Dvd workshop 2 nie chce wypalać płyt !!
Autor |
Wiadomość |
ar2
Bywalec
Dołączył: czwartek, 10 marca 2005, 15:04 Posty: 16 Lokalizacja: internet
|
 Dvd workshop 2 nie chce wypalać płyt !!
Pomocy !!
Dvd worshop 2 zamiast wypalać płyty, wywala mi błąd jakiś code cośtam gdy ma już dojść do wypalania, albo komunikat, w którym jest napisane, że płyta nie jest czysta (a napewno jest).
Przeinstalowywałem już program, zmieniałem burn engine na różne wersje i nic
ratunku!!
P.S. narazie tworze obrazy płyty i wypalam w nero, ale to trwa 3 razy dłużej 
|
czwartek, 10 marca 2005, 16:19 |
|
 |
videojerzy
Stały bywalec
Dołączył: poniedziałek, 1 marca 2004, 20:12 Posty: 84 Lokalizacja: Nowy Sącz
|
spróuj zmienić płyty np. na verbatim
|
sobota, 12 marca 2005, 08:03 |
|
 |
Jacek Sala
Stary wyjadacz
|
|
sobota, 12 marca 2005, 10:35 |
|
 |
Juhas
Stały bywalec
Dołączył: poniedziałek, 22 listopada 2004, 17:29 Posty: 65 Lokalizacja: Suwałki
|
Prawdopodobnie masz za duże projekty. Aby ci weszło na płytę DVD sam plik filmowy bez pliku audio nie może być większy niż 3.0, 3.1 GB resztę zajmuje plik audio przy godzinie będzie to około 600 MB i resztę zajmuje menu . Program wprowadza w błąd pokazując , pojemność projektu. Czasami gdy pokazuje już 3.3 GB pojemności nie idzie zapisać tego i pojawia się komunikkat o zapisanej płycie. Po prostu musisz potestować i ustalić sobie pojemność plików aby wszystko wlazło, jak też tak zrobiłem.
|
środa, 16 marca 2005, 14:38 |
|
 |
Jacek Sala
Stary wyjadacz
|
Witam.
Juhas, bzdury piszesz.
|
środa, 16 marca 2005, 15:12 |
|
 |
jeesoo
Aktywny bywalec
Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17 Posty: 941 Lokalizacja: Gorlice / Londyn
|
To "coś" mogło się wziąć stąd, że kol. Juhas robił dźwięk PCM ...
_________________ ...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki... _________________ 5D
|
środa, 16 marca 2005, 19:46 |
|
 |
ar2
Bywalec
Dołączył: czwartek, 10 marca 2005, 15:04 Posty: 16 Lokalizacja: internet
|
Dzieki za odpowiedzi, nie mam pojęcia co się działo (ten błąd się nagle pojawił) a zniknął równie gwałtownie "FORMAT C:" , nie wiem co było i miałem dosyć ciągłego zmieniania i instalowania różnych plików.
Dzięki i pzdr[/i]
|
czwartek, 17 marca 2005, 03:08 |
|
 |
Juhas
Stały bywalec
|
jeesoo to jak ty ustawiasz dźwięk w procoderze 2?
|
sobota, 19 marca 2005, 13:12 |
|
 |
jeesoo
Aktywny bywalec
Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17 Posty: 941 Lokalizacja: Gorlice / Londyn
|
mpeg layer 2, 224 kbps
PS: Stream Format : DVD(MPEG Program/Elementary Stream)
Stream Type : MPEG-2 Program Stream
_________________ ...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki... _________________ 5D
|
sobota, 19 marca 2005, 14:09 |
|
 |
Juhas
Stały bywalec
|
jeesoo ale u mnie przy imporcie do workshopa takiego pliku dźwiękowego o takim formacie jaki ty ustawiasz w procoderze 2 workshop nie widzi.
|
czwartek, 31 marca 2005, 13:55 |
|
 |
jeesoo
Aktywny bywalec
|
Juhas : przeciez napisałem program stream  zrobi Ci jeden plik z muzyką i obrazem juz złączonymi ... Nie musisz otwierać żadnego dodatkowego pliku z dźwiekiem w Workshopie ...
PS. Jak Ci workshop nie widzi całego pliku wynikowego z Procodera, to poprostu zmień ręcznie rozszerzenie na mpg, albo mpeg, albo co tam chcesz ;> wszystko jedno ;>
|
czwartek, 31 marca 2005, 14:50 |
|
 |
Juhas
Stały bywalec
|
ok dzięki jeesoo
|
piątek, 1 kwietnia 2005, 11:35 |
|
 |
Montażysta Darek A.
Moderator
Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24 Posty: 3418 Lokalizacja: zachodniopomorskie
|
 Re: Dvd workshop 2 nie chce wypalać płyt !!
ar2 napisał(a): ...narazie tworze obrazy płyty i wypalam w nero, ale to trwa 3 razy dłużej 
Przecież Workshop zanim zacznie wypalać płytkę też tworzy jej obraz, więc nie powinno trwać dłużej zapisanie krązka w innym programie chociażby nero, niż w nim. Ja zawsze tworzę Foldery DVD i dokładnie katalog VIDOE_TS zapisuję za pomocą nero.
Teraz inna sprawa:
jeśli nie ingerujesz w dźwięk filmu, nie zmieniasz jego właściwości, to dlaczego kompresujesz procoderem do dwu oddzielnych plików obrazu i dźwięku w formacie PCM, przecież Workshop i tak bedzie musiał skompresować dźwięk i połączyć oba pliki ze sobą, a przecież za pomocą Procodera można utworzyć udźwiękowiony w sobie jeden plik m2p świetnie widziany przez Workshopa? Jest to o tyle ciekawy format, że dźwięk mimo że zawiera się w obrazie nie jest wpleciony w niego, ale jak gdyby podwiązany i ingerencja w audio w Workshopie (jest tam jakaś symulacja surround) nie powoduje dekompresji strumienia video, więc tworzenie gotowej kompilacji do zapisu na płytkę trwa zależnie od wielkości składowych (menu itp) zaledwie kilka minut.
Pozdrawiam gorąco
|
piątek, 1 kwietnia 2005, 13:29 |
|
 |
|