|
Teraz jest niedziela, 24 stycznia 2021, 11:49
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Zrywanie nagrywania na stacj. nagryw. z wejscia miniDV
Autor |
Wiadomość |
artgrp
Stały bywalec
Dołączył: piątek, 8 grudnia 2006, 13:16 Posty: 100 Lokalizacja: Białystok
|
 Zrywanie nagrywania na stacj. nagryw. z wejscia miniDV
Witam wszystkich,
mam taki problem - podłączając kamerę /Sony FX1/ do portu miniDV nagrywarki /Thomson DTH 8060E/ w pewnym momencie, nieokreślonym konkretnie, nagrywarka przestaje nagrywać - oczywiście samoczynnie. Miejsca w których się to dzieje są różne - bo próbowałem kilkakrotnie. Po tym fakcie potem nagrywarka informuje, iż na płycie jest błąd. Przez wejścia analogowe nagrywa bez problemu.
Nagrywam na nośnikach DVD+R/RW TDK /tylko na + może nagrywać/
Jaka może być przyczyna? Dzięki za pomoc.
|
piątek, 8 grudnia 2006, 13:36 |
|
 |
APT
Stały bywalec
Dołączył: środa, 30 sierpnia 2006, 17:11 Posty: 78 Lokalizacja: Bydgoszcz
|
Musisz doczytać się w instrukcji nagrywarki. Istnieje bowiem takie zjawisko, polegające na tym, że w niektórych nagrywarkach DVD występuje konflikt urządzeń podłączonych kablem FW. Nie jest to regułą ale spotkałem się już z tym zjawiskiem.
Pozdrawiam
_________________ Agencja Produkcji Telewizyjnej
|
piątek, 8 grudnia 2006, 14:36 |
|
 |
artgrp
Stały bywalec
|
Dzięki za info, ciekawe tylko czy któraś firma przyzna się do tego, że jej urządzenie może nie współpracować z innymi przez "standaryzowany" port.
|
piątek, 8 grudnia 2006, 14:52 |
|
 |
APT
Stały bywalec
|
Powiem inaczej. Moja nagrywarka DVD Panasonic ( nie pamiętam symbolu) współpracuje po kablu FW jedynie tylko z odtwarzaczem DVD wyposażonym w wyjście FW. W instrukcji jest o tym wzmianka. Podłączenie tej nagrywarki po FW z komputerem czy kamerą kończą się fiaskiem. Moim zdaniem to nie jest problem standardu kabla FW tylko problemu nagrywarek DVD.
|
piątek, 8 grudnia 2006, 14:58 |
|
 |
artgrp
Stały bywalec
|
ok, ale w moim przypadku nagrywarka potrafi nagrac np 30 min materiału i zerwac połaczenie /lub kamera zrywa tego nie wiem/ - tak wiec urzadzenia sie widza i moga wspolpracowac tylko ze niestabilnie.
Zastanawiam sie tez nad kablem - kupilem najtanszy za 17zl, podczas gdy sa za 120zl /pozlacane koncowki i z rdzeniami ferrytowymi, które maja chronic przed zaklóceniami/ ale troche mi szkoda wyłożyć 120zł za kabel - tylko po to żeby sprawdzic czy to jest jego wina.
|
piątek, 8 grudnia 2006, 15:05 |
|
 |
APT
Stały bywalec
|
W takim razie zastosuję zasadę " grunt to nie szkodzić " nie będę się już wypowiadać na ten temat bo nie chcę Ciebie wprowadzić w błąd. Są na tym forum ludzie bardziej obeznani z tematem może oni pomogą.
Pozdrawiam
|
piątek, 8 grudnia 2006, 15:17 |
|
 |
artgrp
Stały bywalec
|
Wyadaje mie się, że problem rozwiązałem - zaktualizowałem oprogramowanie nagrywarki i godzinna kasetkie Dv nagrywarka nagrała bez problemu - mam nadzieje tylko, że nie był to przypadek
Ale w każdym razie warto aktualizować soft sprzętu.
|
piątek, 8 grudnia 2006, 19:14 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|