Teraz jest niedziela, 19 sierpnia 2018, 16:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Problem z kompresją do MPEG-2 w AP Pro 1.5 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2004, 02:24
Posty: 92
Lokalizacja: Wielkopolska
Post Problem z kompresją do MPEG-2 w AP Pro 1.5
Mam pytanie do fachowców. Dlaczego podczas kompresji do MPEG-2 AP PRO przerywa i pokazuje mi komunikat: ADoBE PREMIERE PRO failed to return a video frame. Canceling the operation.

Sprzęt na jakim pracuje to: Pentum IV 3.2 GHz HT 64bit, Płyta głowna Intel, Karta ATI radeon X600 Pro 256MB, 1024 MB DDR2

Proszę o szybką odpowiedź


wtorek, 1 listopada 2005, 08:51
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3233
Post 
do głowy przychodzi mi tylko jedna odpowiedź... bo adobe premiere pro jest nieprzemyślanym, źle napisanym i przereklamowanym softem...

_________________
Obrazek
GG: 2491715 peaceant(at)wp.pl


wtorek, 1 listopada 2005, 12:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
Witam
GrassHoppeR napisał(a):
do głowy przychodzi mi tylko jedna odpowiedź... bo adobe premiere pro jest nieprzemyślanym, źle napisanym i przereklamowanym softem...


Być może, ale na tle innego softu świetnie opisanym co jak wiadomo jest nie bez znaczenia dla amatora zaczynającego przygodę z edycją wideo!


wtorek, 1 listopada 2005, 13:06
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2004, 02:24
Posty: 92
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
Hmmmmm... Dla amatora mówicie... POradziłęm sobie z problemem który wcale nie polegał na tym że program jest źle napisany (błędna wypowiedź). Problem polegał na tym że nasze dzisiejsze oprogramowanie nie nadąża za zmianami sprzętowymi i różnymi nowinkami technicznymi takimi jak np. mój procek P IV który działa na HT. Wystarczyło poprsotu w biosie w opcjach procesora HT i to wszystko... Propo Adobe na adobe pracuje od wersji 5.1 i nigy nie mogłem powiedzieć na niego złego słowa więc trochę doświadczenia mam w montażu i chyba nie na miejscu jest wytykanie komuś że jest jakimś amatorem... :/


sobota, 5 listopada 2005, 00:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 10:49
Posty: 302
Lokalizacja: Myślenice
Post I co wyłączyłeś HT
i działa ?? Coś to dziwne. Ja od kilku lat mam procki z HT od 2,4 do teraz 3,8@4,3GHz i działałem na AP 6 i 6,5 i jakoś nie miałem nigdy z tym problemów :-)))


sobota, 5 listopada 2005, 00:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
Witam

NiKON napisał(a):
chyba nie na miejscu jest wytykanie komuś że jest jakimś amatorem... :/


Ups.., miałem na myśli siebie. :-)


sobota, 5 listopada 2005, 08:52
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 22 września 2005, 15:55
Posty: 51
Post 
NiKON napisał(a):
(...) POradziłęm sobie z problemem (...) Wystarczyło poprsotu w biosie w opcjach procesora HT i to wszystko...(...)


potwierdzam często jest to powiązane z procesorem (a w zasadzie wieloprocesorowością), ap pro może obsługiwać 2 procesory (podczas renderingu). jednakże na płycie Asusa (modelu chwilowo sobie nie przypomne - ale jeśli ktoś będzie zainteresowany to spradzę) udało mi się uruchomić (obsługiwać ap pro) bez problemów. Dlatego dużo jest w rękach płyty (chipsecie).

Ap pro czasem wykłada się przy HT gdyż traktuje to rozszerzenie jako drugi niezależny procesor - co prawdą nie jest - za to podobno nie ma problemów w przypadku 2rdzeniowych pentium D.

W sytuacji gdzie ap pro "wykłada się podczas renderigu" należy rzeczywiście wyłączyć HT.


poniedziałek, 7 listopada 2005, 16:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL