|
|
|
Teraz jest niedziela, 24 stycznia 2021, 10:56
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
data i czas jako napisy na plycie dvd
Autor |
Wiadomość |
misiek76
Nowy
|
 data i czas jako napisy na plycie dvd
Pytanie:
Wiem, ze z plikow *.avi zgranych z miniDV mozna wyciagnac date i czas. Material na plyte skladam jednak z kilku(nastu) pomniejszych plikow i tak naprawde utworzenie stream`u z napisami jest zmudne i skomplikowane. Stad moje pytanie, czy i jakim programem skonstruuje plyte DVD, i zrobi to sam, bez mojej pomocy...?
Mam nadzieje, ze swoje mysli wyrazilem w sposob zrozumialy
Z gory dzieki za pomoc.
_________________ _________________
m.i.s.i.e.k
|
piątek, 3 czerwca 2005, 22:06 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Z tego co wiem nie ma takiego programu:)
|
piątek, 10 czerwca 2005, 23:48 |
|
 |
Mn1s1ek
Moderator
|
O ile dobrze zrozumiałem pytanie to np. Workshop to potrafi. Może "wyciągnąć" datę i czas z AVI DV, umieścić to jako subtitles na płycie DVD lub nawet zachować do pliku tekstowego.
|
sobota, 11 czerwca 2005, 09:33 |
|
 |
Mietek
Aktywny bywalec
Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14 Posty: 588 Lokalizacja: mazowieckie
|
|
sobota, 11 czerwca 2005, 13:17 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Jest jeszcze DV Time Stamp, który nanosi na zgranym pliku Dv AVI datę i czas kiedy był nagrany (tj, w kamerze). Tak przerobiony materiał mozna przepuścić przez jeden z produktów Ulead'a np. UVS9 opcja DV-to-DVD Wizard lub Movie Wizard
Pozdrawiam
|
piątek, 22 lipca 2005, 12:10 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|