|
|
|
Teraz jest czwartek, 21 stycznia 2021, 07:10
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 1 ] |
|
Słaba jakość przy zgrywaniu do DV avi
Autor |
Wiadomość |
Qba
Nowy
Dołączył: niedziela, 10 kwietnia 2005, 18:43 Posty: 6 Lokalizacja: Żory
|
 Słaba jakość przy zgrywaniu do DV avi
Witam. Mój problem polega na tym, że po zgraniu kawałka filmu do pliku avi (pełne DV) powstają jakieś zniekształcenia, drobne poziome linie, widoczne pixele na obrysach przedmiotów, osób. Nie wiem czy to są dropy, ale wygląda to tak, jakbym zgrywał do jakości co najwyżej VCD. Wcześniej (jakieś 2 miesiące temu) wszystko było ok. Bezproblemu zgrałem film do avi i wypaliłem DVD.
Używam programu Pinnacle Studio Plus 9.3. Kamera Sony HC14. Kasetki Sony premium.
Pierwszą kasetke nagrywałem w SP, drugą już w LP. Ale nie ma różnicy z której zgrywam.
Może to wina jakiegoś codeca, albo sterownika. Nie mam już pomysłu. Spróbuje jeszcze w innym programie.
|
niedziela, 10 kwietnia 2005, 18:53 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 1 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|