|
|
|
Teraz jest sobota, 23 stycznia 2021, 16:54
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
vcat
Stały bywalec
Dołączył: środa, 18 września 2002, 11:50 Posty: 79 Lokalizacja: Mazowsze
|
 ZMIANA BIOSU
Witam wszystkich.
Licząc na uprzejmość braci tego forum mam prośbę:
Posiadam nagrywarkę Lite-on 401S(stara ale jara) i nigdy nie miałem problemów z filmami na płytach TDK R+ speed 1-4 z niebieską poświatą (moim zdaniem najlepsze dla tego sprzętu - sprawdzałem). TDK już nie produkuje tych płyt - zastąpił je speed 1-8. I tu czasami wykrzaczają mi się płyty, myślałem że to wadliwe płyty ale podobno lekarstwem jest aktualizacja biosu nagrywarki.
Jeśli ktoś mógłby mi taki soft podesłać to będę wdzięczny, jakoś nie widzę tego na stronkach lite-ona.
Pozdrawiam wszystkich
|
poniedziałek, 19 września 2005, 13:18 |
|
 |
Xenio
Bywalec
|
|
poniedziałek, 19 września 2005, 13:27 |
|
 |
-Damian-
Aktywny bywalec
|
Po co program?. Biosy do litków są rozprowadzane w postaci plików exe. Jeżeli jednak masz bios w postaci bina -> http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=83441 Poza tym polecam program OmniPatcher do modyfikacji biosów oraz stronę http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html
|
poniedziałek, 19 września 2005, 13:32 |
|
 |
vcat
Stały bywalec
Dołączył: środa, 18 września 2002, 11:50 Posty: 79 Lokalizacja: Mazowsze
|
wielkie dzięki za te linki - właśnie zasysam i chyba będzie dobrze bo w opisach biosów dodano obsługę nowych nośników, czyli to o co mi chodzi
|
poniedziałek, 19 września 2005, 14:29 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|