Teraz jest piątek, 17 sierpnia 2018, 13:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Adobe Encore DVD- Pierwsze kroki 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 10 marca 2004, 12:47
Posty: 55
Post Adobe Encore DVD- Pierwsze kroki
Witam i proszę serdecznie uzytkowników w/w programu o pomoc w rozpoczęciu pracy z tym programem.

Jaki sa pierwsze niezbedne czynnosci aby stworzyc proste Menu, bo nie jest to tak proste jak np w TMPGEnc DVD Author


sobota, 5 marca 2005, 13:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
Za dużo by pisać. Najlepiej jak kupis sobie książeczkę "Adobe DVD Encore - szybki start" dostępny na http://www.dve.pl

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


sobota, 5 marca 2005, 15:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
TOKKSA napisał(a):
Za dużo by pisać. Najlepiej jak kupis sobie książeczkę "Adobe DVD Encore - szybki start" dostępny na http://www.dve.pl
albo przeczytać helpa


sobota, 5 marca 2005, 16:05
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 10 marca 2004, 12:47
Posty: 55
Post 
dzięki :roll:


sobota, 5 marca 2005, 16:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
mam male pytanko odnosnie tego programu...
czy jezeli uzywam dwoch menu to da sie uzyc tego samego podkladu? chodzi mi o to, ze moge ustawic w kazdym menu ten sam utwor ale przechodzac z jednego menu do drugiego podklad odtwarzany jest od poczatku :( a chcialbym zeby zostala zachowana ciaglasc.


sobota, 5 marca 2005, 17:15
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
Ciekawe pytanie ale raczej nie, choć może się mylę.

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


sobota, 5 marca 2005, 17:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Wydaje mi sie, że jest to wogóle niemożliwe, ponieważ każde menu jest jakimś tam vobem i przechodząc do kolejnego menu w rzeczywistości odtwarzamy kolejnego voba.


sobota, 5 marca 2005, 17:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
-Damian- napisał(a):
Wydaje mi sie, że jest to wogóle niemożliwe, ponieważ każde menu jest jakimś tam vobem i przechodząc do kolejnego menu w rzeczywistości odtwarzamy kolejnego voba.


Dotyczy to nie wiem czy wszystkich,ale z pewnością ogromnej większości programów do authoringu.


sobota, 5 marca 2005, 20:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
Jeżeli nie wszystkich to podaj nazwę chociaż jednego progrmu w którym jest taka możliwość

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


sobota, 5 marca 2005, 22:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Pza tym w przypadku motion menu mielibyśmy do czynienia z niezależnym odtwarzaniem strumienia audio i video, a to już prawie napewno nie jest możliwe.


sobota, 5 marca 2005, 23:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 6 maja 2003, 15:50
Posty: 3
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Adobe Encore DVD- Pierwsze kroki
Badmisior napisał(a):
Witam i proszę serdecznie uzytkowników w/w programu o pomoc w rozpoczęciu pracy z tym programem.

Jaki sa pierwsze niezbedne czynnosci aby stworzyc proste Menu, bo nie jest to tak proste jak np w TMPGEnc DVD Author


Witam,
Świetny tutorial dla Encore jest pod tym adresem
http://www.wrigleyvideo.com/videotutori ... encore.htm

Pozdrawiam
Darek


wtorek, 12 kwietnia 2005, 17:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Nie jest mozliwe zrobienie czegos takiego jak przejscie miedzy dwoma menu z zachowaniem ciaglosci sciezki audio, chyba ze tak naprawde nie bedzie to zmiana menu, lecz kontynuacja poprzedniego. Ale to jest trick a nie prawdziwa zmiana menu.


sobota, 11 czerwca 2005, 01:18
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3233
Post 
witam

albo mam zaćmienie (pewnie z powodu późnej pory ;) ) albo encore ma szansę zawieść mnie całkowicie, a mianowicie:

Obrazek

chodziło mi, aby pod pierwszym titlesem był obrazek. no i jest. jednak kombinuję i kombinuję, a przesunąć i przeskalować go nie mogę! z napisem owszem, ale bez ani rusz. pomóżcie proszę, bo utknąłem... :cry:

pozdrawiam


poniedziałek, 27 czerwca 2005, 02:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Ja bym skorzystał z funkcji Edit in Photoshop


poniedziałek, 27 czerwca 2005, 07:53
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3233
Post 
witam.

niestety funkcja edit nic by ci nie dała. chodzi o encore, a w napisie jest animacja. chodzi mi o to, czy można ją jakoś dopasować, bo wygląda na to że nie...


poniedziałek, 27 czerwca 2005, 11:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL