|
|
|
Teraz jest czwartek, 28 stycznia 2021, 05:22
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Norbert Thoman
Stary wyjadacz
|
 AC3 i Workshop 2.0
Od niedawna jestem wszęśliwym posiadaczem Workshopa 2.0 (legalnego) - wcześniej pracowałem na różnych wersjach DVDit!.
Niestety, mam jeden problem - wykorzystując całą swoją wiedzę nie potrafię osiągnąć dźwięku w AC3 na płytce DVD. Clip video został skompresowany Procoderem do jednego pliku mpeg2 (Program Stream).
W Workshopie wykorzystałem wszystkie możliwe ustawienia (tak mi się wydaje), a kiedy w odtwrzaczu DVD sprawdzam dźwięk, zawsze wyświetla się format: MPEG. Ma to znaczenie w kinie domowym - dźwięk jest poprawnie odtwarzany tylko przy połączeniach analogowych.
Będę wdzieczny za każdą rozsądną pomoc![/b]
_________________ Jutro to dziś, tylko że jutro
|
piątek, 9 września 2005, 23:10 |
|
 |
szpec
Stary wyjadacz
|
Importując plik mpeg w zakładce audio zapewne masz odznaczoną opcję convert i dlatego W 2.0 nie konwertuje dźwięku do wybranej kompilacji.
_________________ Pozdrawiam "szpec"
|
sobota, 10 września 2005, 07:45 |
|
 |
itv24
Stary wyjadacz
Dołączył: czwartek, 10 marca 2005, 19:02 Posty: 176 Lokalizacja: Bydgoszcz
|
 [b]Workshop 2 - Dolby 3/2[/b] - jak uruchomic
Montuje w UMSP 8 z dzwiekiem Dolby Digital 3/2 (L,C,R,SL,SR) Multi Channel Surround Sound. Tworze plik MPEG 2 z tymi ustawieniami. Odpalam WORKSHOP 2 i po stworzeniu menu chce wypalic z tym samymi ustawieniem AC 3 Dolby digital, ale niestety ustawienia w zakładce Burn Projekt to Disc/ Disc Template Manager/ edit/ compresion/ audio format jest Dolby Digital, ale Audio type jest nie aktywne i ustawione na 2/0(L.R). Co zrobic, zeby uaktywnic 3/2 i mec płytke z dziwkiem na 5 glosnikow w kinie domowym. Pomocy..
_________________ Portal regionalny ZAPRASZAM http://www.itv24.com.pl
Nawiążemy współprace z kamerzystami z regionu, kontakt itv24@itv24.com.pl
|
czwartek, 20 października 2005, 05:05 |
|
 |
szpec
Stary wyjadacz
|
Miałem podobny problem
poczytaj
http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopi ... sc&start=0
Szukaj !!!!!!!!!!!!!! Jest taka zakładka "u góry"
_________________ Pozdrawiam "szpec"
|
piątek, 21 października 2005, 22:08 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|