|
|
|
Teraz jest sobota, 23 stycznia 2021, 17:31
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Budowa i edycja Menu DVD w Photoimpact 11 - problemy
Autor |
Wiadomość |
pk
Nowy
|
 Budowa i edycja Menu DVD w Photoimpact 11 - problemy
witam!
napisałem temat w dziale Systemy edycyjne ale nikt nie odpoweidział, moze tu ktos sie spotkał z takim problemem.
Mam kłopot z menu jakie stworze lub zbuduje nowe z istniejacych szablonów (np z Movie Factory 4,5 lub DVD Workshopa), jak wiadomo takie menu zapisuje jako pliki .UFO, niestety przy próbie otwarcia ich w Movie Factory 5 wyskakuje błąd , że nie da sie otworzyć. Najczesciej takze nie widze miniaturki szablonu w menu wyboru.. Ciekawe jest to ze jesli oryginalny szablon menu minimalnie zmodyfikuje, odejme jakis jeden element i zapisze go pod inna nazwą to otworze go normalnie ALE podglad czyli miniaturka tego zmodyfikowanego menu jest ciagle identyczna jak oryginału czyli bez zawartych zmian.
Moze ktos ma doswiadczenie z Photoimpactem w tworzeniu menu i cos mi poradzi. Jest to niezła furtka do tworzenia w łatwy sposób całkowicie nowych templatów menu DVD, w zasadzie mozliwosci nieograniczone.
Pozostaje tylko ten jeden problem. Aha ...próbowałem otwierac te nowe menu w MF 4 i mam komunikat:
"the template maybe lose some parameter or file error"
czyli " w szablonie moze brakowac pewnych parametrów lub błąd pliku".
Prosze o jakies sugestie doswiadczonych.
pozdrawiam Piotr
_________________ pozdrawiam PK
|
środa, 23 sierpnia 2006, 08:17 |
|
 |
ao
Aktywny bywalec
Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21 Posty: 796 Lokalizacja: Warszawa
|
Nie znam tego softu, ale z tego co piszesz źródłem Twoich problemów są "brooken links". Chodzi o to, że w trakcie tworzenia nowej architektury DVD (np przez modyfikację jakiegoś gotowca) - gdzieś po drodze zrywasz linki. W ten sposób tworzy się "błąd akcji".
a tak z innej beczki co to za plik *.UFO  (może na DVD jest jakiś Unable Fly Object)  .... może *.IFO 
_________________ | Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |
|
środa, 23 sierpnia 2006, 08:31 |
|
 |
pk
Nowy
|
*.UFO to w Ulead rozszerzenie dla plików "ULEAD FILE FOR OBJECTS" czyli pliki projektów , takie rozszerzenia mają gotowe templaty menu
_________________ pozdrawiam PK
|
środa, 23 sierpnia 2006, 08:48 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|