|
Teraz jest środa, 20 stycznia 2021, 00:15
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Konkrety nadrywarki Sony DRU-500AX
Autor |
Wiadomość |
Adam Jacek
Nowy
Dołączył: wtorek, 8 kwietnia 2003, 17:15 Posty: 6 Lokalizacja: Radomsko
|
 Konkrety nadrywarki Sony DRU-500AX
Czy wystepuja problemy z zapisem niektorych plyt DVD na nagrywarce Sony DRU-500A bo na forum czytalem, ze np. na plytkach DVD+R sie wiesza. Czy to zalezy od programu czy nagrywarki? Moze w najnowszym modelu 500AX problem ten nie wystepuje? Czy wogole nagrywarka DRU-500A jest multisystemowa czy dwusystemowa DVD+RW i DVD-RW.Czy koncowka DRU500AX oznacza ze jest USB? Czy jak pisze ze nagrywarka obsluguje DVD+RW i DVD-RW to oznacza, ze faktycznie obsluguje standarty w dol tzn. DVD+R, DVD-R, DVD-R, CD-R, CD-RW. Czy Sony DRU500AX obsluguje format DVD-RAM? Czy Sonic MyDVD poradzi sobie ze wszystkimi rodzajami plyt?
_________________ Jacek
|
piątek, 11 kwietnia 2003, 18:44 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Wszystko chodzi bez problemu. Mam DRU 500 AX. To jest model wewnętrzny, bez USB. Wypalałem wszystkie rodzaje płyt, nawet te najtańsze. Żadnych problemów. Obsługuje wszystkie formaty oprócz DVD-RAM. Do wypalania używam Impression DVD SE. Polecam tą nagrywarkę.
|
niedziela, 13 kwietnia 2003, 01:42 |
|
 |
Bogusław Spala
Aktywny bywalec
Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25 Posty: 1600 Lokalizacja: Tarnów
|
 dru500...
Witam,
Nagrywarka SONY DRU500AX jest rewelacyjna. Nagrywa płytki zarówno +R, -R jak i +RW oraz -RW bez zadnych problemów. Należy zainstalować nowy bios "2,0e", który poprawia zapis na najtańszych nośnikach DVD, np Princo i tym podobnych wynalazkach...
Większość programów do authoringu rozpoznaje tę nagrywarkę bez problemu.
Sprawdziłem na: Ulead DVD Workshop, DVDiT!, Nero, Pinnacle STudio.
Działa bez żadnych problemów. Jedynym mankamentem w chwili obecnej jest bezsensownie wysoka cena .....
Pozdrówka.
|
niedziela, 20 kwietnia 2003, 07:45 |
|
 |
vinet
Nowy
|
Panowie, a jak wyglada sprawa z odtwarzaniem tak nagranych plyt w stacjonarnych odtwarzaczach DVD ? Zastanawiam sie nad kupnem DRU500AX ale boje sie troche problemow z niekompatybilnoscia. Dzieki za wszelkie opinie.
_________________ /Jacek/
|
niedziela, 27 kwietnia 2003, 16:38 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Ja mam bios 2.0c i też nie mam problemów z tanimi płytami , a co do kompatybilności to testawałem wypalone płytki na conajmiej ośmiu playerach w tym jeden miał 5 lat (thomson) i na wszystkich chodziły idealnie . Nie wiem jak płyty wypalane na Pionerze , ale po Sonce nie ma żadnych problemów .
|
piątek, 2 maja 2003, 23:07 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Uzywałem róznych płyt przy wypalaniu na tej nagrywarce (Princo Esperanza ect..) i nigdy nie było problemu z odczytem na Odtwarzaczach.
Polecam, dodam że jescze nie upgradowałem firmware.
pozdrawiam
|
wtorek, 10 czerwca 2003, 11:43 |
|
 |
szpec
Stary wyjadacz
|
Nie miałem do tej pory żadnych problemów z nagrywaniem płyt DVD-R, DVD-RW, DVD+R oraz DVD+RW. Nagrywarka jest bardzo dobra, gorzej z oprogramowaniem dostarczonym do niej (mam wersję BOX).
_________________ Pozdrawiam "szpec"
|
piątek, 22 sierpnia 2003, 12:37 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|