|
Teraz jest czwartek, 28 stycznia 2021, 05:17
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
moja ikonka zamiast standardowej przy włożeniu płyty.
Autor |
Wiadomość |
Elfiszcze
Bywalec
Dołączył: poniedziałek, 17 lipca 2006, 23:28 Posty: 39 Lokalizacja: Stąporków
|
 moja ikonka zamiast standardowej przy włożeniu płyty.
Czy da się ustawić ikonke plyty w adobe encore? Jak wkłada się płytę to pokazuje się nazwa i standardowa ikonka "plytka". A ja chcę inną do mojego projektu, czy jest to możliwe? jeśli nie w encore to w jakim programie?
PS. myślałam, że może można byłoby dodać plik autorun do katalogu, ale w encore podobno nie wskazane jest nagrywanie płyty dvd z wczesniej zrobionego katalogu na dysku.
Ma ktoś jakieś sugestie?
_________________ AMD Athlon 64 X2 4400+, Microstar K8N Neo4-FI, PDP Patriot LLK 2 x 1GB, Matrox Parhelia APV 128MB DDR BOX, 2x Seagate 300 GB Barracuda SATAII, Chieftec BA-01B-B-B, Tagan 580W - U15, LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-H20L LightScribe, Windows XP Pro
|
niedziela, 3 grudnia 2006, 00:51 |
|
 |
maciek p
Aktywny bywalec
Dołączył: niedziela, 11 stycznia 2004, 13:01 Posty: 247 Lokalizacja: Kraków
|
Nazwe płyty nadajesz przy jej wypalaniu. Jak sam dobrze myślisz to zmiane ikony ze standartowej można uzyskać przez umieszczenie pliku autorun.
_________________ DVB-T http://www.telewizja-cyfrowa.com.pl
|
niedziela, 3 grudnia 2006, 10:48 |
|
 |
Elfiszcze
Bywalec
|
Ale także napisałam, że Nie jest wskazane nagrywanie płyty dvd z wczesniej zrobionego katalogu na dysku, tylko bezpośrednio w programie, przez opcję Make DVD disc.
Więc dodanie pliku autorun raczej odpada, ale...
Czy próbował ktoś w Was modyfikować pliki xml finalnego projektu?
(CurrWorkspace.xml oraz ProjectPrefs.xml)
Może w którymś z nich należy dodać odpowiedni wpis i moja ikonka będzie widoczna:)
A jeśli tak to jaki i gdzie? proszę o pomoc.
PS. pewnie nie tylko ja mam ochotę coś takiego zmienić 
_________________ AMD Athlon 64 X2 4400+, Microstar K8N Neo4-FI, PDP Patriot LLK 2 x 1GB, Matrox Parhelia APV 128MB DDR BOX, 2x Seagate 300 GB Barracuda SATAII, Chieftec BA-01B-B-B, Tagan 580W - U15, LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-H20L LightScribe, Windows XP Pro
|
niedziela, 3 grudnia 2006, 18:20 |
|
 |
maciek p
Aktywny bywalec
Dołączył: niedziela, 11 stycznia 2004, 13:01 Posty: 247 Lokalizacja: Kraków
|
A niby czemu jest niewskazane ?
CurrWorkspace.xml oraz ProjectPrefs.xml to chyba nie są pliki, które znajdą się na płycie DVD.
_________________ DVB-T http://www.telewizja-cyfrowa.com.pl
|
niedziela, 3 grudnia 2006, 18:27 |
|
 |
-Damian-
Aktywny bywalec
|
W zakładce Disc jest taki magiczny przycisk Browse, który służy do dodawania plików do kompilacji
Elfiszcze napisał(a): Czy próbował ktoś w Was modyfikować pliki xml finalnego projektu? (CurrWorkspace.xml oraz ProjectPrefs.xml) te pliki to można spokojnie usunąć, a projekt dalej będzie dobry.
|
niedziela, 3 grudnia 2006, 21:16 |
|
 |
Elfiszcze
Bywalec
|
Opcja "DVD-ROM Content" rozwiązuje mój problem
Dzięki -Damian-
PS. nie jest wskazane - cytat z HELP w Encore 1.5:
Building the finished project:
"Make DVD Folder
Builds a DVD directory structure on your hard drive for quality assurance or local playback on a PC. You can play the program using a DVD software player and the directory behaves just like a disc, including having full navigational abilities.
Note: Do not make a DVD folder and then burn that to a DVD--DVDs burned in this manner won't function as expected. Use Make DVD Disc to burn a disc."
Pozdrawiam
|
niedziela, 3 grudnia 2006, 22:29 |
|
 |
Fast128
Aktywny bywalec
Dołączył: piątek, 3 września 2004, 17:54 Posty: 344 Lokalizacja: Warszawa
|
nie jest wskazane, bo możesz to wypalić jako pliki i nie będzie chodzić jak potrzeba. O ile wypalasz pliki w kompilacji DVD-Video wszystko będzie ok.
_________________ ETC Grupa Filmowa
|
niedziela, 3 grudnia 2006, 23:15 |
|
 |
Elfiszcze
Bywalec
|
No i dowiedzieliśmy się kolejnej ciekawej rzeczy  - czyli isnieje alternatywa - świetnie
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Ikonka jest widoczna, więc jestem bardzo zadowolona
Pozdrawiam Wszystkich
|
niedziela, 3 grudnia 2006, 23:28 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|