|
|
|
Teraz jest niedziela, 24 stycznia 2021, 12:17
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
mmstudio
Aktywny bywalec
Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33 Posty: 932 Lokalizacja: Poznań
|
 Canon IP 4200
Witam!
Dzisiaj kupiłem drukarkę Canon ip4200.
Zrobiłem pierwsze testy i jak na razie jest ok. Sa jedynie dwie rzeczy które mnie nurtują:
1. W porównaniu do poprzedniej drukarki którą używałem tj. HP 5550 kolory w canonie sa trochę zabarwione na czerwono, czyli np. to co b/w leciutko wchodzi na czerwono. Nie wiem czy Canon ma takie odwzorowanie barw czy jest to kwestia ustawień?
2. Próbowałem drukopwać na CD (z ta myslą kupiłem tę drukarkę) i wszystko jest ok w wyjątkiem ograniczeń obszaru zadruku. ja potrzebuję wydruku na całej powierzchni a program dołączony do drukarki ma ograniczenia, w konsekwencji czego po zewnętrznej stronie środkowego otworu jest biały pasek. Pytanie czy w tej drukarce nie ma mozliwości nadruku na całej powierzchni czy są to jedynie ograniczenia samego softu.
ewentualnie to czy mozna posłużyć sie jakimś innym komercyjnym softem.
prosze o opinie uzytkowników w/w modelu.
Pozdrawiam
Maciej
|
środa, 7 grudnia 2005, 22:35 |
|
 |
GregoriusR
Stały bywalec
Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 00:09 Posty: 109 Lokalizacja: Radom
|
Witam
Też od niedawna używam tej drukarki. Według mnie kolory nie są wcale zabarwione na czerwono. Jest ok. Porównuję do hp 1220. Ustawiam jakość na standardowa lub wysoka, reszta bez zmian. Co do druku na płytkach używam załączonej aplikacji. Czwartą ikonką (select paper) mogę sobie ustawić kilka typów płyt, np drukuję na tdk i verbatim i tam sobie je skonfigurowałem pod względem wielkości otworów. Środkowe kółko może mieć najmniej 17 mm a zewnętrzne najwięcej 118 mm. Co prawda verbatim ma 119 zew. ale wydaje się że zadrukowana jest cała płytka. Nie mialem jeszcze płytki na której wewnętrzne koło byłoby mniejsze jak 17 mm, na verbatimie jest np. 21 dlatego nie wiem czy można zadrukować mniejsze innym programem. Jedyną wadą jak narazie jaką dopatrzyłem się w tej drukarce to nierówno zadrukowywana płytka. Wydruk był lekko przesunięty w dół i lewo. Ale skorygowałem parametry wydruku i teraz na stałe mam ustawione w print/print position w top -0,2 i w left 0,2 mm.
To narazie na tyle z moich doświadczeń.
Pozdrawiam, Grzesiek.
|
środa, 7 grudnia 2005, 23:20 |
|
 |
mmstudio
Aktywny bywalec
Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33 Posty: 932 Lokalizacja: Poznań
|
Dzieki. Przed chwila znalazłem te ustawienia wielkosci.
jeszcze raz dzieki za pomoc
Pozdrawiam
Maciej
|
środa, 7 grudnia 2005, 23:46 |
|
 |
Sni
Stały bywalec
|
Witam!
Panowie orientujecie sie moze jak bedzie z zamiennikami do tej drukarki?
TU: http://groups.google.pl/group/pl.comp.p ... 49f745885c
wyczytalem ze niestety nie bedzia juz tak tanio jak do innych Canon'ow  - a wlasnie przymierzalem sie do jej zakupu (bo Canon IP 3000 juz jest niedostepna).
_________________ - Po co kłamać, skoro wystarczy mówić prawdę, żeby nam nie wierzono. (Henri René Albert Guy de Maupassant)
|
czwartek, 22 grudnia 2005, 19:06 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Witam
Nie chcę zakładać nowego wątku, więc zadaję pytanie w tym  Używa już ktoś zamienników do tej drukarki? Czy są problemy z wymianą chipów?
Pozdrawiam
|
poniedziałek, 24 lipca 2006, 08:01 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|