Teraz jest sobota, 18 sierpnia 2018, 07:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Pytanie laika 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 2 marca 2005, 21:22
Posty: 31
Post Pytanie laika
Do zgrywania, obróbki oraz wypalenia DVD uzywam Pinnacla 9 bo tylko ten program posiadam. Kilka filmów które zrobiłem obejrzałem, dałem znajomym do oceny. Podobno było OK. Po co wiec potrzebne te wszystkie zabiegi z Cannopus Procoderami i wieloma innymi programami do "dopieszczenia" filmu?? Czy są to tzw "polepszacze"?


środa, 25 maja 2005, 15:05
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 15 maja 2005, 15:22
Posty: 50
Post Re: Pytanie laika
Maciejko napisał(a):
Do zgrywania, obróbki oraz wypalenia DVD uzywam Pinnacla 9 bo tylko ten program posiadam. Kilka filmów które zrobiłem obejrzałem, dałem znajomym do oceny. Podobno było OK. Po co wiec potrzebne te wszystkie zabiegi z Cannopus Procoderami i wieloma innymi programami do "dopieszczenia" filmu?? Czy są to tzw "polepszacze"?


Maluchem tez mozesz jezdzic, ale chyba lepiej pojechac bmw czy mercem nie??


środa, 25 maja 2005, 15:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 marca 2004, 20:29
Posty: 391
Lokalizacja: Poznań
Post 
Cytuj:
Kilka filmów które zrobiłem obejrzałem, dałem znajomym do oceny. Podobno było OK. Po co wiec potrzebne te wszystkie zabiegi


Przeciętny znajomy powie że jest OK, nawet jeżeli nie jest. Większość ludzi tak naprawdę nie zna się na rzeczy, ogląda film pobierznie, nie zauważa większości szczegółów. Więc może pokaż ten film na forum?

_________________
AntHus
http://www.kosakowscy.pl
http://www.kronikababusia.prv.pl


środa, 25 maja 2005, 17:08
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 2 marca 2005, 21:22
Posty: 31
Post 
OK! Dzieki wieklie za jakże WYCZERUJACE odpowiedzi:(
Zdażyłem się zorientować, ze dalsza obróbka ma jednak sens ale zanim zaczne szukać programów do autoringu to mozecie mi powiedzieć co one ulepszą - co bedzie lepsze od tych DVD które robiłem i wypalałem tylko w Pinnaclu 9.4.2?


czwartek, 26 maja 2005, 00:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 15 maja 2005, 14:17
Posty: 9
Post 
Maciejko napisał(a):
co bedzie lepsze od tych DVD które robiłem i wypalałem tylko w Pinnaclu 9.4.2?


nic, Studio ma całkiem przyzwoity moduł do athoringu, dostępny z timeline-u. Stworzone tym programem menu wygladają i są profesjonalne, a prostota montażu daje komfort obsługi nieznany takim przeładowanym kolosom jak Premiere ( niepolecam). Przy dobrym montażu ( bez choinkowych upiększaczy) nie jest możliwe rozróżnienie w jakim programie film był zmontowany. Pinnacle to Mercedes ale z automatyczną skrzynią biegów :P

Pozdrawiam


czwartek, 26 maja 2005, 11:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Ale idioci pracuja w Hollywood. Wykładają ciężką kasę na Scenarista, a przecież mają pod ręką Pinnacle Studio za 300 zł. A o telewizjach już nie wspomnę, banda debili kupująca drogie produkty Avida, a wystarczy póść do Media Markt i kupić Pinnacle'a, który nie dość że jest po polsku, to prostotą montażu bije wszystko. No ale w końcu MM jest nie dla idiotów, więc jak se mają kupić ten niesamowity program :twisted:

Cytuj:
Pinnacle to Mercedes ale z automatyczną skrzynią biegów

Trafność tego porównania wywołała u mnie przenikliwe dreszcze. Jestem ciągle pod głębokim wrażeniem sposobu myślenia autora.


czwartek, 26 maja 2005, 14:07
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3233
Post 
:D


czwartek, 26 maja 2005, 14:18
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 15 maja 2005, 15:22
Posty: 50
Post 
michael1 napisał(a):
Maciejko napisał(a):
co bedzie lepsze od tych DVD które robiłem i wypalałem tylko w Pinnaclu 9.4.2?


przeładowanym kolosom jak Premiere ( niepolecam).

Pozdrawiam


no dobrze dobrze jak ktos nie umie sie poslugiwac premiere i wykorzystac wszystkie jego mozliwosci to moze tak piasc, ja uwazam ze nie ma lepszego programu do montazu i zgrywania niz premiere 1.5, a do robienia menu encore ktore wspolpracuje rowniez z photoshopem, no ale jak ktos nie umie nic z tego obsluzyc to sie wcale nie dziwie ze woli proste programiki typu Windows Movie Maker, tylko po co wprowadzac w blad kogos kto prosi o informacje jakim programem obrobic film to nie wiem. :P


czwartek, 26 maja 2005, 17:31
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 15 maja 2005, 14:17
Posty: 9
Post 
Cytuj:
Ale idioci pracuja w Hollywood. Wykładają ciężką kasę na Scenarista, a przecież mają pod ręką Pinnacle Studio za 300 zł. A o telewizjach już nie wspomnę, banda debili

coż...idioci o których piszesz, pewnie nigdy nawet nie słyszeli o programach o których mówisz. Bo nie musieli, zajmują się produkcją filmową lub telewizyjną która nie ma nic wspólnego z tym czym większość z nas się para, czyli amatorską zabawą w wideo przez duże A i duże W.

Cytuj:
Trafność tego porównania wywołała u mnie przenikliwe dreszcze. Jestem ciągle pod głębokim wrażeniem sposobu myślenia autora


jeśli nie zrozumiałeś porównania, to chyba naprawdę nie kupujesz w MM :lol: :lol: :lol:

Cytuj:
ja uwazam ze nie ma lepszego programu do montazu i zgrywania niz premiere 1.5


Twoja sprawa, masz takie prawo...pracowałem na tym programie i już mi się odechciało, nie dlatego, że jest tak bardzo skomplikowany jak Ci się wydaje, tylko dlatego że jest poprostu źle napisany. To kobyła stworzona pod zupełnie inne środowisko i nieudolnie przerobiona na PC z Windowsem. Jesteś chyba jedynym zadowolonym użytkownikiem tego programu w tej części Europy :lol:

Cytuj:
wcale nie dziwie ze woli proste programiki typu Windows Movie Maker, tylko po co wprowadzac w blad kogos kto prosi o informacje jakim programem obrobic film to nie wiem


skąd kolega wie co wolę, (nie napisałem tego). Nikogo nie wprowadzam w błąd. Skoro ktoś zaczyna zabawę z filmem to na początek Studio w zupełności wystarczy. Pytanie było czym się różni menu stworzone w innych programach, odpowiedź niczym...bo to szczera prawda, która nie dociera niestety do "dumnych" użytkowników pseudo profesjonalnych programów za x tysięcy.

Pozdrawiam


czwartek, 26 maja 2005, 18:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
michael1 napisał(a):
coż...idioci o których piszesz, pewnie nigdy nawet nie słyszeli o programach o których mówisz. Bo nie musieli, zajmują się produkcją filmową lub telewizyjną która nie ma nic wspólnego z tym czym większość z nas się para, czyli amatorską zabawą w wideo przez duże A i duże W.
Teraz wykazałeś wyjątkową niewiedzą i ignorancją. Zawodowcy tworzący filmy nie używają produktów Avida, pewnie Movie Maker zaspokają ich jakże wygórowane potrzeby :twisted:
Cytuj:
Cytuj:
ja uwazam ze nie ma lepszego programu do montazu i zgrywania niz premiere 1.5


Twoja sprawa, masz takie prawo...pracowałem na tym programie i już mi się odechciało, nie dlatego, że jest tak bardzo skomplikowany jak Ci się wydaje, tylko dlatego że jest poprostu źle napisany. To kobyła stworzona pod zupełnie inne środowisko i nieudolnie przerobiona na PC z Windowsem. Jesteś chyba jedynym zadowolonym użytkownikiem tego programu w tej części Europy :lol:
Synku, jak nie masz pojęcia o temacie to siedź cicho. Poszerzę twoją mizerną w tym temacie wiedzę. Adobe Premiere do wersji 6.5 było na PC i Maca, tylko że na Macu poniosło klęskę. Tworząc Aobe Premiere Pro postanowiono, że będzie tylko wersja pod Windowsa i tylko XP. Skąd to wiem? Z wywiadu z szefem zespołu tworzącego After Effects, gdzie była mowa o rozwoju produktów Adobe na Maca. Nie musisz dziękować :twisted:

Jest źle napisany, wiesz cokolwiek o pisaniu programów???
Proponuję forum onetu, tam będziesz mógł się w pełni realizować.

Damian - wkurzony


czwartek, 26 maja 2005, 19:39
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 15 maja 2005, 14:17
Posty: 9
Post 
Słuchaj koleś "synku" to możesz sobie mówić do swojego potomka. Jak masz inne poglady niż ja to nie znaczy, że możesz na tym forum ludzi obrażać. Ignorancją i niewiedza to ty sie wykazałeś. Nie bedę z tobą dłużej polemizował, boś cienutki chłopie, i nie chcę ci przeszkadzać w obradach zespołu tworzącego Adobe Premiere Super Mega Hiper Knot

Bez odbioru, co za chamstwo...


czwartek, 26 maja 2005, 19:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post 
michael1 prezentujesz mały zasób wiedzy w tym temacie, więc zamiast się obrażać lepiej skorzystaj z wiedzy zawartej na tym forum i w Internecie.

Program AP Pro był napisany całkowicie od nowa pod środowisko Windows XP.

Firma Adobe wreszcie zrozumiała, że nie ma co szukać na platformie Maca, który od dawna ma świetny program montażowy Final Cut Pro.

A zadowolonych użytkowników AP Pro 1.5 jest w Polsce i na świecie naprawdę dużo.


czwartek, 26 maja 2005, 21:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 15 maja 2005, 14:17
Posty: 9
Post 
Tadeusz napisał(a):
Program AP Pro był napisany całkowicie od nowa pod środowisko Windows XP


Zgadza się wersja PRo 1.5 to zupełnie inny program, tylko czy poza zmienionym interfejsem zmieniono coś jeszce, oby...Moim zdaniem firma Adobe powinna zmienić też nazwę programu, zdecydowanie źle się kojarzy z poprzednikiem.

Pozdrawiam Tadeusz, dziękuję za kulturalną wypowiedź


czwartek, 26 maja 2005, 22:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
Wprawdzie nie zawsze zgadzam sięz kolegą Tadeuszem , ale zawsze cenię za rzeczowe i kulturalne wypowiedzi.
Dlatego też mała uwaga do innch forumowiczów: nie obrzucajmy się obelgami, bo to jest forum nie do takich celów , jak sama nazwa wskazuje. Zawsze można się mylić i można także zwrócić komuś uwagę, ale grzecznie.

Pozdrowienia dla Tadeusza :D

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


czwartek, 26 maja 2005, 22:49
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 2 marca 2005, 21:22
Posty: 31
Post 
O rany!!!!!!!! Ale rozpetałem burze mózgów swoim niewinnym pytaniem:( Sorrki - nie chciałem. Koledzy małoby sie nie pobili a ja dalej nie wiem jaki bedzie efekt wizualny gdy do autoringu uzyje programu innego niz Pinnacle 9.4.2


czwartek, 26 maja 2005, 22:55
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL