|
Teraz jest środa, 20 stycznia 2021, 00:17
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
hi-rek
Aktywny bywalec
|
 PLEXTOR 716
Do użytkowników tej nagrywarki:
zainstalowałem ją w kompie. I mam kłopot. Polega on na tym, że DVD nagrywa świetnie, ale nie nagrywa CDR ani nie widzi płyt CD. Może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał lub podpowie jakieś rozwiązanie. Zakładam, że palnik jest dobry.
_________________ hi-rek
|
środa, 27 kwietnia 2005, 14:47 |
|
 |
Bogusław Spala
Aktywny bywalec
Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25 Posty: 1600 Lokalizacja: Tarnów
|
 re...
Witam,
sprawdź jaki masz bios wgrany do nagrywarki. Plextor aktualnie wypuścił bios o nr 1.06 Posiadam ten model (716A) już od jakiegoś czasu i nigdy mi nie sprawiał problemów. Płyta TYAN S2676, BIOS 1.06, PlexTools v.3.01 Gdzieś na sieci czytałem, że nie wszystkie płyty główne współpracują poprawnie z tym Plextorem, ale czy jest to prawda to będę wiedział, jak koledzy z cdrinfo.pl ukończą test tej nagrywarki.
Pozdrawiam.
PS.
Na temat róznych kłopotów z tą nagrywarką możesz poczytać na tym forum:
http://forums.nvidia.com/index.php?s=29 ... entry28202
|
środa, 27 kwietnia 2005, 15:34 |
|
 |
hi-rek
Aktywny bywalec
|
Mam zainstalowany bios 1.06. Ale ... czy zainstalowanie PlexTools'a może coś zmienić. Tego programu nie instalowałem.
_________________ hi-rek
|
środa, 27 kwietnia 2005, 16:12 |
|
 |
Source
Aktywny bywalec
Dołączył: wtorek, 26 października 2004, 13:31 Posty: 223 Lokalizacja: Warszawa
|
mam też plextorka 716A. Bios 1.06 i działam na programie PlexTools 2.22. Wszystko OK  Może tu jest pies pogrzebany ?
|
czwartek, 28 kwietnia 2005, 12:31 |
|
 |
Didi-wideo
Bywalec
|
 PLEXTOR 716A- Problemy z nagrywaniem CD-R/RW
Witam mam podobny problem z tą nagrywarką DVD pali super a CD nie rozpoznaje płyt. posłałem ją do producenta jutro podobno ma wrócić. Zobaczymy co zrobił producent z tym problemem. Apropo PlexTools tu nie ma znaczenia anie nawet wesja biosu. Ja miałem PlexTools 3.0 pro i bios 1.06. a płyt CD jak nie i tak nie chciał palić. moim zdaniew wywaliła się optyka. Jak ją już będę miał u siebie to napisze na forum jak załatwiono sprawę.
|
czwartek, 28 kwietnia 2005, 20:28 |
|
 |
hi-rek
Aktywny bywalec
|
Wielkie dzięki - i czekam z niecierpliwością na efekty naprawy.
_________________ hi-rek
|
piątek, 29 kwietnia 2005, 07:37 |
|
 |
Szybki
Stary wyjadacz
|
 Re: re...
Bogusław Spala napisał(a): Gdzieś na sieci czytałem, że nie wszystkie płyty główne współpracują poprawnie z tym Plextorem, ale czy jest to prawda to będę wiedział, jak koledzy z cdrinfo.pl ukończą test tej nagrywarki. PS.
No właśnie a koledzy z cdrinfo.pl zakommunikowali swego czasu,że zapowiedziany test tej nagrywarki nie odbył się z uwagi na niekompatybilność tego modelu z chipsetem Intela na ich platformie testowej. Ponoć z niektórymi chipsetami Intela napęd ten nie chce wspólpracować. Myślę jednak, że kto jak kto ale Plextor na pewno taki problem usunie.
|
niedziela, 1 maja 2005, 00:15 |
|
 |
Bogusław Spala
Aktywny bywalec
Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25 Posty: 1600 Lokalizacja: Tarnów
|
 re..
|
poniedziałek, 2 maja 2005, 11:43 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|