Teraz jest czwartek, 16 sierpnia 2018, 03:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Komputer nie wykrywa nagrywarki dvd 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 11 kwietnia 2006, 18:22
Posty: 12
Post Komputer nie wykrywa nagrywarki dvd
Witam. wlasnie zakupilem sobie nagrywarke, zadowolony wrocilem do domu, podlaczylem, wszystko ladnie pieknie, ale komputer po podlaczeniu jej do komputera poprzez kontroler fire wire komputer jej nie wykrywa. czy mozna cos z tym zrobic? czy musze puszczac sygnal przez kamere lub magnetowid cyfrowy? za pomoc z gory dziekuje, pozdrawiam.

dodam, ze nagrywarka zauwaza, ze cos do niej podlaczono, ale komputer nic nie widzi.


wtorek, 11 kwietnia 2006, 18:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Sprawdziłeś np. kabelek łączący nagrywarkę z kompem? :wink:


wtorek, 11 kwietnia 2006, 19:15
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 11 kwietnia 2006, 18:22
Posty: 12
Post 
jak podpinam kamere to jest ok. jak wpinam kabelek do nagrywarki, to mowi ze jest podlaczona do urzadzenia, ktorym nie moze sterowac, a komputer nic nie mowi :(

_________________
Sony DSR-PD150P
p4 3.06 800Mhz, dual ddr2 2x512 corsair 675Mhz, gigabyte 8I945G-MF, 2x320GB 7200.10 sata2


wtorek, 11 kwietnia 2006, 19:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 18:50
Posty: 251
Post 
Nie kazda nagrywarka wspolpracuje z kompem przez firewire.


wtorek, 11 kwietnia 2006, 21:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post 
Potwierdzam że nie kazda nagrywarka stacjonarna współpracuje z kompem przez dv.
Wyjątkiem są niektóre modele Pioneera, tak jak mój Pioneer 530H widzi sygnał z kompa przez wejście dv idealnie, jedna wada to cena ale za dobry sprzęt trzeba zapłacić.
Kupując tanioche można podwójnie stracic.Szkoda tylko że wcześniej nie przejżałeś różne fora o tej tematyce, bo problem nagrywarek stacjonarnych i ich współpracy z pecetem był poruszany wiele razy.Wcześniej miałem Sony GX-210 i też nie widziała kompa.Sprawa nie dorozwiązania. :(


wtorek, 11 kwietnia 2006, 22:20
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 11 kwietnia 2006, 18:22
Posty: 12
Post 
w takim razie bede zmuszony do zakupienia konwertera, mam na oku takie cos: ADS Pyro A/V Link. cena ok 900pln. mozecie polecic cos innego? tanszego :wink: chodzi mi o to zebym mogl eksportowac gotowy projekt z adobe przez to urzadzonko.


środa, 12 kwietnia 2006, 08:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Ja używam Canopusa ADVC-50, jest b.dobry. Tylko nie wiem czy jest jeszcze w sprzedaży, ale za to jest ADVC-55 - to samo tylko jako moduł zewnętrzny. :idea:


środa, 12 kwietnia 2006, 12:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL