Teraz jest wtorek, 21 sierpnia 2018, 20:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Jak zrobić krótki klip przed Menu interaktywnym? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 17 lipca 2004, 10:10
Posty: 18
Post Jak zrobić krótki klip przed Menu interaktywnym?
Muszę zrobić 2 min klip przed menu interaktywnym. Nigdy tego nierobiłem od razu po włożeniu płyty wchodziło menu.
Czy jest jakiś prosty w obsłudze programik do zrobienia tego?


wtorek, 21 listopada 2006, 09:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
Architect , dowolna wersja .


wtorek, 21 listopada 2006, 09:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
dvd workshop ... dvd moviefactory od wersji 3 - nie pamietam jak poprzednie ... oba ulead'a. sonic reel dvd, dvd maestro, dvd lab, sonic scenarist ;D , no i w końńcu w adobe encore też się pewnie da ...

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


wtorek, 21 listopada 2006, 11:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 marca 2005, 21:21
Posty: 343
Lokalizacja: Poznań
Post 
jeesoo napisał(a):
no i w końńcu w adobe encore też się pewnie da ...


Da się, da się... no i jeszcze Pinnacle Liquid Edition bodajże od v.5.5 wzwyż :D

_________________
Pozdrawiam Richi_TDI


wtorek, 21 listopada 2006, 13:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
jeesoo napisał(a):
dvd moviefactory od wersji 3


bardzo lubię te programiki. Są tak proste i przyjemne :mrgreen: serio :!:

_________________
Powoli do celu...


wtorek, 21 listopada 2006, 13:45
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 17 lipca 2004, 10:10
Posty: 18
Post 
Właśnie posiadam DVD movie factory wersję 4. i niewiem jak to w sumie zrobić?
Spróbuję ale wątpie żeby w tym akurat programie się dało tak zrobić. Może akurat ktoś z Was robił to akurat w tym programie?

[size=9:][ [i:][b:]Dodano[/b:]: Wto Lis 21, 2006 9:06 pm[/i:] ][/size:]
ALe Jestem łoś;p
Już wiem wystarczyło zaznaczyć jedną mewkę;p


wtorek, 21 listopada 2006, 20:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
krótki tutorial :)Obrazek

_________________
Powoli do celu...


wtorek, 21 listopada 2006, 22:22
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 30 grudnia 2005, 19:10
Posty: 26
Lokalizacja: Kraków
Post 
Cactus....
próbowałem w Movie Factory dodać klip na początek menu, zgodnie z Twoimi wskazówkami jako wstęp do gł menu. Wychodzi fajnie tylko....
Przy podglądzie końcowego menu zniekształca się tło - pracuję w formacie 16:9 a menu wyświetlane jest tak jakby do 16:9 został przycięty oryginłał z 4:3.
Próbowałem na różne sposoby zmieniać format w trakcie, czy na wstępie projektu - nic z tego.
Jakiś pomysł ?

[ Dodano: Nie Sty 20, 2008 2:28 pm ]
cactus-corp, cactus-corp, Cactus....
próbowałem w Movie Factory dodać klip na początek menu, zgodnie z Twoimi wskazówkami jako wstęp do gł menu. Wychodzi fajnie tylko....
Przy podglądzie końcowego menu zniekształca się tło - pracuję w formacie 16:9 a menu wyświetlane jest tak jakby do 16:9 został przycięty oryginłał z 4:3.
Próbowałem na różne sposoby zmieniać format w trakcie, czy na wstępie projektu - nic z tego.
Jakiś pomysł ?


niedziela, 20 stycznia 2008, 14:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Jak zrobić krótki klip przed Menu interaktywnym?
muszysko4 napisał(a):
Muszę zrobić 2 min klip przed menu interaktywnym. Nigdy tego nierobiłem od razu po włożeniu płyty wchodziło menu.
Czy jest jakiś prosty w obsłudze programik do zrobienia tego?

Pytanie powinno brzmieć jak wstawić a nie jak zrobić.
Zrobić zrobisz w każdym programie do obróbki wideo.
A wstawić to proponuję wykożystać adobe encore zaznaczony klip dostaje priorytet "set a first play" i jest najperw uruchamiany potem łączymy "end action" do menu i wszystko gra.
Pozdrawiam

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


sobota, 9 lutego 2008, 16:42
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 23 grudnia 2007, 15:21
Posty: 18
Lokalizacja: mazowieckie
Post Re: Jak zrobić krótki klip przed Menu interaktywnym?
A ja chce najpierw poznac Adobe Encore.
Czy moze ktos da linka do jakies instrukcji, tutoriali
jakies podstawy i gdzie moge zessac demo albo cos w tym stylu
Proszę podpowiedzcie


czwartek, 14 lutego 2008, 00:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Jak zrobić krótki klip przed Menu interaktywnym?
Pobrać ze strony producenta a pomoc znajdziesz tu http://helion.pl/ksiazki/encszs.htm i to po polsku!
Znalezienie tego wymagało odemnie 1 min przy kompie tak więc myślę że zanim zadacie pytanie na forum postarajcie się wykazać aktywnością . Myśę że stronę producenta znajdziesz bez trudu, skoro znalazłeś to forum.
Gorąco pozdrawiam :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


czwartek, 14 lutego 2008, 01:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 23 grudnia 2007, 15:21
Posty: 18
Lokalizacja: mazowieckie
Post Re: Jak zrobić krótki klip przed Menu interaktywnym?
Dzieki Kazik, chodzilo mi troszke o inna pomoc, widzialem oferte Heliona ale nie chce kupowac tej ksiazki. Nie zajmuje sie filmowaniem zawodowo, wiec nie chce wydawac kasy, byc moze w niedalekiej przyszlosci to sie zmieni, ale narazie chce testowac soft, latwo jest kupic, ale jak mam potem byc niezadowolony i byc zmuszony do wymiany i znowu wydawac kase, bez sensu. Twoja pomoc, ktora i tak nic mi nie pomogla to dzieki bardzo, gdybym mogl cos wyszukac w necie, to rzecz jasna ze bym nie pytal na forum - sądzilem ze fora maja pomagac, rowniez nowicjuszom a tu sie okazuje ze sluza raczej do wywyzszania sie innym. Wiesz, moze zmien nic na kazikWIELKI.

Pozdrawiam i milego dnia zycze
:) hm zwłaszcza dzis :)


czwartek, 14 lutego 2008, 12:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Jak zrobić krótki klip przed Menu interaktywnym?
Kolego uczeń który idzie do szkoły kupuje sobie podręcznik by się czegoś nauczyć zakup takowego podręcznika nie jest zbyt dużym wydatkiem, bo warto inwestować w wiedzę a podręcznik możesz potem sprzedać na allegro a wiedza zostanie . Pozatym w necie raczej nieznajdziesz za darmo tak wiele wiedzy ile posiada ten podręcznik i to po polsku. Poza tym program encore jest troszkę bardziej skomplikowany niż Ci się wydaje i jeden tutorial nie da ci wiedzy takiej dzięki której będziesz mógł wykorzystać w całości możliwości tego softu.
A co do znalezienia programu to wpisanie nazwy encore w wyszukiwarkę odrazu da efekt w postaci odnalezienia strony producenta gdzie zawsze można znaleźć triala. A widzę że nawet tego nie zrobiłeś. Więc sorry ale twój komentarz jest nie na miejscu.
Postaraj się wykazać choć minimum aktywności i zrób coś też sam, ponieważ możesz zostać do końca życia mamimsynkiem prosząc o pomoc w bye problemem i nie staniesz się samodzielny.
A co do pomocy na forum staram się jak mogę najlepiej pomagać wszystkim którzy tego potrzebują

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


czwartek, 14 lutego 2008, 17:24
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL