Stacjonarna nagrywarka poniżej 1000 !
Autor |
Wiadomość |
jeesoo
Aktywny bywalec
Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17 Posty: 941 Lokalizacja: Gorlice / Londyn
|
 Stacjonarna nagrywarka poniżej 1000 !
Jak w temacie. Prosze o poradę co kupić ... im taniej tym lepiej - bez bajerów - ma nagrywać programy z TV bez problemów - reszta się nie liczy.
_________________ ...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki... _________________ 5D
|
wtorek, 17 października 2006, 18:29 |
|
 |
rec
Stary wyjadacz
|
panas obojętnie jaki.Zdarłem już 2szt. DMR-ES-10-TANIA TYLKO WIATRACZEK TRZEBA OBOWIąZKOWO DOłOżYć.
http://www.panasonic.pl/oferta.php?prod=2983
|
wtorek, 17 października 2006, 22:57 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Też posiadam wymieniony Panasonic i od osmiu miesięcy nic tylko nagrywa, bardzo udany model. Osobiście uważam jednak po pewnym okresie eksploatacji tego typu nagrywarki, że z twardym dyskiem byłaby wygodniejsza w użyciu, podobnie jak te które nagrywają RW+ ponieważ tego typu płyta nie wymaga finalizacji, ES 10 nagrywa R+ R-, RW-. Proponuję na ten fakt zwrócić uwagę.
|
środa, 18 października 2006, 07:30 |
|
 |
jeesoo
Aktywny bywalec
Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17 Posty: 941 Lokalizacja: Gorlice / Londyn
|
rozumiem że to jest fajne : http://www.skapiec.pl/site/cat/28/comp/12670 :>
Mnie osobiście zastanawia to : http://www.skapiec.pl/site/cat/28/comp/89305
Przewagę Lg jest że czyta DivX'y ... ale z drugiej strony kompletnie nie ufam firmie LG ... może ktoś z forumowiczów posiada takie dziwactwo i jest zadowolony ? ;/
_________________ ...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki... _________________ 5D
|
niedziela, 22 października 2006, 00:07 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Wymieniony Panasonic już nie jest obecny na rynku zastąpił go model ES 15 który też czyta Divix, polecam.
|
niedziela, 22 października 2006, 05:40 |
|
 |
maciej_aj
Nowy
|
WITAJ !!! Kupiłem niedawno na ALLEGRO nagrywarkę stacjonarną DVD THOMSON 8540 z dyskiem twardym 80 GB za .... 750 zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DviX, polska czcionka i inne. Nagrywa na twardziela, bezpośrednio na płyte, oraz z twardziela na płyty. Działa bez problemów.Oto dowód : http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=127739112 Wrazie innych pytań polecam sie. POZDROWIENIA !!
|
wtorek, 24 października 2006, 19:41 |
|
 |
maximus
Aktywny bywalec
Dołączył: piątek, 21 października 2005, 10:49 Posty: 302 Lokalizacja: Myślenice
|
Mam ES10 Panasa od 10 miechów i uważam że w tym momencie też bym ją kupił. Co do DiVx to prawda jednak firmówki są wybredne co do jakości płyt. Do DivX-ów mam Wiwe za 130zł i czyta nawet płyty chodnikowe.
Natomiast co do braku zapisu formaty DVD+RW to żadem problem gdy ma się obsługę DVD-RAM. Poza tym obsługuje DVD-RW i DVD+ i -R, więc jest to żaden problem i żadna niedogodność. RAM też nie finalizujesz a dodatkowo możesz w czasie nagrywania końcówki meczu na DVD-RAM możesz zacząć oglądać go od początku a to rewelacyjne udogodnienie mające częstsze wykożystanie niż się komukolwiek wydaje. Co do HD to ktoś musi czuć potrzebę jego posiadania (ja jej nie miałem i nie mam).
Ogólnie polecam Panasa gdyż jekość ich koder/dekoder jest znacznie lepsza niż bezfirmówek a to już widać na większych TV.
Sony też byłaby OK, ale brak DVD-RAM ją całkowicie dyskwalifikował. Ew. jakiś Pionek.
Pozdrawiam.
|
środa, 25 października 2006, 12:16 |
|
 |
jeesoo
Aktywny bywalec
|
dzięki !
|
piątek, 3 listopada 2006, 12:17 |
|
 |
JaRon
Nowy
Dołączył: środa, 24 stycznia 2007, 12:55 Posty: 1 Lokalizacja: kuj-pom
|
Witam
Jestem b. zielony w kwesti nagrywarek DVD.
Mam okazję kupić za 999zł Philipsa R3450H (dysk 160Gb). Główne zadanie to zastąpienie magnetowidu.
Wchodzić w to, czy są lepsze w tej cenie?
Koszt nie może przekroczyć 1000 zł
Pozdrawiam
|
środa, 24 stycznia 2007, 13:08 |
|
 |
AiB
Bywalec
|
jeesoo napisał(a): Prosze o poradę co kupić ... im taniej tym lepiej - bez bajerów - ma nagrywać programy z TV bez problemów - reszta się nie liczy.
Warta zastanowienia jest nagrywarka PANASONIC DMR-EH55 (kupiłem ją za 1088PLN niedawno w sklepie internetowym AGITO"). Dodatkowo ma twardy dysk 160GB przydatny do nagrywania filmów z telewizji.
_________________ Pozdrawiam
|
środa, 24 stycznia 2007, 19:35 |
|
 |
|