Teraz jest środa, 15 sierpnia 2018, 02:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 verbatim printable x8 - uwaga!!! 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post verbatim printable x8 - uwaga!!!
nie mogłem poradzić sobie - rwania wypalonego filmu, błędy nero i workshopa - sprawdziłem płytki verb print x 8 maja jakiś defekt!! filmy na emtec i verbatim x 4 - super . Radzę ! uwaga na verbatim printable x 8!!!


piątek, 11 lutego 2005, 23:50
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
" + " czy " - "


sobota, 12 lutego 2005, 09:55
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 11 listopada 2004, 00:06
Posty: 71
Post 
Też to zauważyłem.Co prawda nagrywam na stacjonarnej nagrywarce,ale
potwierdzam to co napisałeś.Verbatim x2,x4 nagrywają się super,a x8 mnóstwo przeskoków podczas odtwarzania.Tylko te pierwsze coraz trudniej kupić.
P.s. Gdzie kupujecie verbatimy x4 ?Oczywiście te do nadruku.


sobota, 12 lutego 2005, 10:43
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Coś nie tak kochani:
Aktualizacja bios nagrywarki lub detekcja napędów programem do zapisu krążków i będą do wyboru wszystkie niższe prędkości, bo przecież dlaczego nie możecie płytki opisanej jako X8 nagrywać dololną niższą prędkością X4, X2, czy nawet X1?
Pozdrawiam gorąco


sobota, 12 lutego 2005, 18:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
nic do tego nie ma bios!! nagrywałem duzo płyt na pioneer a06 i było ok. teraz miałem problemy j.w. ale kupiłem paczkę płyt na giełdzie i dzis nagrałem juz ok. 12 sztuk i jest super. cały czas nagrywam na x 4, płytki x 4 idą super a x 8 w zależności od dostawy.


niedziela, 13 lutego 2005, 01:15
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 00:09
Posty: 107
Lokalizacja: Radom
Post 
Witam
Dodam troszeczkę o siebie.
Z mojego niedużego doświadczenia wyciągnąłem następujące wnioski co do nagrywania płyt.
Narazie najlepsze wedlug mnie pozostają płytki wlaśnie Verbatim printable nieważne czy x4 czy x8, jeszcze nigdy nie miałem z nimi problemów, oczywiście nagrywane z prędkością 2x. Ostatnio dla zaoszczędzenia (do studniówek)kupilem Verbatimki w szpindlu po 25 sztuk też x8 tylko zwykle nie do nadruku. No i porażka. Na 35 sztuk jakieś 7 poszło do kosza. No ale w cenie widać rożnicę kosztowaly 2,6 za sztukę gdy za printeable trzeba zapłacić minimum 5 zl za sztukę. Acha mówię tu o dvd+r minusów nie testowalem. Także chyba jednak pozostanę przy tych do nadruku. Przynajmniej do wesel.
Drugą płytą według mnie najlepszą za verbatimem jest sony dvd+r x4 te z napisem video. Cena w selgrosie w promocji po 2,8 a w media po 3,2.
Przynajmniej są dużo tańsze i napewno lepsze od tych verbatimek ze szpindla.
A jeśli chodzi o te verbatimki printable x4 to są jeszcze w komputroniku w dobrej cenie
http://www.komputronik.pl
Przy nagrywaniu przy większych prędkościach zauważylem cięcie filmu w ostatnich czapterach. Oczywiście nie na każdej plytce ale mniej więcej połowa się tnie. Nagrywam na sony dru700a.
Pozdrawiam, Grzesiek.


niedziela, 13 lutego 2005, 17:44
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 10 grudnia 2003, 05:04
Posty: 172
Post 
Też miałem problem z Verbatim Printable. Konkretnie to były minusy, nie pamiętam ich indeksu prędkości,wydanie boxowe. Na 10 szt. nie nagrała się żadna,zmiany prędkości nagrywania nic nie dawały. Było to jakieś 5 miesięcy temu, zakup w Media Markt.


niedziela, 13 lutego 2005, 19:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
U mnie wygląda to tak : Verbatim Printable x8 -R nagrywane z prędkością x2 i x4 na pioneer 105 z najnowszym BIOSem - płytki zacinają sie - tak na stacjonarce jak i w kompie. V Printable x4 chodziły bez problemów. Mam wrażenie że V wypuścił jakąś wadliwą partię płyt ... Po moim problemach z V zaczęłem szukać innych nośników ... Bardzo fajnie paliło na Omegach srebrnych (printable oczywiście) - na białych były takie same objawy jak na V x8. Omegi były za 1.70 ;> samsungi za 2 zeta - zacinały się także, Esperanzy za 1.70 - narazie bez problemów ale wypaliłem dopiero około 25 sztuk. Miałem także problemy z Dysanami Printable - chcę jeszcze wypróbować EMTECi o których ktoś wcześniej pisał ale nie moge ich nigdzie dostać - moze chodziło o + ? ...


poniedziałek, 14 lutego 2005, 16:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Niestety w komputroniku już nie ma Verbatim x4 printable.Może jakieś inne propozycje.
Teodor


poniedziałek, 14 lutego 2005, 19:30
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 11 listopada 2004, 00:06
Posty: 71
Post 
Odwiedziłem właśnie europejską stronę Verbatima i oto co tam przeczytałem:Przestrogi
* Ten nośnik jest zgodny z nowymi standardami nagrywania dysków DVD-R z szybkością 8x. Jednak użycie go w stacjach dysków DVD-R o szybkości 2x/4x, które nie obsługują wyższych szybkości nagrywania, może powodować błędy zapisu, błędy pobierania danych lub uszkodzenie danych nagranych na nim danych. Stacje dysków o szybkości 2x/4x mogą wymagać uaktualnienia oprogramowania sprzętowego, należy więc skontaktować się z producentem stacji dysków.

** Ten nośnik jest zgodny z nowymi standardami nagrywania dysków DVD-R z szybkością 1x–4x. Jednak użycie go w stacjach dysków DVD-R o szybkości 2x, które nie obsługują szybkości nagrywania 4x, może powodować błędy zapisu, błędy pobierania danych lub uszkodzenie nagranych na nim danych. Użycie tych dysków w nagrywarkach z serii Pioneer AO3/AO4/DVR7000 bez uaktualnienia oprogramowania sprzętowego może spowodować uszkodzenie stacji dysków. Więcej szczegółowych informacji znajduje się w witrynie sieci Web firmy Pioneer.


Oprócz tego jest do ściągnięcia plik odnośnie kompatybilności nośników z
nagrywarkami .
Dziwię się tylko,że praktycznie już nie do dostania są doskonałe nośniki
DVD Printable x4 czyli nr.43236.Przecież jest dużo klientów posiadających
starsze modele nagrywarek,a nie do wszystkich można znaleźć upgrade
firmwaru(przynajmniej tak mi się wydaje).
Teodor


poniedziałek, 14 lutego 2005, 21:09
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Powiedzcie mi, bo ja tego nie zroumiem:
- Kto wam broni nagrać wolniej płytkę na której jest napisane X4, czy X8 ?


poniedziałek, 14 lutego 2005, 23:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
;> Na płytce x8 nagrywam z prędkością x4 lub x2 i nie chodzi ! Czy to już jasne czy jeszcze jakieś wątpliwości gdzieś sie gnieżdża ? Moja nagrywarka nie obsługuje x8 orędkości nagrywania ...


poniedziałek, 14 lutego 2005, 23:55
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 22:55
Posty: 167
Lokalizacja: Łajszczew ;)
Post 
Czyżby wymuszona wymiana nagrywarek??Troche to wszystko śmieszne jezeli nie będzie rzeczywiście kompatybilności.Wspomniana tabela kompatybilnosci sporo wyjaśnia.


wtorek, 15 lutego 2005, 10:06
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 11 listopada 2004, 00:06
Posty: 71
Post 
Kolego Darku.Ja nagrywam x1(stacjonarna Panasonica) i niestety ale te x8 to wielka porażka.Są jeszcze dostępne płyty DVD x 4 różnych producentów,które nagrywają się prawidłowo,ale mi zależy na płytach
do nadruku,a z tym jest coraz większy problem.Na stronieVerbatim eoropa
są one dostępne,ale co z tego jak brak jest tego towaru w sklepach i hurtowniach.
P.s.Nie mogę znaleźć przedstawiciela na Polskę firmy Verbatim.Może jakiś
link lub nr.telefonu.
Pozdrawiam


wtorek, 15 lutego 2005, 12:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2003, 22:34
Posty: 425
Post 
Dopiero dzisiaj przeczytałem ten wątek. Mnie to też dopadło, kupiłem V x8 i jest problem. Tylko co ciekawe, w kompie płyta jest czytana, natomiast w odtwarzaczu DVD (LG) nie. Może ktoś znajdzie rozwiązanie problemu, bo aż nie chce mi się wierzyć, że Verbatim wypuścił takiego bubla. Palę na Pionieer A 106 z biosem 1.08.

_________________
hi-rek


środa, 2 marca 2005, 22:48
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL