Teraz jest wtorek, 14 sierpnia 2018, 20:20




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Dvd workshop 2 nie chce wypalać płyt !! 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 10 marca 2005, 15:04
Posty: 16
Lokalizacja: internet
Post Dvd workshop 2 nie chce wypalać płyt !!
Pomocy !! :(

Dvd worshop 2 zamiast wypalać płyty, wywala mi błąd jakiś code cośtam gdy ma już dojść do wypalania, albo komunikat, w którym jest napisane, że płyta nie jest czysta (a napewno jest).

Przeinstalowywałem już program, zmieniałem burn engine na różne wersje i nic :cry:

ratunku!!

P.S. narazie tworze obrazy płyty i wypalam w nero, ale to trwa 3 razy dłużej :(


czwartek, 10 marca 2005, 16:19
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 marca 2004, 20:12
Posty: 84
Lokalizacja: Nowy Sącz
Post 
spróuj zmienić płyty np. na verbatim


sobota, 12 marca 2005, 08:03
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 02:31
Posty: 137
Post 
http://www.ulead.com/tech/general/burning_engine.htm
http://www.ulead.com/tech/dws/dws_ftp.htm

pozdrawiam
Jacek.


sobota, 12 marca 2005, 10:35
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 22 listopada 2004, 17:29
Posty: 65
Lokalizacja: Suwałki
Post 
Prawdopodobnie masz za duże projekty. Aby ci weszło na płytę DVD sam plik filmowy bez pliku audio nie może być większy niż 3.0, 3.1 GB resztę zajmuje plik audio przy godzinie będzie to około 600 MB i resztę zajmuje menu . Program wprowadza w błąd pokazując , pojemność projektu. Czasami gdy pokazuje już 3.3 GB pojemności nie idzie zapisać tego i pojawia się komunikkat o zapisanej płycie. Po prostu musisz potestować i ustalić sobie pojemność plików aby wszystko wlazło, jak też tak zrobiłem.


środa, 16 marca 2005, 14:38
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 02:31
Posty: 137
Post 
Witam.

Juhas, bzdury piszesz.


środa, 16 marca 2005, 15:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
To "coś" mogło się wziąć stąd, że kol. Juhas robił dźwięk PCM ...

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


środa, 16 marca 2005, 19:46
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 10 marca 2005, 15:04
Posty: 16
Lokalizacja: internet
Post 
Dzieki za odpowiedzi, nie mam pojęcia co się działo (ten błąd się nagle pojawił) a zniknął równie gwałtownie "FORMAT C:" , nie wiem co było i miałem dosyć ciągłego zmieniania i instalowania różnych plików.

Dzięki i pzdr[/i]


czwartek, 17 marca 2005, 03:08
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 22 listopada 2004, 17:29
Posty: 65
Lokalizacja: Suwałki
Post 
jeesoo to jak ty ustawiasz dźwięk w procoderze 2?


sobota, 19 marca 2005, 13:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
mpeg layer 2, 224 kbps

PS: Stream Format : DVD(MPEG Program/Elementary Stream)
Stream Type : MPEG-2 Program Stream

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


sobota, 19 marca 2005, 14:09
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 22 listopada 2004, 17:29
Posty: 65
Lokalizacja: Suwałki
Post 
jeesoo ale u mnie przy imporcie do workshopa takiego pliku dźwiękowego o takim formacie jaki ty ustawiasz w procoderze 2 workshop nie widzi.


czwartek, 31 marca 2005, 13:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
Juhas : przeciez napisałem program stream :P zrobi Ci jeden plik z muzyką i obrazem juz złączonymi ... Nie musisz otwierać żadnego dodatkowego pliku z dźwiekiem w Workshopie ...

PS. Jak Ci workshop nie widzi całego pliku wynikowego z Procodera, to poprostu zmień ręcznie rozszerzenie na mpg, albo mpeg, albo co tam chcesz ;> wszystko jedno ;>

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


czwartek, 31 marca 2005, 14:50
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 22 listopada 2004, 17:29
Posty: 65
Lokalizacja: Suwałki
Post 
ok dzięki jeesoo


piątek, 1 kwietnia 2005, 11:35
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Dvd workshop 2 nie chce wypalać płyt !!
ar2 napisał(a):
...narazie tworze obrazy płyty i wypalam w nero, ale to trwa 3 razy dłużej :(

Przecież Workshop zanim zacznie wypalać płytkę też tworzy jej obraz, więc nie powinno trwać dłużej zapisanie krązka w innym programie chociażby nero, niż w nim. Ja zawsze tworzę Foldery DVD i dokładnie katalog VIDOE_TS zapisuję za pomocą nero.
Teraz inna sprawa:
jeśli nie ingerujesz w dźwięk filmu, nie zmieniasz jego właściwości, to dlaczego kompresujesz procoderem do dwu oddzielnych plików obrazu i dźwięku w formacie PCM, przecież Workshop i tak bedzie musiał skompresować dźwięk i połączyć oba pliki ze sobą, a przecież za pomocą Procodera można utworzyć udźwiękowiony w sobie jeden plik m2p świetnie widziany przez Workshopa? Jest to o tyle ciekawy format, że dźwięk mimo że zawiera się w obrazie nie jest wpleciony w niego, ale jak gdyby podwiązany i ingerencja w audio w Workshopie (jest tam jakaś symulacja surround) nie powoduje dekompresji strumienia video, więc tworzenie gotowej kompilacji do zapisu na płytkę trwa zależnie od wielkości składowych (menu itp) zaledwie kilka minut.
Pozdrawiam gorąco


piątek, 1 kwietnia 2005, 13:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL