Teraz jest wtorek, 21 sierpnia 2018, 10:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Nie moge skumac tego authoringu 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 13:07
Posty: 51
Post Nie moge skumac tego authoringu
Zaczełem sie bawic programem Adobe Encore
Mam prawie 3 godzinny plik avi chce go skompresowac do DVD np codekiem Cinema craft encoder
wzucam taki skompresowany plik do Adobe encore robie menu wszystko jest super tylko zastanowilo mnie mocno jak zaczal robic transkodowanie Powiedzcie mi co to jest

czy ten program do authoringu ponownie kopresuje juz skompresowany plik??
inne pytanie czy w adobe encore mozna robic animowane menu (chcialbym wrzucic loopa filmiku)
Pozdrawiam


środa, 15 lutego 2006, 12:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post Re: Nie moge skumac tego authoringu
woykr napisał(a):
wzucam taki skompresowany plik do Adobe encore robie menu wszystko jest super tylko zastanowilo mnie mocno jak zaczal robic transkodowanie Powiedzcie mi co to jest
Jeżeli kompresuje video, to znaczy, że plik nie jest zgodny ze standardem. Domyślnie encore zawsze koduje audio. Można to oczywiście wyłączyć.
Cytuj:
inne pytanie czy w adobe encore mozna robic animowane menu (chcialbym wrzucic loopa filmiku)
Można


środa, 15 lutego 2006, 13:23
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 13:07
Posty: 51
Post 
wiec jezeli plik jest skompresowany zgodnie ze standartem to adobe encore nie bedzie ruszal pliku video ? Nie wiem czy jest sens kompresowac z avi do dvd kodekiem np cinema craft Jezeli i tak adobe skompresuje go swoim codekiem.
Jak to jest robione przez was kopresujecie plik avi jakims kodekiem czy pozostawiacie zeby Adobe encore to zrobił ??


środa, 15 lutego 2006, 14:01
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 grudnia 2005, 00:38
Posty: 71
Post 
ja np w vegas renderuję plik audio i video odzielnie z ustawieniami jak dla DVD Architect mam wtedy plik AC3 i MPEG-2 z max bitrate 8000000 bps (variable / two pass)


piątek, 17 lutego 2006, 00:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
Wrzuć avika do Encora i tam renderuj, choć nie wiem czy jest sens kodowania materiału 3 godzinnego. Jakość będzie naprawdę kiepska, no chyba że palisz na płytach DL. Nawiązując do Encora możesz tu także renderować w 2pass zyskując lepszą jakość obrazu. :roll:

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


piątek, 17 lutego 2006, 00:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 13:07
Posty: 51
Post 
Wyskoczył ponowny perblem uzylem Cinema crafta skomresowałem avika do dvd plik wynikowy z 3 godzinnego filmu wyszedl 7,2 giga wzucilem do adebe encore zrobilem menu wszystko ladnie pieknie calosc wyszla okolo 8,2 giga wrzucilem plytke dual leyer a Szanowne adobe krzykneło stop nie chde mi nagracv na tej plytce w helpie doczytalem sie ze w dual leyer adobe wymaga jakis profesjonalnych plyt DL z kodami regionu czy cos takiego (plytke ktora mialem byla Free region) nie rozumiem Zrobilem obraz dysku i montujac obraz dysku w wirtualnym napedzie wszystko smiga odpaliłem nero zrobiłem obraz dysku nerowski z dysku dvd ktory jest w wirtualnym napedzie chcialem nagrac taki obraz dysku dla bezpieczenstwa zaczelem robic symualcje i ponownie jakis blad wyskoczyl Uwalilo mi lytke (dziwne) w kazdym razie jestem w plecy 20 zł chcialbym kupic kolejna plytke bo nie chce mi sie dzielic tego pliku zeby zrobic na dwoch zwyklych dvd. Mam nadzieenj ze pojdzie
Moze ktos wie co adobe chce odemnie w zwiazku z dual layer O jakie plytki mu chodzi


wtorek, 21 lutego 2006, 16:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
woykr napisał(a):
Wyskoczył ponowny perblem uzylem Cinema crafta skomresowałem avika do dvd plik wynikowy z 3 godzinnego filmu wyszedl 7,2 giga wzucilem do adebe encore zrobilem menu wszystko ladnie pieknie calosc wyszla okolo 8,2 giga wrzucilem plytke dual leyer a

na dvd-9 wchodzi ok 7,95 GB tak wiec 8,2 GB nie wejdzie


czwartek, 23 lutego 2006, 01:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 13:07
Posty: 51
Post 
Wypaliłem płytke w nero z obrazu adobe encore (po konwersji) Płytka sie nagrała wszystko jest super pojechałem do szwagra z filmikiem wkladam plytke a TAM disc error .....!@#$%&** (on ma JVC DVD nagrywarke stacjonarna) Poszedlem do znajomego i filmik poszedl na jego odtwarzaczu jakims tranim nie firmowym Pozniej pojechalem do sklepu rtv agd w celu sprawdzenia tej plytki koles nie mial czasu ale sprawdzil mi na DVD Panasonica i tam poszlło

W czym Problem
Naprawde długa droga przedemna zeby to wszystko skumac
Wczesniej jak nagrałem płytke jedno warstwowa bez zadnego menu itd bez authoringu to poszedł ten filmik na odtwarzaczu JVC u szwagra
Moze cos zle zrobilem przy athoringu cos przekombinowałem z menu
w kazdym razie Adobe nie chcial mi nagrac plytki DL DVD cos mu nie pasowalo i to nie pojemnosc tylko kompatybilnosc On wymaga jakis ....

Replicating DVDsTo produce multiple copies of your DVD, you can produce them yourself, either in Adobe Encore DVD or by using a third-party mastering application. This method works best for limited quantities and requires the appropriate hardware or software. However, if you require a large quantity of DVDs, you can use a professional replication facility for mass production. Most replication facilities can accept files in several formats, such as DLT or a DVD image. Contact your replication facility for specific information.
Note: Dual-layer DVDs and those that use copy protection or region coding must be replicated
at a professional replication facility. If you burn these types of DVDs from Adobe Encore DVD, the resulting discs will work, but they will not include copy protection or region coding.


piątek, 24 lutego 2006, 11:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2003, 12:38
Posty: 541
Post 
Nie wymaga profesjonalnych płyt. Informuje, że nie będziesz miał zabezpieczeń i kodów regionów i sugeruje, żebyś użył profesjonalnego softu w tym celu i profesjonalnego studia zajmującego się replikacją.

Pozdrawiam
Ulv

_________________
"It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud


niedziela, 26 lutego 2006, 12:52
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 13:07
Posty: 51
Post 
Ale nie chce mi wypalic płyty Co mam zrobic zeby wypaliło mi płytkę ??


poniedziałek, 27 lutego 2006, 13:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL