat nie ma stacjonarnego DVD tylko odtwarzacz w kopie. Pozdrawiam


czwartek, 20 stycznia 2005, 13:11
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 22:55
Posty: 167
Lokalizacja: Łajszczew ;)
Post 
Nic nie musisz robić, po wypaleniu DVD ten obszar obrazu na telewizorze będzie niewidoczny.


czwartek, 20 stycznia 2005, 14:49
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2003, 14:06
Posty: 91
Post 
to właśnie napisałem że na TV obraz jest OK. Ale co zrobić by się pozbyć tego paska oglądając ten film na komputerze ?


czwartek, 20 stycznia 2005, 14:56
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 27 września 2004, 22:40
Posty: 86
Lokalizacja: Królewskie Miasto:)
Post 
Możesz w programie edycyjnym w tytularce dodać na dole pasek czerni o szerokości 10 px, , przy bezposrednim exporcie z timeline'a przez frameserver do innego formatu unikniesz rekompresji i utraty jakości ( powyższy sposób dotyczy AP)

_________________
Pozdrawiam myślących

Janusz B.


poniedziałek, 24 stycznia 2005, 02:06
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 22 listopada 2004, 17:29
Posty: 65
Lokalizacja: Suwałki
Post 
spróbuj wyjąć kasetę i jeszcze raz włożyć do magnetowidu, miałem ten problem i to pomogło. Chyba taśma źle się ustawiła na głowicy.


poniedziałek, 24 stycznia 2005, 16:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL