Teraz jest czwartek, 16 sierpnia 2018, 20:35




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Panasonic DMR-E60 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 19 listopada 2005, 20:31
Posty: 6
Post Panasonic DMR-E60
Witam. Czy ktoś może mi powiedzieć czy w nagrywarce DMR-E60 da rade odblokować wejście DV, żeby nagrać materiał z kompa przez to wejscie a nie przez S-VHS??? Jeżeli tak to w jaki sposób? Z góry wielkie dzięki. :(


sobota, 19 listopada 2005, 20:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post 
Nie ma takiej możliwości.

Pozostają Ci dwa wyjścia:

1 Jeśli koniecznie chcesz korzystać tylko ze złącz DV - to z PC na kasetę w kamerze lub magnetowidzie DV a z kasety do nagrywarki DVD.

2. PC --> nagrywarka po złączu s-video lub composit.


sobota, 19 listopada 2005, 21:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witam wszystkich,

Tak, kolega ma racje, nie da sie odblokowac wejscia DV dla PC.
Sprawa lezy w mechanizmie stalego oprogramowania DVD, ktorego nie mozna zmienic ani modyfikowac.

Przegranie po zlaczu Y/C czyli popularnie mowiac S(VHS) daje bardzo dobre rezultaty o ile jakosc przetwornika DC/AC jest dobra ale i zrodlowy software w PC nie zmienia jakosci przez zbyt duza redukcje danych.

Pozdrawiam
Alex_z_Wawa
kerim24@wp.pl


piątek, 25 listopada 2005, 18:27
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 10 kwietnia 2005, 01:43
Posty: 381
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Alex_z_Wawa napisał(a):
Witam wszystkich,

Tak, kolega ma racje, nie da sie odblokowac wejscia DV dla PC.
Sprawa lezy w mechanizmie stalego oprogramowania DVD, ktorego nie mozna zmienic ani modyfikowac.

Pozdrawiam
Alex_z_Wawa
kerim24@wp.pl


Tak, kolega ma racje...
;)


piątek, 25 listopada 2005, 22:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post nagr. DVD
Podając materiał z magnetowidu cyfrowego po we DV na nagrywarkę proszę uważać, ponieważ po jakimś czasie mogą pojawiać się na obrazie czarne ramki co kilkanaście sekund. Być może moje obydwa magnetowidy mają jakiś feler albo jest inna przyczyna, której jeszcze nie znam.bb


piątek, 25 listopada 2005, 22:30
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 maja 2006, 13:02
Posty: 19
Lokalizacja: lubelskie
Post 
Mówicie, że nie da się z kompa na stacjonarną przez wejście DV (w nagrywarce), a w poście http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopic.php?t=16985 mowa o nagrywarce Pioneer 530H i stwierdzenie, że jednak się da. Jak więc jest?


czwartek, 11 maja 2006, 13:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post 
Panie anteq widze że odpowiada Pan w różnych tematach tego forum związanych z wejściem DV nagrywarki stacjonarnej.Także jeszcze raz potwierdze że Pioneer 530H widzi komputer przez dv in.Sygnał może być przesyłany z kompa do nagrywarki a nie odwrotnie.
Za inne marki nie mogę się wypowiadać bo nie jestem ich użytkownikiem.
Do montażu i zgrywania przez DV używam premiere 6.5 i karty Pinnacla DV500dvd (jest stara ale "jara").Pozdrawiam.


czwartek, 11 maja 2006, 15:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post 
anteq napisał:
Cytuj:
Mówicie, że nie da się z kompa na stacjonarną przez wejście DV (w nagrywarce), a w poście http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopic.php?t=16985 mowa o nagrywarce Pioneer 530H i stwierdzenie, że jednak się da.


Na przyszłość radzę dokładniej czytaj posty.
Pytanie z pierwszego postu dotyczyło konkretnego modelu nagrywarki i odpowiedzi w tym i moja dotyczyła też tylko tego modelu.

Sam używam nagrywarki stacjonarnej - SONY RDR-HX710 i też bez problemu mogę przesyłać sygnał z PC do nagrywarki przez gniazdo DV IN.
A dodatkowo w porównaniu z Pioneerem 530H Sony zapisuje na płytach DVD+R i DVD+RW.


piątek, 12 maja 2006, 00:31
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 maja 2006, 13:02
Posty: 19
Lokalizacja: lubelskie
Post 
Tadeusz: racja, przysunę bliżej monitor :lol: (może będę lepiej widział).

Widzę, że może warto byłoby zrobić nowy temat dotyczący połączeń nagrywarek stacjonarnych do kompa?

1. Wiem już, że Pioneery widzą kompa
2. Teraz wiem też, że widzi SONY RDR-HX710 (a jak inne Soniacze?)
3. Panasonic na pewno nie zobaczy kompa (choćby założył okulary :lol: )

A powiedzcie jakie macie komputery - w serwisie Pioneera (wreszcie trafił się, ktoś kto wiedział o czym mówi) dowiedziałem się, że aby to sprawnie działało potrzebny jest dobry komputer i dobra karta. Aż rodzi się pytanie o minimalne wymogi sprzętowe.


piątek, 12 maja 2006, 08:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL