Teraz jest środa, 15 sierpnia 2018, 02:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Film DVD do Adobe Premiere Pro 1.5 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 14 marca 2006, 19:29
Posty: 3
Lokalizacja: Tarnów
Post Film DVD do Adobe Premiere Pro 1.5
Witam...
Moze ten problem byl wczesniej poruszany na forum, lecz nie doszukalem sie go nigdzie.
Potrzebuje sie dowiedziec jak zgrac material z plyty DVD tak aby byl on mozliwy do edytowania w porgramie Adobe Premiere 1.5?
Potrzebuje "obrobic" kilka takich plytek, ale nie wiem jak to mozna wykonac i czy jest to wogole mozliwe.
Prosze o pomoc.
Z gory za wszystkie rady dziekuje.
Pozdrawiam.


wtorek, 14 marca 2006, 19:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Cześć!

Aby swobodnie edytować materiał w AP1.5 najlepiej zrób z DVD Avi DV. Użyj Procodera 2.0


wtorek, 14 marca 2006, 23:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 14:48
Posty: 343
Post 
Są dwa proste sposoby (oprócz opisanego wyżej):
1 - kopiujesz pliki vob i zmienasz ich rozszerzenie na avi, wstawiasz do AP. Niestety musisz trochę poczekać aż adobe to przeliczy.
2 - podłączasz odtwarzacz DVD i zgrywasz od razu do AP jako avi.
Pozdrawiam.


środa, 15 marca 2006, 11:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 601
Post 
slavid napisał(a):
Są dwa proste sposoby (oprócz opisanego wyżej):
1 - kopiujesz pliki vob i zmienasz ich rozszerzenie na avi, wstawiasz do AP. Niestety musisz trochę poczekać aż adobe to przeliczy.
2 - podłączasz odtwarzacz DVD i zgrywasz od razu do AP jako avi.
Pozdrawiam.


spróbuj w programie ulead dvd movie factory disc creator. jest tam funkcja edycja dvd wkładasz płyte wciskasz edytuj dvd mozesz przycinac materiał zrobic menu i powtórnie zgrać na płytę bez konieczności zamiany na avi


środa, 15 marca 2006, 13:46
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 14 marca 2006, 19:29
Posty: 3
Lokalizacja: Tarnów
Post 
Dzieki "mmstudio"
Uzywam ProCoder'a bo mam go dostarczonego wraz z karta Canopus'a ale nie wiedzialem ze ma dostepna taka opcje :)
Dziekuje za wszystkie porady i uwagi :)
Pozdrawiam goraco.

_________________
Pentium IV 3,2GHz, 4x512 DDRAM, 350GB, Canopus DVRaptorRT2Max, GeForce FX 6600


środa, 15 marca 2006, 14:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL