Teraz jest wtorek, 14 sierpnia 2018, 18:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Słaba jakość dvd po nagraniu na nagrywarce stacjonarnej. 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 11 kwietnia 2006, 18:22
Posty: 12
Post Słaba jakość dvd po nagraniu na nagrywarce stacjonarnej.
witam. mam nagrywarke stacjonarna sony, po zgraniu materialu na plyte w jakosci 2h/dvd, w porownaniu z nagraniem na innej nagrywarce w tej samej jakosci, na mojej widac wyrazna utrate jakosci. pikseloza, kwadraty, rozmycie. no moze nie jest az tak zle jak to opisuje, ale mi przeszkadza. czy jest na to jakas metoda? czy poprostu ten typ tak ma?


środa, 31 maja 2006, 20:11
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 17 września 2005, 10:47
Posty: 47
Post 
A to dziwne powiem szczerze, bo nagrywarka tylko wypala to, co zostało zapisane na dysku. Może w takim razie sprzęt jest walnięty?

Ja też miałem problemy ze swoją nagrywarką. Wiele wypalonych płyt nadawało się do kosza, bo się zacinały. Początkowo myślałem, że to wina odtwarzacza, ale kiedy przerzuciłem materiał do innego kompa z nagrywarką i wypaliłem ponownie z tą samą prędkością i na tym samym nośniku, okazało się, że płyta śmiga. LITEON powędrował dziś na śmietnik. Od dziś nagrywam na BENQUE. Wypalam DVD na 8X i chodzą bez problemu w odtwarzaczu.

_________________
...kiedyś trzeba zacząć...
::: Panasonic NV-GS 400 :::


środa, 31 maja 2006, 21:40
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 11 kwietnia 2006, 18:22
Posty: 12
Post 
chyba nie wiesz co to jest nagrywarka stacjonarna... :roll:
zorientowanych w temacie prosze o pomoc.


czwartek, 1 czerwca 2006, 08:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
To jeszcze zalezy jaki material nagrywasz. Jesli byl to szybki material z duza iloscia szczegolow to tak rzeczywiscie moze byc. Nagraj co spokojniejszego (spikera lub cokolwiek gdzie nie ma duzych zmian w tresci obrazu) i zobacz wtedy. Mysle, ze Twojego problemu nikt tutaj nie rozwiaze. Proponuje zadac to pytanie na specjalistycznym forum poswieconemu serwisowi sprzetu. Tam na pewno otrzymasz konkretna i fachowa pomoc.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/index. ... ef37a0c2eb


czwartek, 1 czerwca 2006, 09:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ustaw nagrywanie płytki na 1godzinę a nie dwie, napewno jakość będzie lepsza i najlepiej przez firewire.


czwartek, 1 czerwca 2006, 09:54
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
web napisał(a):
Ustaw nagrywanie płytki na 1godzinę a nie dwie, napewno jakość będzie lepsza i najlepiej przez firewire.


To nie jest rozwiazanie. Przy 2h powinno sie uzyskac zupelnie przyzwoita jakosc obrazu, chyba ze kodeki fatalne lub sprzet szwankuje... Wszak ludzie i dluzsze filmy mieszcza na jednostronnej DVD i jakosc da sie wytrzymac!
Ale jak wspomnialem wczesniej wszystko zalezy od zawartosci obrazu. Przy szybkich scenach (sport, w tle widownia) bitrate wynoszace okolo 5000kb/s (2h) moze byc za malo.

Apropo kodekow. Ja bym sie jescze rozgladnal czy nie ma jakiegos uaktualnienia biosu do tej nagrywarki - bo w stacjonarki tez mozna upgradowac... :)


czwartek, 1 czerwca 2006, 11:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Posiadam nagrywarkę Panasonica, przy nagrywaniu obrazu z TV całkiem przyzwoity efekt uzyskuje trybie czterogodzinnym ale z kamery DV już przy ustawieniu na dwie godziny pojawia się pikseloza, czego nie doświadczysz nagrywając w trybie jedno godzinnym.


czwartek, 1 czerwca 2006, 19:38
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL