Teraz jest czwartek, 16 sierpnia 2018, 22:32




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 moja ikonka zamiast standardowej przy włożeniu płyty. 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 17 lipca 2006, 23:28
Posty: 39
Lokalizacja: Stąporków
Post moja ikonka zamiast standardowej przy włożeniu płyty.
Czy da się ustawić ikonke plyty w adobe encore? Jak wkłada się płytę to pokazuje się nazwa i standardowa ikonka "plytka". A ja chcę inną do mojego projektu, czy jest to możliwe? jeśli nie w encore to w jakim programie?
PS. myślałam, że może można byłoby dodać plik autorun do katalogu, ale w encore podobno nie wskazane jest nagrywanie płyty dvd z wczesniej zrobionego katalogu na dysku.

Ma ktoś jakieś sugestie?

_________________
AMD Athlon 64 X2 4400+, Microstar K8N Neo4-FI, PDP Patriot LLK 2 x 1GB, Matrox Parhelia APV 128MB DDR BOX, 2x Seagate 300 GB Barracuda SATAII, Chieftec BA-01B-B-B, Tagan 580W - U15, LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-H20L LightScribe, Windows XP Pro


niedziela, 3 grudnia 2006, 00:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 stycznia 2004, 13:01
Posty: 247
Lokalizacja: Kraków
Post 
Nazwe płyty nadajesz przy jej wypalaniu. Jak sam dobrze myślisz to zmiane ikony ze standartowej można uzyskać przez umieszczenie pliku autorun.

_________________
DVB-T http://www.telewizja-cyfrowa.com.pl


niedziela, 3 grudnia 2006, 10:48
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 17 lipca 2006, 23:28
Posty: 39
Lokalizacja: Stąporków
Post 
Ale także napisałam, że Nie jest wskazane nagrywanie płyty dvd z wczesniej zrobionego katalogu na dysku, tylko bezpośrednio w programie, przez opcję Make DVD disc.
Więc dodanie pliku autorun raczej odpada, ale...

Czy próbował ktoś w Was modyfikować pliki xml finalnego projektu?
(CurrWorkspace.xml oraz ProjectPrefs.xml)

Może w którymś z nich należy dodać odpowiedni wpis i moja ikonka będzie widoczna:)

A jeśli tak to jaki i gdzie? proszę o pomoc.
PS. pewnie nie tylko ja mam ochotę coś takiego zmienić :D

_________________
AMD Athlon 64 X2 4400+, Microstar K8N Neo4-FI, PDP Patriot LLK 2 x 1GB, Matrox Parhelia APV 128MB DDR BOX, 2x Seagate 300 GB Barracuda SATAII, Chieftec BA-01B-B-B, Tagan 580W - U15, LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-H20L LightScribe, Windows XP Pro


niedziela, 3 grudnia 2006, 18:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 stycznia 2004, 13:01
Posty: 247
Lokalizacja: Kraków
Post 
A niby czemu jest niewskazane ? 8O

CurrWorkspace.xml oraz ProjectPrefs.xml to chyba nie są pliki, które znajdą się na płycie DVD.

_________________
DVB-T http://www.telewizja-cyfrowa.com.pl


niedziela, 3 grudnia 2006, 18:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
W zakładce Disc jest taki magiczny przycisk Browse, który służy do dodawania plików do kompilacji
Elfiszcze napisał(a):
Czy próbował ktoś w Was modyfikować pliki xml finalnego projektu?
(CurrWorkspace.xml oraz ProjectPrefs.xml)
te pliki to można spokojnie usunąć, a projekt dalej będzie dobry.


niedziela, 3 grudnia 2006, 21:16
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 17 lipca 2006, 23:28
Posty: 39
Lokalizacja: Stąporków
Post 
Opcja "DVD-ROM Content" rozwiązuje mój problem :)
Dzięki -Damian-

PS. nie jest wskazane - cytat z HELP w Encore 1.5:
Building the finished project:
"Make DVD Folder

Builds a DVD directory structure on your hard drive for quality assurance or local playback on a PC. You can play the program using a DVD software player and the directory behaves just like a disc, including having full navigational abilities.

Note: Do not make a DVD folder and then burn that to a DVD--DVDs burned in this manner won't function as expected. Use Make DVD Disc to burn a disc."

Pozdrawiam

_________________
AMD Athlon 64 X2 4400+, Microstar K8N Neo4-FI, PDP Patriot LLK 2 x 1GB, Matrox Parhelia APV 128MB DDR BOX, 2x Seagate 300 GB Barracuda SATAII, Chieftec BA-01B-B-B, Tagan 580W - U15, LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-H20L LightScribe, Windows XP Pro


niedziela, 3 grudnia 2006, 22:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 3 września 2004, 17:54
Posty: 344
Lokalizacja: Warszawa
Post 
nie jest wskazane, bo możesz to wypalić jako pliki i nie będzie chodzić jak potrzeba. O ile wypalasz pliki w kompilacji DVD-Video wszystko będzie ok.

_________________
ETC Grupa Filmowa


niedziela, 3 grudnia 2006, 23:15
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 17 lipca 2006, 23:28
Posty: 39
Lokalizacja: Stąporków
Post 
No i dowiedzieliśmy się kolejnej ciekawej rzeczy :D - czyli isnieje alternatywa - świetnie :)

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Ikonka jest widoczna, więc jestem bardzo zadowolona :D

Pozdrawiam Wszystkich

_________________
AMD Athlon 64 X2 4400+, Microstar K8N Neo4-FI, PDP Patriot LLK 2 x 1GB, Matrox Parhelia APV 128MB DDR BOX, 2x Seagate 300 GB Barracuda SATAII, Chieftec BA-01B-B-B, Tagan 580W - U15, LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-H20L LightScribe, Windows XP Pro


niedziela, 3 grudnia 2006, 23:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL