Teraz jest niedziela, 19 sierpnia 2018, 16:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Jak wypuscic sygnal z kompa przez FW na DVD recorder? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 kwietnia 2004, 10:04
Posty: 232
Lokalizacja: Piotrków/Kraków
Post Jak wypuscic sygnal z kompa przez FW na DVD recorder?
Jak w temacie.
Chcialbym wypuscic sygnal DV z komputera przez kontroler fire wire na stacjonarna nagrywarke. Ma ktos z tym doswiadczenia?

Probowalem premierem 6.5 i jakby nie rozpoznaje, ze podlaczony jest jekis rekorder cyfrowy, nie da sie nic exportowac. Na stronie adobe znalazlem info o rekomendowanych zewnetrzynych nagrywarkach DVD ale pod wersje PRO wiec wlasnie ja zasysam...
Gdyby ktos znal problem i podzielil sie wiedza bede bardzo dzwieczny ;-)

_________________
Filmy ślubne | Zdjęcia ślubne


wtorek, 26 lipca 2005, 21:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 kwietnia 2004, 10:04
Posty: 232
Lokalizacja: Piotrków/Kraków
Post 
Halo! Nie daje wiary, ze nikt nie probowal tego robic!

_________________
Filmy ślubne | Zdjęcia ślubne


środa, 27 lipca 2005, 13:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
cze
a po co to chcesz zrobić?


środa, 27 lipca 2005, 14:11
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
a system ci rozpoznaje sprzęt?


środa, 27 lipca 2005, 14:26
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3233
Post 
jak to
Cytuj:
...po co to chcesz zrobić?

8O

_________________
Obrazek
GG: 2491715 peaceant(at)wp.pl


środa, 27 lipca 2005, 15:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 kwietnia 2004, 10:04
Posty: 232
Lokalizacja: Piotrków/Kraków
Post 
system rozpoznaje sprzet jako AVC, instaluje i pisze, ze jest gotowy do uzycia.
Premier natomiast nie rozpoznaje tego jako DV rekordera (moze i racja bo to nie DV rekorder) i nie wypuszcza sygnalu. Mysle, ze to wina driverow, ew. oprogramowania, ale moze da sie jakos oszukac premierka?
Potrzebne mi to do exportu prosto z timeline do DVD, tak by mi bylo najwygodniej, pomijajac tasme DV

Przychodzi mi jeszcze do glowy podlaczenie kamerki kablem FW i jakis rozgaleznik sygnalu, zeby szedl dalej do DVD rekordera, wtedy premier by wypuscil sygnal a ja bym zapisal od razu na dysku DVD.

Cos by trzeba z wtyczka pokombinowac, ale nie wiem czy to mozliwe z takim kablem :roll:

_________________
Filmy ślubne | Zdjęcia ślubne


środa, 27 lipca 2005, 15:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
cze
przepraszam za może "naiwne pytani" według niektórych pytanie. znaczy chcesz nagrać na tej nagrywarce płytę dvd?czy na tej nagrywarce podłączonej do kompa możesz nagrać dowolny plik? jeżeli tak to zrób strukturę płyty na dysku twardym a potem programem nagrywającym na płytę


czwartek, 28 lipca 2005, 08:58
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopi ... braz+p+yty

post romcia


czwartek, 28 lipca 2005, 09:00
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 kwietnia 2004, 10:04
Posty: 232
Lokalizacja: Piotrków/Kraków
Post 
Zupelnie nie w tym rzecz.
Plik czy obraz płyty moge nagrac sobie na DVDROMie, napedzie komputerowym ktory notabene lezy na obudowie bo sie nie miesci w srodku ale jest wewnetrzny ;)

Natomiast tu chce zrobic cos innego.
Chcialbym ominac zrzucanie materialu na kasetki i wypalic to od razu na DVD. Bez przeliczania, kompresowania itp. Przeciez jesli ta nagrywarka potrafi nagrac sygnal z TV, z kamery przez FW to chyba moze tez skompresowac w locie sygnal DV z komputera!

Wiem, ze moge nagrac na kamere, a potem na DVD, moge tez podlaczyc kabelek FW do kamery i wypuscic sygnal analogowy na DVD rekordera, ale ja chce wlasnie bezposrednio :D Oszczedzilbym wtedy mnostwo czasu bo prosto z timeline wypuscilbym sygnal cyfrowy na nagrywarke DVD i magnetowid!
Jesli nie rozumiecie przyczyny myslcie, ze to moj kaprys :wink:

_________________
Filmy ślubne | Zdjęcia ślubne


piątek, 29 lipca 2005, 08:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
cze
teraz rozumiem. no to bardzo ciekawe rozwiązanie. wydaje mi sie,jak zauważyłeś sam wcześniej , że to wina programu który potrafiłby eksportować materiał DV i wykrywał nagrywarkę i nią sterował a nie tylko kamerą dv. no życzę powodzenia w próbach


piątek, 29 lipca 2005, 09:25
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 kwietnia 2004, 10:04
Posty: 232
Lokalizacja: Piotrków/Kraków
Post 
ano wlasnie, dzwonilem do adobe ale w Polsce sa tylko dealerzy a do panow ze stopki przy ladowaniu nie ma dostepu :D
Pozostaje mi tylko stosowanie kamery jako konwertera cyfra-analog ale na litosc Boska po co angazowac w to kamere skoro moznaby sie obejsc samym kablem?
Az dziwne, ze tworcy adobe mieszkajacy na codzien w kraju w ktorym stcjonarne DVD jest w cenie powiekszonego McRoyal nie wpadli na obslugiwanie tego rodzaju recorderów :?
Pozostaje chyba poczekac na wersje Pro 2 :]
Albo 3 8O

_________________
Filmy ślubne | Zdjęcia ślubne


piątek, 29 lipca 2005, 09:31
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 26 czerwca 2005, 02:24
Posty: 5
Post 
Mam ten sam problem, nagrywarkę z dyskiem i ani na dysk ani na płytę nie mogę zgrać (UVS 8 SE).

_________________
Sony PC-350,
laptop HP zd 7168 17" Pentium® 4 3.06GHz HT, 512MB DDR 400MHz,80GB Enhanced IDE 5400 rpm.


piątek, 5 sierpnia 2005, 01:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL