|
Teraz jest niedziela, 24 stycznia 2021, 11:03
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Jak nagrać ten film na DVD?
Autor |
Wiadomość |
Nefresh
Stary wyjadacz
Dołączył: środa, 13 października 2004, 21:43 Posty: 128 Lokalizacja: Silesia
|
 Jak nagrać ten film na DVD?
Witam! Problem w tym, że mam 3 pliki .avi (razem 12 GB) i chcę je wypalić na płycie DVD, tak, żeby można było ją poprawnie odtwarzać w stacjonarnym odtwarzaczu DVD. Wiadomo, że chcę, żeby te pliki po kompresji zajmowały razem 4,7 GB. Zaznaczam, że nie chcę VOBów. No wiadomo, pliki trzeba najpierw skompresować. MPEG? Robię Canopusem ProCoderem 2 do .mpeg, ale on mi robi jakieś .m2p i za nic nie robi .mpeg. To było raz. Dwa, to jaką wybrać kompilację w Nero, żeby ten mój odtwarzacz widział płytę. Proszę o pomoc. Pozdrawiam! 
|
wtorek, 26 lipca 2005, 17:14 |
|
 |
-Damian-
Aktywny bywalec
|
Oj ktoś tu znowu będzie się denerwował. Nieprawdzaż, mr GHR 
|
wtorek, 26 lipca 2005, 17:34 |
|
 |
GrassHoppeR
Moderator
|
nie mam nic do powiedzenia, tylko posta sobie nabiłem 
wtorek, 26 lipca 2005, 17:47 |
|
 |
Nefresh
Stary wyjadacz
|
 nie no
No nie no... to Wy zamiast pomóc... to się denerwujecie... to jak? 
|
wtorek, 26 lipca 2005, 17:55 |
|
 |
Romcio
Aktywny bywalec
|
http://download1.pegasys-inc.com/downlo ... all-EN.exe
Ściągnij ten program do authoringu. Potrafi zassać właśnie te pliki, które wyprodukował Canopus Procoder. Osobno video i audio - w czasie wskazywania pliku audio ustaw "pokazuj wszystki pliki", ponieważ niewiedzieć czemu, domyslnie nie rozpoznaje okreslonych rozszerzeń. Tym programem zrobisz menu, rozdziały itp. Finałem może byc wypalenie gotowego DVD, bądź zapisanie na dysku struktury płyty DVD - czyli wszystkie pliki. Wtedy za pomocą Nero powinieneś bez problemu wypalić płytę DVD. Ja wsześniej robię obraz ISO płyty DVD, montuję do emulatora i sprawdzam, czy wszystko jest OK. Jeżeli nie, to poprawiam - i nie marnuję (może już niezbyt drogiej) płyty.
Na provie masz kilka zestawów znaków, które możesz podać dla "TMPGEnc DVD Author 1.6"
_________________ Zapomniał wół , jak cielęciem był !
|
wtorek, 26 lipca 2005, 22:33 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Re: Jak nagrać ten film na DVD?
Nefresh napisał(a): Robię Canopusem ProCoderem 2 do .mpeg, ale on mi robi jakieś .m2p i za nic nie robi .mpeg m2p = mpg (mpeg), wystarczy zmienić rozszerzenie  Nefresh napisał(a): jaką wybrać kompilację w Nero, żeby ten mój odtwarzacz widział płytę.
Aby działało na stacjonarnym DVD niestety nie możesz tak poprostu nagrać pliku mpg na płytkę, musisz najpierw zrobić autoring, czyli ogólnie mówiąc przekonwertować mpg na vob-y i ew. zrobić sobie menu.
|
środa, 27 lipca 2005, 01:14 |
|
 |
czto
Aktywny bywalec
Dołączył: piątek, 13 maja 2005, 10:49 Posty: 336 Lokalizacja: Kraków
|
Witam
Czy nie prościej będzie po prostu w nero "utworzyć własne dvd" i po krzyku. tylko jaka to będzie jakość przy kompresji z 12 na 4.7 GB?
pozdrawiam
|
środa, 27 lipca 2005, 08:48 |
|
 |
Nefresh
Stary wyjadacz
|
 toć
Kurcze, myślałem, że normalnie nagram moje wypocinki (.mpeg), i w stacjonarnym DVD wybiore z menu film, który mnie interesuje i po krzyq...
|
środa, 27 lipca 2005, 12:55 |
|
 |
GrassHoppeR
Moderator
|
no na moim tak jest 
środa, 27 lipca 2005, 13:08 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Do dalszej pracy nad materiałem polecam Ulead Video Studio 9. Chwyta także pliki m2p z których można zmontować swój projekt i wypalić go bezpośrednio na płytce lub zrobić obraz albo folder Video TS.
Przy nagrywaniu na Nero należy zwrócić uwagę aby płytkę nagrać jako DVD Viedo (BUP/ISO). Starsze odtwarzacze DVD (np. Thomson DTH195E) nie czytają płytek nagranych w standardzie ISO.
Pozdrawiam
|
środa, 27 lipca 2005, 14:30 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|