Teraz jest wtorek, 14 sierpnia 2018, 22:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Problem z DVD Encore! 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 15 marca 2002, 15:26
Posty: 170
Lokalizacja: Warszawa Panasonic NV-GS400
Post Problem z DVD Encore!
Mam problem...
Importując film (Mpeg2) do Timeline trace kontrole nad programem. Jak wrzucam Avi to jest ok a jak Mpeg2 juz skompresowany to trace kontrole.... i top dziwne bo obciazenie procesora tylko 4% i nic sie nie dzieje i mam komunikat ze program nie odpowiada...
Komputer to Pentium IV 3.0GHz , Ram: DDR2 1024......
Co się dzieje?

Pozdrawiam

_________________
Piter
NV-GS400


sobota, 18 lutego 2006, 16:59
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 16 maja 2003, 00:15
Posty: 63
Lokalizacja: Cieszyn
Post Re: Problem z DVD Encore!
Lutek napisał(a):
Mam problem...
Importując film (Mpeg2) do Timeline trace kontrole nad programem. Jak wrzucam Avi to jest ok a jak Mpeg2 juz skompresowany to trace kontrole....


Nie wiem czym dokładnie obiawa się ten brak kontroli, ale w Encore szczególnie ciężko pracuje się na plikach przekodowanych dwuprzebiegowe i o zmiennym bitrate. Program działa, ale jest bardzo wolne odświerzanie timeline i opóźniony podgląd. O wiele lepiej pracuje się na plikach jednoprzebiegowych i mv2

KrzysztofG


sobota, 18 lutego 2006, 20:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post Re: Problem z DVD Encore!
KrzysztofG napisał(a):
w Encore szczególnie ciężko pracuje się na plikach przekodowanych dwuprzebiegowe i o zmiennym bitrate. Program działa, ale jest bardzo wolne odświerzanie timeline i opóźniony podgląd
Ciekawe, bardzo... Zawsze koduje 2pass vbr i nigdy nie miałem jakichkolwiek problemów w encore


sobota, 18 lutego 2006, 21:03
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 15 marca 2002, 15:26
Posty: 170
Lokalizacja: Warszawa Panasonic NV-GS400
Post 
To nie ma znaczenie... wopuszczjąc Mpeg2 CBR do timeline w timeline pojawia się pasek pliku ale w tym momecie przestaje działeć program... a wrzucając CRTL+Alt+Delete jest komunikat, że program nie działe!!!

Pozdr

_________________
Piter
NV-GS400


niedziela, 19 lutego 2006, 00:00
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL