|
Teraz jest sobota, 23 stycznia 2021, 16:49
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
jak zgrac na kompa z malych plytek dvd z kamerki ?
Autor |
Wiadomość |
tombee
Nowy
|
 jak zgrac na kompa z malych plytek dvd z kamerki ?
...jesli ktos moglby mi powiedziec czy trzeba jakis programik,czy normalnie sie to kopiuje zeby potem obrabiac?dziekii
|
piątek, 22 lipca 2005, 06:23 |
|
 |
siwyyy77
Aktywny bywalec
Dołączył: czwartek, 2 czerwca 2005, 23:11 Posty: 338 Lokalizacja: Kraków
|
No to lecim...
1. Wkładasz płytkę do napędu DVD w kompie.
2. Jeśli nie masz włączonego autostartu to klikasz na literkę napędu(np.G, i nie chodzi mi tu o punkt G u kobiet  )
3. Kopiujesz pliki z płytki do siakiego folderu...
4. Wyjmujesz płytkę, ew wcześniej kasujesz jeśli to RW i jesteś pewien że się dobrze skopiowało...
5. Odpalsz program do obróbki i obrabiasz.
Pozdrawiam.
piątek, 22 lipca 2005, 06:59 |
|
 |
kamillus
Bywalec
|
Jezeli byly nagrywane w kamerch z zapisem na dvd:
Ulead DVD Movie Factory i Ulead Video Studio - opcja Import from DVD
sciaga poszczegolne sceny i zapisuje do plikow mpg.
Przy kamerach Hitachi i Panasonic wszystko dziala ok, przy Sony (na wersji 3 Ulead DVD Movie Factory) mialem klopot z prawidlowym sciagnieciem glosu(w tej wersji nie bylo kodeka ktorego uzywa Sony), moze w najnowszym Ulead Video Studio wszystko juz dziala ok. Trzeba sprawdzic.
Pozdrawiam
|
piątek, 22 lipca 2005, 08:27 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Mam uwagi do zgrywania materiału do dalszej edycji, z płytek DVD-VR nagrywanych na kamerach z zapisem bezpośrednio na płytce DVD .
Mój przypadek to zgranie z takiej płytki (nagrywanej na kamerce Sony) części materiału, aby go dołączyć do mojego nagrywanego na miniDV. Materiał zgrałem Uleadem VS9. Jest w nim opcja Import from DVD/DVD-VR. Film zgrany z miniDV jest we formacie DVAvi, a z DVD-VR jest w mpeg i to o kiepskiej jakości, co widać najlepiej na gotowym projekcie ogldanzm na TV.
Czy jest możliwość zgrywania z płytek DVD-VR np. w mpeg-2 ?
Jakie macie doswiadczenia z DVD-VR ?
Pozdrawiam

|
piątek, 22 lipca 2005, 10:18 |
|
 |
siwyyy77
Aktywny bywalec
Dołączył: czwartek, 2 czerwca 2005, 23:11 Posty: 338 Lokalizacja: Kraków
|
A próbowałeś bezpośrednio kopiować na dysk 
piątek, 22 lipca 2005, 11:08 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Płytka DVD-VR miała pliki typu .VOB. Można je oczywiście kopiować w dowolne miejsce, lecz co dalej (edycja)???

|
piątek, 22 lipca 2005, 12:00 |
|
 |
tombee
Nowy
|
 dzieki
dzieki za rady zabieram sie do roboty moze cos mi sie urodzi z tego narazie mam tylko 8 plytek dvd z kamerki na biurku i czekam az mi przysla zamowiona nagrywarke  ...pozdrowienia
|
niedziela, 24 lipca 2005, 17:25 |
|
 |
ubek
Nowy
|
Bob0 napisał(a): Płytka DVD-VR miała pliki typu .VOB. Można je oczywiście kopiować w dowolne miejsce, lecz co dalej (edycja)??? 
no właśnie, jak dobrze zagrać się do ich edycji?
|
niedziela, 28 sierpnia 2005, 09:33 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|