Teraz jest czwartek, 16 sierpnia 2018, 20:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 DVD na hasło 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 25 stycznia 2006, 16:54
Posty: 15
Post DVD na hasło
Witam. Powiedzcie czy jest jakas mozliwosc zakodowania tak plytki zeby przy próbie uruchomienia rzadala hasla?


piątek, 27 października 2006, 09:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post Re: DVD na hasło
Alchemik napisał(a):
Witam. Powiedzcie czy jest jakas mozliwosc zakodowania tak plytki zeby przy próbie uruchomienia rzadala hasla?
ktore wpiszesz na stacjonarnym odtwarzaczu jak? :D Czy chodzi ci o plytki DVD-Data? ale to chyba wtedy raczej jakis komputerowiec pomoze niz kamerman czy montazysta.

_________________
:mrgreen:


piątek, 27 października 2006, 09:51
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 25 stycznia 2006, 16:54
Posty: 15
Post 
Chodzi mi dokładnie o plyte przeznaczona na kompa. Plyta ma zawierac film z mojej pracy magisterskiej. Jedyny wymog jaki dostalem to rozwiazac problem hasla ktore musi sie pojawic po wlozeniu plyty. Ciezkie zadanie dla kogos kto nigdy nie robil tego rodzaju plyty.


piątek, 27 października 2006, 09:53
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3233
Post 
napisz coś więcej.
bo co to znaczy, że ma się pojawić hasło po włożeniu płyty. możesz uruchamiać htmla albo zipa z żądaniem hasła, ale zależy co się ma dziać potem.

pozdrawiam

_________________
Obrazek
GG: 2491715 peaceant(at)wp.pl


piątek, 27 października 2006, 10:59
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 25 stycznia 2006, 16:54
Posty: 15
Post 
Mechanizm z reguly prosty bo na plycie jest jeden filmik o tematyce filozoficznej:D i chce zeby odtwarzanie filmu poprzedzilo okienko z haslem. jezeli haslo bedzie prawidlowe filmik odpali sie i bedzie mozna go obejrzec. jezeli haslo bedzie zle nie stanie sie nic badz naped z plyta sie wysunie. Czy jest taka mozliwosc? Zipa oczywiscie moge ustawic na haslo ale zalozenie jest takie ze ma byc to film dvd z menu.


piątek, 27 października 2006, 11:29
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3233
Post 
no to się inaczej robi w takim razie.
robisz poprostu menu, gdzie "wpisujesz" odpowiedni kod, czyli przechodzisz po kolei do następnych menusów, z których tylko jedno kończy się skokiem do filmu. niestety trochę to zawikłane musi być, a wersji kodu tyle, ile kombinacji ;)

pozdrawiam
PS. wiem, że jest też inna metoda chyba z czapterami i usilnie główkuję, ale nie mogę sobie przypomnieć. jak na to wpadnę - dam znać

_________________
Obrazek
GG: 2491715 peaceant(at)wp.pl


piątek, 27 października 2006, 11:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 10:49
Posty: 302
Lokalizacja: Myślenice
Post 
Witam. Wtrącę swoje trzy grosze. :)

Proponuję skorzystać z takiego genialnego podprogramiku o nazwie Steganos Portable Safe z pakietu Steganos Safe.
Jest to rewelacyjny pakiecik do zabezpieczania hasłem płytek CD i DVD oraz tworzenia sejfu o jakimkolwiek rozmiarze na dyskach stałych (jest to wtedy jeden określonej przez usera wielkości plik, który najlepiej gdzieś głęboko zakamuflować, bo zabezpiecza rewelacyjnie przed odczytem ale można go z poziomu dos czy windows spokojnie skasować - a to już problem). Z płytami CD i DVD jest inaczej. Pierwsze tworzysz na dysku twardym katalog o określonej przez ciebie wielkości do którego pakujesz pliki które chcesz nagrać w postaci zaszyfrowanej na nośnik optyczny. Potem ustawiasz hasło (od prostackich trzy cyfrowych aż po hasła 256 bitowe - teoretycznie nie do złamania) i zapisujesz na nośnik optyczny. Program umieszcza dodatkowo na nośniku plik wykonywalny który jako pierwszy należy otworzyć by dostać się do zawartości zaszyfrowanej.
Faktem jest że nie wiem jak będzie się zachowywał program do odtwarzania DVD po "złapaniu" tej płytki (nie próbowałem na katalogach Video_ts, ale wizualnie po wpisaniu szyfru widoczne jest takie drzewo katalogów jakie sam na niej umieściłeś.

Myślę że powinieneś spróbować i daj znać czy działa. Ja daję 95% że zadziała.

Daj znać jak poszło !


piątek, 27 października 2006, 12:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 23 stycznia 2004, 20:33
Posty: 21
Lokalizacja: Łódź
Post 
Bez problemu możesz zakodować płyte DVD uzywając skryptów DVD. Użyj do tego jeden z profesjonalnych programów do athoringu DVD takich jak np DVD Architect, ale koniecznie w wrsji conajmniej 4.0 (starsze nie osługują skryptów dla DVD).


czwartek, 16 listopada 2006, 10:20
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 19 maja 2006, 08:10
Posty: 5
Post 
Zrób menu w DVD-lab PRO 2.xx Program pozwala odpalić płytke dopiero po wprowadzeniu hasła


czwartek, 14 grudnia 2006, 17:52
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL