Teraz jest czwartek, 16 sierpnia 2018, 05:08




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 PowerBIT i Adobe Pro jak z tego zrobic DVD 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 4 sierpnia 2003, 09:00
Posty: 65
Lokalizacja: Opatów
Post PowerBIT i Adobe Pro jak z tego zrobic DVD
Witam serdecznie nigdy sie nie zawiodlem na forowiczach i dlatego znowu mam do Was pytanko. Stworzylem sobie projekt w Adobe Premiere Pro i teraz chce go wyeksportowac do DVD wiec robie sobie Export Video Realtime
(posiadam karte Video Matrox RTX 100) i tam wszystko wpisuje jak trzeba a przy pytanku i bitrate przechodze do takiego programiku jak PowerBIt tam podaje ilosc czasu jaki chce nagrac, w opcjach audio wpiuje 1 i 192 zaznaczam VBR no ioblicza mi bitrate dla wideo i dla audio sumuje to i taka wartosc wpisuje do Adobiego i wszystko pieknie ladnie idzie z ta roznica ze material 68 minutowy zajmuje mi 4,9 Giga to troche chyba za duzo no i mi sie nie miesci na plytke a wiem od fachowcow czyli od ludzi z Wammu iz powinno wyjsc okolo 90 minut. Co ja takiego robie zle moze ktos ma jakis pomysl lub rozwiazanie .Dla chcacych podaje teraz kilka szczegolow
Po pierwsze w PowerBicie jest takie pole jak features tam nic nie wpisuje jest 0 moze tam cos sie wpisuje.
Po drugie podczas renderowania w Pro wyskakuje mi komunikat o bledzie mianowicie pisza cos (niezbyt dobrz znam angielski) o niezgodnosci sprzetu z Matroxem (bzdura bo sprzet byl konfigurowany ze strony Matroxa) no jest tam cos takiego uzyj Force Render z czym to sie je nie wiem probowalem w helpie ale nic mi to nie dalo, co ciekawe material ten po calkowitym eksporcie jest ok nigdzie nie ma bledow.
Prosze jak ktos cos wie pomozcie, bez tego nie rusze za pierona tych plytek DVD a ludzie mnie juz przyciskaja do muru.
Bardzo prosze nie piszcie ze jakby co to zawsze moge nagrywac na 4 plytkach material 3 godziny w ostatecznosci biore to pod uwage
Z gory dzieki


czwartek, 19 maja 2005, 09:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 14:48
Posty: 343
Post 
Uzywam tego samego sprzetu (RTX 100 i AP Pro 1.) także skonfigurowanego przez kolegów z WAMM. Żadnych problemów. W pierwsze pole w Power Bit wpisz w minutach jakiej długości masz film. Pozostałe dane tak jak podałeś czyli 1 ścieżka audio i 192 mHz. Mnie zawsze wychodzi dobrze i film jest maksymalnej jakości. Ewentualnie możesz dla "bezpieczeństwa" odjąć ze 150 z wyliczonej wartości bitrate i musi być dobrze!
Pozdrawiam.
Sławek


czwartek, 19 maja 2005, 12:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Moze byc tak ze jeden z twoich pragramow liczy bitrate według

1Gbit= 1024^3 bit

a inny

1Gbit = 1000^3 bit


sobota, 11 czerwca 2005, 00:39
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL