|
Teraz jest środa, 20 stycznia 2021, 00:14
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Edycja DVD
Mój problem polega na tym, że posiadam film "Batman Begins", który ma 2 ścieżki dźwiękowe (angielska wersja lub z lektorem) oraz napisy (polskie), lecz nie ma menu. Ja właśnie chciałbym stworzyć to menu i dodać do niego, ale przy tym nie stracić 2 ścieżek audio i napisów. Robię to pierwszy raz i nie wiem jakim program mógłbym to zrobić w łatwy i przyjemny sposób. Mam nadzieję, że znajdzie się osoba , która poradzi mi właściwy program (najlepiej jak byłby łatwy w opanowaniu i po polsku ) oraz dokładnie mi wytłumaczy jak to zrobić.
|
sobota, 17 grudnia 2005, 17:34 |
|
 |
plesken
Bywalec
|
No takiej prostej metody to nie ma. Musisz uzyc ktoregos z programow do authoringu. W skrocie trzeba rozbic na czesci pierwsze material (audio, video) a pozniej zlozyc to wraz ze zrobionym menu np. za pomoca scenarista.
Ponizej podaje linki, ktore moga sie okazac pomocne:
poszukac na tym forum
http://www.doom9.org
http://www.cdrinfo.pl
zreszta http://www.google.pl czy groups.google.pl naszym przyjacielem jest
Plesken
|
sobota, 17 grudnia 2005, 18:05 |
|
 |
Romcio
Aktywny bywalec
|
plesken napisał(a): ......a pozniej zlozyc to wraz ze zrobionym menu np. za pomoca scenarista.......
Kierujesz początkującego w stronę podobno bardzo fajnego programu (Scenarist), ale zarazem bardzo trudnego w obsłudze. Jednym słowem rzucasz co na głebokie wody - obawiam się, że się utopi 
_________________ Zapomniał wół , jak cielęciem był !
|
sobota, 17 grudnia 2005, 19:15 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
"Próbowałem" zrobić to w Scenarist, ale to zatrudny program jak dla mnie (nawet nie umiem wstawić tam filmu, a co dopiero wyciągnąć audio). Mam pytanie czy w DVD-lab PRO mogę to zrobić ? Jeśli tak to proszę o dokładną instrukcje krok po kroku jak, bo inaczej sądzę że i tak nic nie zrobię. Może być inny program tylko ŁATWY w obsłudze.
|
sobota, 17 grudnia 2005, 19:23 |
|
 |
szpec
Stary wyjadacz
|
Ulead DVD Workshop 2.0 - bardzo intuicyjny - pomimo braku polskiej wersji bardzo szybko go opanujesz.
_________________ Pozdrawiam "szpec"
|
poniedziałek, 19 grudnia 2005, 21:33 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Znalazłem program "PVAStrumento", dzięki niemu rozdzieliłem mój film na plik wideo ".mpv" i 2 ścieżki audio (z lektorem i angielską) ".ac3". Zostało mi jeszcze złączenie tego i zrobienie menu, ale Ulead Workshop 2 nie obsługuje tego formatu dźwięku i nie mogę go połączyć z filmem Może potrzebuję jakiś kodeków ???
|
środa, 21 grudnia 2005, 16:20 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|