|
Teraz jest czwartek, 21 stycznia 2021, 16:32
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
bardzo dobry (wg mnie) sposób authoringu dvd!!!
Autor |
Wiadomość |
undercoveragent
Nowy
|
 bardzo dobry (wg mnie) sposób authoringu dvd!!!
Bardzo długo szukałem najlepszego programu który posłużyłby mi do tworzenia zaawansowanych dvd. Natrafiłem na DVDit Pro HD. Program jak "narazie" najlepszy jaki udało mi się znaleźć  ale po paru próbach stworzenia dvd zauważyłem że gdy wrzucam do programu plik AVI to podczas późniejszej konwersji traci on bardzo na jakości. Tak więc zacząłem szukać dobrego konwertera avi-->mpg aby DVDit nie musiał sam konwertować pliku. Ale również ta metoda ma parę minusów (duże wielkości plików mpg po konwersji, długa praca, a nawet przy najlepszych parametrach obraz tracił na jakości). Postanowiłem trochę poeksperymentować z innymi programami, np: ConvertXtoDvd (tego programu używałem wcześniej; znakomicie spisuje się w konwersji plików gdyż obraz wcale nie traci na jakości, ale nie ma zaawansowanych opcji tworzenia menu). Stworzyłem w tym programie płyte dvd po czym zmieniłem tylko rozszerzenie w pliku VTS_01_1.VOB na MPG i dodałem go jako film w DVDit. Program otworzył ten plik  (co prawda odwrócił go TYLKO na podglądzie do góry nogami ale za to nie konwertuje go później jeszcze raz i zachowuje jego jakość). Jakość utworzonego dvd jest taka sama jak w oryginalnym Avi a cały proces nie przebiega długo. Nie wiem tylko czy nie będzie to jakoś kolidować z odtwarzaczami stacjonarnymi dvd. Czy nie będzie żadnych problemów przy odtworzeniu takiej płyty. Proszę o jakieś sugestie co do tego typu konwersji
Z góry dzięki!
|
środa, 17 stycznia 2007, 17:56 |
|
 |
GrassHoppeR
Moderator
|
undercoveragent napisał(a): Jakość utworzonego dvd jest taka sama jak w oryginalnym Avi
no, to by dopiero było!!!
pozdrawiam
[ Dodano: Sro Sty 17, 2007 6:51 pm ]
a tak w ogóle, to rozszerzenia nie trzeba zmieniać. wystarczy przy otwieraniu pliku wpisać zamiast nazwy *.* i pokażą się pliki ze wszystkimi rozszerzeniami.
środa, 17 stycznia 2007, 18:49 |
|
 |
undercoveragent
Nowy
|
co do jakości to w porównaniu z innymi koderami jest znacznie lepsza:P a co do zmiany rozszerzenia to jest ona konieczny, aby program DVDit nie wykonał ponownej konwersji pliku:P
|
czwartek, 18 stycznia 2007, 08:37 |
|
 |
DiscoLED
Aktywny bywalec
Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04 Posty: 549 Lokalizacja: Kraków
|
Proponuje do konwersji zastosowac "Canopus Pro Coder". Zobaczysz wtedy jak znakomita moze byc jakosc konwersji.
_________________ Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.
|
czwartek, 18 stycznia 2007, 08:55 |
|
 |
undercoveragent
Nowy
|
jakos mi ten program nie odpowiada. co prawda jakosc skonwertowanych
plików jest dobra, ale ich czas bardzo długi!! a poza tym taki sam rezultat mogę uzyskać za pomocą ConvertXtoDvd a na dodatek używam go teraz do dodawania napisów bo lepiej sie do tego nadaje niz DVDit Pro HD a konwersja filmu na najlepszej jakośći trwa niecałe 2h:) proszę o jeszcze jakieś pomysły!!!!
|
czwartek, 18 stycznia 2007, 17:20 |
|
 |
switkowski1
Aktywny bywalec
Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51 Posty: 491 Lokalizacja: Kozienice
|
A o której wersji procodera mówisz? Bo chodzi o 2.0.
Pozdrawiam
_________________ Stanisław
|
czwartek, 18 stycznia 2007, 20:01 |
|
 |
undercoveragent
Nowy
|
no właśnie o 2.0
|
czwartek, 18 stycznia 2007, 21:50 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|