|
Teraz jest niedziela, 24 stycznia 2021, 12:20
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Problem z kompresją do MPEG-2 w AP Pro 1.5
Autor |
Wiadomość |
NiKON
Stały bywalec
Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2004, 02:24 Posty: 92 Lokalizacja: Wielkopolska
|
 Problem z kompresją do MPEG-2 w AP Pro 1.5
Mam pytanie do fachowców. Dlaczego podczas kompresji do MPEG-2 AP PRO przerywa i pokazuje mi komunikat: ADoBE PREMIERE PRO failed to return a video frame. Canceling the operation.
Sprzęt na jakim pracuje to: Pentum IV 3.2 GHz HT 64bit, Płyta głowna Intel, Karta ATI radeon X600 Pro 256MB, 1024 MB DDR2
Proszę o szybką odpowiedź
|
wtorek, 1 listopada 2005, 08:51 |
|
 |
GrassHoppeR
Moderator
|
do głowy przychodzi mi tylko jedna odpowiedź... bo adobe premiere pro jest nieprzemyślanym, źle napisanym i przereklamowanym softem...
wtorek, 1 listopada 2005, 12:14 |
|
 |
zet120
Aktywny bywalec
|
Witam
GrassHoppeR napisał(a): do głowy przychodzi mi tylko jedna odpowiedź... bo adobe premiere pro jest nieprzemyślanym, źle napisanym i przereklamowanym softem...
Być może, ale na tle innego softu świetnie opisanym co jak wiadomo jest nie bez znaczenia dla amatora zaczynającego przygodę z edycją wideo!
|
wtorek, 1 listopada 2005, 13:06 |
|
 |
NiKON
Stały bywalec
Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2004, 02:24 Posty: 92 Lokalizacja: Wielkopolska
|
Hmmmmm... Dla amatora mówicie... POradziłęm sobie z problemem który wcale nie polegał na tym że program jest źle napisany (błędna wypowiedź). Problem polegał na tym że nasze dzisiejsze oprogramowanie nie nadąża za zmianami sprzętowymi i różnymi nowinkami technicznymi takimi jak np. mój procek P IV który działa na HT. Wystarczyło poprsotu w biosie w opcjach procesora HT i to wszystko... Propo Adobe na adobe pracuje od wersji 5.1 i nigy nie mogłem powiedzieć na niego złego słowa więc trochę doświadczenia mam w montażu i chyba nie na miejscu jest wytykanie komuś że jest jakimś amatorem... :/
|
sobota, 5 listopada 2005, 00:26 |
|
 |
maximus
Aktywny bywalec
Dołączył: piątek, 21 października 2005, 10:49 Posty: 302 Lokalizacja: Myślenice
|
 I co wyłączyłeś HT
i działa ?? Coś to dziwne. Ja od kilku lat mam procki z HT od 2,4 do teraz 3,8@4,3GHz i działałem na AP 6 i 6,5 i jakoś nie miałem nigdy z tym problemów  ))
|
sobota, 5 listopada 2005, 00:38 |
|
 |
zet120
Aktywny bywalec
|
Witam
NiKON napisał(a): chyba nie na miejscu jest wytykanie komuś że jest jakimś amatorem... :/
Ups.., miałem na myśli siebie. 
|
sobota, 5 listopada 2005, 08:52 |
|
 |
lucasxl
Bywalec
|
NiKON napisał(a): (...) POradziłęm sobie z problemem (...) Wystarczyło poprsotu w biosie w opcjach procesora HT i to wszystko...(...)
potwierdzam często jest to powiązane z procesorem (a w zasadzie wieloprocesorowością), ap pro może obsługiwać 2 procesory (podczas renderingu). jednakże na płycie Asusa (modelu chwilowo sobie nie przypomne - ale jeśli ktoś będzie zainteresowany to spradzę) udało mi się uruchomić (obsługiwać ap pro) bez problemów. Dlatego dużo jest w rękach płyty (chipsecie).
Ap pro czasem wykłada się przy HT gdyż traktuje to rozszerzenie jako drugi niezależny procesor - co prawdą nie jest - za to podobno nie ma problemów w przypadku 2rdzeniowych pentium D.
W sytuacji gdzie ap pro "wykłada się podczas renderigu" należy rzeczywiście wyłączyć HT.
|
poniedziałek, 7 listopada 2005, 16:41 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|