Teraz jest środa, 15 sierpnia 2018, 15:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Menu w Encore 2.0 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2004, 02:24
Posty: 92
Lokalizacja: Wielkopolska
Post Menu w Encore 2.0
Witam!! Ma małe pytanko. Robie płytke dvd ktora posiada menu glowne i 3 podmenu. W każdym z tych menu jest ruchome tło. I teraz poblem pierwszy polega na tym że jak dodam sciezke audio( pioseneczka w tle) to utworek leci sobie ładnie cały czas a film staje po jednym odtworzeniu. Drugie pytanko: czy można zrobić cos takiego zeby jedna piosenka była odtwarzana cały czas do wszystkich menu bez przerw podczas przelaczania sie miedzy menu??

Prosze o szybka odpowiedź. Z gory dziekuje i pozdrawiam

_________________
Pentium 4 3.20GHz Intel D925XEBC2 2x515 MB DDR2 Kingstone ATI RADEON X-600Pro 256MB 1x250GB Maxtor CANON XL1 SONY VX-2100E ADOBE PRODUCTION STUDIO ;)


wtorek, 4 lipca 2006, 00:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post Re: Menu w Encore 2.0
NiKON napisał(a):
Drugie pytanko: czy można zrobić cos takiego zeby jedna piosenka była odtwarzana cały czas do wszystkich menu bez przerw podczas przelaczania sie miedzy menu??


pytalem sie kiedys o to samo w programie DVD Architect, ale niestety nie da sie tego zrobic w zadnym programie do authoring'u, poniewaz dvd stacjonarne nie posiadaja pamieci aby zaladowac plik muzyczny...


wtorek, 4 lipca 2006, 00:55
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2004, 02:24
Posty: 92
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
A da się zrobić tak żeby film w tele cały czas się powtarzał a muzyka grała bez przerwy?? Dzięki za bardzo szybką odpowiedź ;)

_________________
Pentium 4 3.20GHz Intel D925XEBC2 2x515 MB DDR2 Kingstone ATI RADEON X-600Pro 256MB 1x250GB Maxtor CANON XL1 SONY VX-2100E ADOBE PRODUCTION STUDIO ;)


wtorek, 4 lipca 2006, 01:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
Da się nie wiem jak w ver.2.0 ale w wer.1.5 LOOP-FOREVER

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


wtorek, 4 lipca 2006, 08:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2003, 12:49
Posty: 243
Lokalizacja: Lublin
Post 
w 2.0 tez sie da a nawet mozna wreszcie na jednym time line wstawic kilka klipow i nie bedzie efektu zatrzymania i kilku sekundowej przerwy w obrazie :]

_________________
----

moj sprzet:
Atari 800 Xl monitor mono-chromatyczny
klawiatura, myszka i magnetowfon na kasetki :]


wtorek, 4 lipca 2006, 13:29
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2004, 02:24
Posty: 92
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
Zaznaczyłem to okienko jak TOKKSA pokazał jednak nic mi to nie pomogło. Problem tkwi w tym że ruchome tło w menu ma 16 sekund a piosenka ponad 3 minuty. Kiedy odpalam preview po 16 sekundach filmik staje a muzyka gra dalej. Chce żeby filmi zapętlał sobie te 16 sekund
a piosenka odegrałe te swoje trzy minuty. Jak to zrobić?? Moze ktoś wytłumaczy mi tao jak dziecku?? :P

_________________
Pentium 4 3.20GHz Intel D925XEBC2 2x515 MB DDR2 Kingstone ATI RADEON X-600Pro 256MB 1x250GB Maxtor CANON XL1 SONY VX-2100E ADOBE PRODUCTION STUDIO ;)


wtorek, 4 lipca 2006, 13:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2003, 12:49
Posty: 243
Lokalizacja: Lublin
Post 
a czy to nie wyglada przypadkiem tak ze klip staje na chwilke i dalej leci od poczatku ?

_________________
----

moj sprzet:
Atari 800 Xl monitor mono-chromatyczny
klawiatura, myszka i magnetowfon na kasetki :]


wtorek, 4 lipca 2006, 13:53
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2004, 02:24
Posty: 92
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
Nie. Odegra się raz i staje w miejscu :/

_________________
Pentium 4 3.20GHz Intel D925XEBC2 2x515 MB DDR2 Kingstone ATI RADEON X-600Pro 256MB 1x250GB Maxtor CANON XL1 SONY VX-2100E ADOBE PRODUCTION STUDIO ;)


wtorek, 4 lipca 2006, 13:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
Niestety klip video musi być dokłądnie taki sam jak audio co do klatki. Jeśli te warunki spełnisz to nie będzie żadnego problemu. Wpisz sobie w pozycję DURATION 16 sek. a bez problemu bedzie się zapętlać. Wydłużysz plik video do dł. ścieżki audio. To powinno załatwić sprawę, ale stracisz niepotrzebnie miejscą na płycie DVD.

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


wtorek, 4 lipca 2006, 14:21
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2004, 02:24
Posty: 92
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
Wielkie dzięki wszystkim za odpowiedzi. I yo by było chyba na tyle w tym temacie

_________________
Pentium 4 3.20GHz Intel D925XEBC2 2x515 MB DDR2 Kingstone ATI RADEON X-600Pro 256MB 1x250GB Maxtor CANON XL1 SONY VX-2100E ADOBE PRODUCTION STUDIO ;)


wtorek, 4 lipca 2006, 14:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL