Teraz jest piątek, 17 sierpnia 2018, 17:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Wszystkie progi do kompresji mpeg-2 sie sypia... 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 8 lipca 2002, 16:05
Posty: 125
Lokalizacja: Wrocław
Post Wszystkie progi do kompresji mpeg-2 sie sypia...
Nie wiem co sie dzieje, ale bez wiekszych zmian w systemie zaczelo mi wywalac Canopusa Procoder 2. Zainstalowalem wiec Mainconcepta, ale to samo. W pewnym momencie kompresji program powoduje blad systemu i wylacza sie (standardowe okno widndows sie pojawia, ze trzeba program zamknac + raport beldow). Dzieje sie tak zarowno przy uzyciu tych programow, jak i przy probie kompresji w Premiere (przez pluginy z wyzej wumienionych programow).
Mam windowsa xp, r9600pro, 512ram, a2400.


środa, 13 lipca 2005, 17:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 26 czerwca 2005, 18:45
Posty: 30
Lokalizacja: Pilica
Post 
może złapałeś wirusa


środa, 13 lipca 2005, 20:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
ja mialem podobne problemy ale z workshopem, winowajca byl ffdshow, po jego wywaleniu wszystko wrocilo do normy


środa, 13 lipca 2005, 20:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 czerwca 2005, 23:11
Posty: 338
Lokalizacja: Kraków
Post Re: Wszystkie progi do kompresji mpeg-2 sie sypia...
Raven napisał(a):
Nie wiem co sie dzieje, ale bez wiekszych zmian w systemie zaczelo mi wywalac Canopusa Procoder 2. Zainstalowalem wiec Mainconcepta, ale to samo. W pewnym momencie kompresji program powoduje blad systemu i wylacza sie (standardowe okno widndows sie pojawia, ze trzeba program zamknac + raport beldow). Dzieje sie tak zarowno przy uzyciu tych programow, jak i przy probie kompresji w Premiere (przez pluginy z wyzej wumienionych programow).
Mam windowsa xp, r9600pro, 512ram, a2400.


To tylko windows...
Sypie się co jakiś czas jak na nim pracujesz.
Ja bym polecał format C, a na przyszłość robić obraz systemu np. progsami
-ghost
-acronis tru image
Ze wskazaniem na ten drugi

Na windzie mam tylko avira i firewala do ochrony, nie instaluje narzędzi do konserwacji itp. co ok dwa miechy podmianka systemu i jest git.

Co do innych rozwiązań, może opcja przywracanie systemu(jeśli masz włączoną)[/img]

_________________
Obrazek
WIDEOFILMOWANIE... PIERWSZE KROKI


środa, 13 lipca 2005, 20:58
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 13 października 2003, 08:17
Posty: 144
Lokalizacja: Skarżysko Kamienna
Post 
Cytuj:
co ok dwa miechy podmianka systemu


kurka, co Ty robisz że tak często musisz odswiżyć system? Ja przez 3 lata tylko 2 razy zmieniałem system. Co się może popsuć przy zwykłym użytkowaniu? Dla przykładu dodam, że w pracy miałem system NT prawie przez 5 lat. Zero problemów


środa, 13 lipca 2005, 21:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2003, 12:49
Posty: 243
Lokalizacja: Lublin
Post 
A MOZE MASZ WINXP SP2 ?

jesli tak to musisz sciagnac latke do kodowania na mpga, w przeciwnym razie nic nie zrobisz :( jesli chcesz to moge Ci ja podrzucic okolo 20.00H :}

pozdrawiam
thorg


czwartek, 14 lipca 2005, 09:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 czerwca 2005, 23:11
Posty: 338
Lokalizacja: Kraków
Post 
michas napisał(a):
Cytuj:
co ok dwa miechy podmianka systemu


kurka, co Ty robisz że tak często musisz odswiżyć system? Ja przez 3 lata tylko 2 razy zmieniałem system. Co się może popsuć przy zwykłym użytkowaniu? Dla przykładu dodam, że w pracy miałem system NT prawie przez 5 lat. Zero problemów


Odpowiem tak...
Wujek a mam nową gierke... zainstalujesz mi, a tą co grałem miesiąc temu masz.
Jak wpadną dzieci to czasem 15 gier trzeba instalować.

Nie podmieniam systemu z konieczności że się sypie... ale co nowy system to nowy.

thorg napisał(a):
A MOZE MASZ WINXP SP2 ?

jesli tak to musisz sciagnac latke do kodowania na mpga, w przeciwnym razie nic nie zrobisz :( jesli chcesz to moge Ci ja podrzucic okolo 20.00H :}

pozdrawiam
thorg


To i ja poproszę, ew. nazwę tego pliku to sam znajdę...

GOOGLE moim przyjacielem.

_________________
Obrazek
WIDEOFILMOWANIE... PIERWSZE KROKI


czwartek, 14 lipca 2005, 09:52
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 8 lipca 2002, 16:05
Posty: 125
Lokalizacja: Wrocław
Post 
Nie instalowalem sp2, bo slyszalem, ze sprawia problemy z firewire.
Kumpel mowi, ze mial objawy podobne do moich po zainstalowaniu latki microsoftu serii KB88...


czwartek, 14 lipca 2005, 11:30
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 13 października 2003, 08:17
Posty: 144
Lokalizacja: Skarżysko Kamienna
Post 
siwyyy77 napisał:
Cytuj:
Odpowiem tak...
Wujek a mam nową gierke... zainstalujesz mi, a tą co grałem miesiąc temu masz.
Jak wpadną dzieci to czasem 15 gier trzeba instalować


no tak, o tym nie pomyślałem, ja "na szczęście" mieszkam daleko od siostrzeńców :lol:

Raven napisał:
Cytuj:
Nie instalowalem sp2, bo slyszalem, ze sprawia problemy z firewire


nie wprowadzajcie ludzi w błąd, Mam XP SP2 od 8 miesięcy podobnie jak 2 moich kumpli. Zaden z nas nie ma problemu z fire wire jak i z obróbką czy kompresją filmów. Możecie tylko w ten sposób wytworzyć w ludziach paniczny lęk przed SP2 :wink: co byłoby nieuzasadnione.
Problem musi być gdzie indziej. Gdzie? Niestety nie wiem.

pozdr
Michał


czwartek, 14 lipca 2005, 21:03
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 8 lipca 2002, 16:05
Posty: 125
Lokalizacja: Wrocław
Post 
Zrobilem sobie nowy, osobny system tylko na obrobke wideo, proste i skuteczne. Niestety mimo prob w moim "codziennym" systemie nic nie dalo rady, lacznie z poprzednimi obrazami.


środa, 20 lipca 2005, 17:18
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL