|
Teraz jest czwartek, 21 stycznia 2021, 17:47
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Komputer nie wykrywa nagrywarki dvd
Autor |
Wiadomość |
Domanwrc
Nowy
|
 Komputer nie wykrywa nagrywarki dvd
Witam. wlasnie zakupilem sobie nagrywarke, zadowolony wrocilem do domu, podlaczylem, wszystko ladnie pieknie, ale komputer po podlaczeniu jej do komputera poprzez kontroler fire wire komputer jej nie wykrywa. czy mozna cos z tym zrobic? czy musze puszczac sygnal przez kamere lub magnetowid cyfrowy? za pomoc z gory dziekuje, pozdrawiam.
dodam, ze nagrywarka zauwaza, ze cos do niej podlaczono, ale komputer nic nie widzi.
|
wtorek, 11 kwietnia 2006, 18:29 |
|
 |
Mietek
Aktywny bywalec
Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14 Posty: 588 Lokalizacja: mazowieckie
|
Sprawdziłeś np. kabelek łączący nagrywarkę z kompem? 
|
wtorek, 11 kwietnia 2006, 19:15 |
|
 |
Domanwrc
Nowy
|
jak podpinam kamere to jest ok. jak wpinam kabelek do nagrywarki, to mowi ze jest podlaczona do urzadzenia, ktorym nie moze sterowac, a komputer nic nie mowi 
_________________ Sony DSR-PD150P
p4 3.06 800Mhz, dual ddr2 2x512 corsair 675Mhz, gigabyte 8I945G-MF, 2x320GB 7200.10 sata2
|
wtorek, 11 kwietnia 2006, 19:29 |
|
 |
Kenzo
Aktywny bywalec
|
Nie kazda nagrywarka wspolpracuje z kompem przez firewire.
|
wtorek, 11 kwietnia 2006, 21:31 |
|
 |
Waldek69
Aktywny bywalec
Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33 Posty: 432 Lokalizacja: Polska
|
Potwierdzam że nie kazda nagrywarka stacjonarna współpracuje z kompem przez dv.
Wyjątkiem są niektóre modele Pioneera, tak jak mój Pioneer 530H widzi sygnał z kompa przez wejście dv idealnie, jedna wada to cena ale za dobry sprzęt trzeba zapłacić.
Kupując tanioche można podwójnie stracic.Szkoda tylko że wcześniej nie przejżałeś różne fora o tej tematyce, bo problem nagrywarek stacjonarnych i ich współpracy z pecetem był poruszany wiele razy.Wcześniej miałem Sony GX-210 i też nie widziała kompa.Sprawa nie dorozwiązania. 
|
wtorek, 11 kwietnia 2006, 22:20 |
|
 |
Domanwrc
Nowy
|
w takim razie bede zmuszony do zakupienia konwertera, mam na oku takie cos: ADS Pyro A/V Link. cena ok 900pln. mozecie polecic cos innego? tanszego  chodzi mi o to zebym mogl eksportowac gotowy projekt z adobe przez to urzadzonko.
|
środa, 12 kwietnia 2006, 08:36 |
|
 |
Mietek
Aktywny bywalec
Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14 Posty: 588 Lokalizacja: mazowieckie
|
Ja używam Canopusa ADVC-50, jest b.dobry. Tylko nie wiem czy jest jeszcze w sprzedaży, ale za to jest ADVC-55 - to samo tylko jako moduł zewnętrzny. 
|
środa, 12 kwietnia 2006, 12:30 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|