Teraz jest poniedziałek, 20 sierpnia 2018, 03:57




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Prze firewire do MPEG 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 18:50
Posty: 251
Post Prze firewire do MPEG
Czy zna ktoś program, który potrafi w locie kopresować sygnał DV (przez firewire) do MPEGA?
Najlepiej darmowy lub niedrogi (bo w przeciwnym razie taniej bedzie kupic stacjonarna nagrywarke :) )

_________________
http://www.art-fx.eu


niedziela, 6 sierpnia 2006, 15:09
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4515
Lokalizacja: Tczew
Post 
No chyba każdy program s dopiskiem Studio, Movie, Czy Elements to potrafią, a Ulead DVD MovieFactory, Pinnacle Instant DVD i Canopus Let's CONVERT nagrywają w locie na płytkę. Tylko nie wiem czy (może z wyjątkiem Canopusa) jakość tych nagrań dorówna stacjonarnej nagrywarce. Myślę że nie.
pozdrawiam

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 6 sierpnia 2006, 16:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 22 grudnia 2005, 21:22
Posty: 237
Lokalizacja: Białystok
Post 
Nero vision expres 2 dołączane do nagrywarek.


niedziela, 6 sierpnia 2006, 17:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 18:50
Posty: 251
Post 
Dzięki za info. Jakośc dla mnie w zasadzie bez znaczenia, potrzebuje do spisania offline'ów. Musze sie teraz tylko zorientowac w cenach :)

_________________
http://www.art-fx.eu


niedziela, 6 sierpnia 2006, 17:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Pinnacle Studio 10 - 149zł
http://www.pinnaclesys.com.pl/soft.php

Tylko abyś kompresował w locie do mpeg2 potrzeba CI sprzętu minimum 2.0GHZ + najlepiej oddzielny dysk fizyczny do zapisu zrzucanego materiału, + urzadzenie przechwytujące ponieważ kompresja odbywa się programowo. 2GHZ to minimum i ja posiadam sprzęt jak w stopce i obciążenie przy zgrywaniu w locie do mpeg2 to około 70-85%. Takzże jezeli nie chcesz gubić klatek lepeij posiadać procesor powyżej 2GHz. Należy pamiętać jeszcze o poprawnie skonfigurowanym windowsie oraz urzadzeniu przechwytującym polecam Pinnacle 700USB które posiada wspomaganie sprzetowe przy kompresji do mpeg2, ale tutaj juz cena urzadzenia jest znaczna.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


niedziela, 6 sierpnia 2006, 20:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL