Teraz jest wtorek, 14 sierpnia 2018, 22:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 do znawów architecta 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 1 stycznia 2006, 00:03
Posty: 25
Lokalizacja: maz
Post do znawów architecta
mam przygotowany projekt w ap 1,5 robię pliki m2v i m2a procoderem bitare const 6000 dzwiek pcm 224. W architect tworzę menu wszystko w podglądzie śmiga aż miło. Problem zaczyna sie przyprobie odtwozenia tego na stacjonarnym dvd. Zaznaczę że w projekcie jest kilka filmów, czy ma to wpływ jezeli dzwiek w jednym z nich jest ac3 a w pozostałych pcm, prosze o pomoc metoda prob i błedów jóż była 15 płyt i do kosza, może ktoś jest w stanie doradzić z góry dzieki. Pozdraiam cezar


środa, 6 września 2006, 07:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Nie wiem o jakim "Architect" piszesz :?:

W Sony DVD Architect 3.0 - zwłaszcza przy rozbudowanej strukturze płyty (kilka strumieni audio do filmu lub filmików, podstrony menu itp) - niekiedy trzeba wskazać "punkt aktywny", z którego płyta ma startować. Domyślnie jest on na 1-ym menu głównym.
Jest to ważne dla odtwarzaczy stacjonarnych

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


środa, 6 września 2006, 08:19
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 1 stycznia 2006, 00:03
Posty: 25
Lokalizacja: maz
Post 
Sony DVD Architect 3.0
menu faktycznie rozbudowane. przed menu mam first play ustawiony z tą gwiazdeczką link do menu 1 tam dwa okna play i wybor scen po wybraniu play odtwazany jest film 2 min potem link do głownego filmu 1,2 h link do zakonczenia. na stacjonarnym dvd problem jest następujacy:
1. first play ok
2. menu ok
3. plik 2 min ok
4. w tym 1,2 h odtważa ok do momenty zmiany chaptera lub przewijania wtedy się sypie.
dodam ze na kompie smiga gladko.


środa, 6 września 2006, 08:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
Zawsze sprawdzaj poprawność linków , bo te które tworzą się autumatycznie po wsadzeniu danych , nie zawsze spełniają oczekiwania (to samo z przyciskami między stronami projektu) . Co do tych płytek , to zawsze rób wynik do pliku , a nie od razu na płytce . A jeśli już , to pal na RW .


środa, 6 września 2006, 08:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Cezar2222 napisał(a):
4. w tym 1,2 h odtważa ok do momenty zmiany chaptera lub przewijania wtedy się sypie.
dodam ze na kompie smiga gladko.


Chyba już znam problem

Podejrzewam, że oznaczałeś chaptery w MPEG w AP (co niekoniecznie musi być kompatybilne i zrozumiałe dla SA3.0). Spróbuj oznaczyć je na nowo z timeline filmu (tego 1,2 h) ale w Architect.
Wtedy kłopot zniknie.

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


środa, 6 września 2006, 09:10
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 1 stycznia 2006, 00:03
Posty: 25
Lokalizacja: maz
Post 
chaptery od poczatku oznaczalem na tie line w architekcie z ap zgrywalem bez chapterow. moze z tymi chapterami muse pozmieniac. niewiem :( :( :(


środa, 6 września 2006, 09:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
Napisz jeszcze konkretnie jak ci się sypie , do menu początkowego czy jakoś inaczej .


środa, 6 września 2006, 10:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 1 stycznia 2006, 00:03
Posty: 25
Lokalizacja: maz
Post 
First play odtważa ok
Menu odtwrza ok
Pierwszy film ok przycisk next działa
Drugi film 10 chapterów odtwarza ale do momentu próby przewinięcia lub naciśnięcia przycisku next, wtedy obraz sie zatrzymuje i nic nie działa dopiero wyjęcie płyty.


środa, 6 września 2006, 10:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
ja bym skasował obecne chaptery - potworzył je na nowo z timeline SA.
Oznaczanie chapterów na mpeg-2 w timeline SA jest małokomfortowe.

najlepiej oznaczyć je w Vegas na zakończenie projektu.
Wtedy nigdy z nimi w SA nie ma problemu.

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


środa, 6 września 2006, 10:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
A nie masz przy tym przycisku "next" w drzewie projektu komunikatu "Broken link" ? .


środa, 6 września 2006, 11:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Jak pisze Mirek powyżej - nie powinieneś mieć nigdzie "zerwanego linku":

Obrazek

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


środa, 6 września 2006, 11:57
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 1 stycznia 2006, 00:03
Posty: 25
Lokalizacja: maz
Post 
linki sa ok ustawialem je ze 4 razy od początku. Dodam ze nagralem pierwsza plyte zero problemow. Fakt ze 1dvd bylo uzyte tylko w 45% a te z ktorym mam problem 95%, nie wiem czy to jest istotne, slyszalem ze niektore dvd stacjonarne nie chca czytac max zapelnionych plyt. zaznaczam ze plyta w power dvd smiga ok. linki tez


środa, 6 września 2006, 12:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
No to wypal jeszcze raz na markowej RW . A z "DVD - " polecam "TDK-" typu Skratch Proof.


środa, 6 września 2006, 13:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Często się zdarza, że odtwarzacze stacj. mają problemy jeśli płytę dopalasz do końca np na 99% i 2h filmu.

Jednak wartość 95% DVD jednostronnego jest OK.

Tak więc ten problem można wykluczyć.

A próbowałeś na innym odtwarzaczu stacjonarnym ??

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


środa, 6 września 2006, 13:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
A jeszcze jedno , jak długi jest ten odcinek filmu który wypada . Dawno temu jeszcze jak wypalałem na MyDVD Sonica , jeśli odcinek był dłuższy niż 35min , to również wywalało płytkę . Od czasu jak film lub rozdziały mam w ok. 20-25min (najdłuższe) mam wszystko O.K.


środa, 6 września 2006, 13:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL