Teraz jest wtorek, 14 sierpnia 2018, 20:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 DVD Architect 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 11 stycznia 2007, 02:04
Posty: 180
Post DVD Architect
Witam.
Przegladałem archiwum, ale nie natknąłem się na wątek dotyczący wklejania fragmentów filmu "pod przyciski" w czasie tworzenia menu w DVD Architeckie.
Jesli ktoś może mi pomóc to bardzo o to proszę, na forum lub na maila: firmajaro@wp.pl
Jesli taki post juz był, to dajcie znać, będę szukał dokładniej.
Pozdrawiam wszystkich.
JAro.


czwartek, 1 lutego 2007, 13:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
witaj
jak chcesz zrobić te przyciski???
czy ma być to obraz ruchomy stały???
moje GG 6526175
chetnie ci pomogę


wtorek, 6 lutego 2007, 00:19
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 11 stycznia 2007, 02:04
Posty: 180
Post 
Przepraszam że dopiero teraz piszę we własnej sprawie, ale spłonął mi zasilacz do PC. Chwile trwałem zanim reanimacja dobiegła końca.
W załączeniu zrzut ekranu z DVD Architect. Jak zrobić by obrazy przypisane do Scena 1, scena 2, scena .... po zaznaczeniu pokazywały w petli fragment filmu. Do tego miejsca sam "rozgryzłem" Architecta, ale stoję już w tym miejscu od długiego czasu i nie wiem co robić.


wtorek, 13 lutego 2007, 20:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
bardzo prosta sprawa :)

jesli juz zrobisz menu z rozdzialami, wchodzisz w nie, klikasz na powiedzmy pierwszy (aby sie podswietlil), z prawej strony w menu wybierasz "media" i przy funkcji "style" wybierasz "animated".


wtorek, 13 lutego 2007, 21:13
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 11 stycznia 2007, 02:04
Posty: 180
Post 
Witam.
Wielkie dzięki za podpowiedź. Już nie miałem czasu by wczoraj o tym napisać, ale doszedłem do tego. Z kolei wyłoniły sie dwa kolejne problemy:
-odtwarzają się wszystkie jednocześnie, około 30 sekund, a później zatrzymują. Jak zrobić loop`a który odtwarzałby się non-stop
-czy jest możliwość by odtwarzał się tylko i wyłącznie film w podświetlonej scenie
Byc może pytania są trywialne, ale proszę o pomoc.
(no, chyba że samemu uda mi sie do tego dojść, w DVD Architekt jestem samoukiem)


środa, 14 lutego 2007, 09:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post 
W zakładce chyba "General" menu masz ustawienia co ma zrobić po zakończeniu odtwarzania, domyślnie jest still zmień na loop.

Jeżeli coś pomyliłem to przepraszam ale nie mam pod ręką programu i piszę z pamięci.

Pozdrawiam

_________________
W pracy z komputerem, opieranie się na jakichkolwiek zasadach jest błędem.


środa, 14 lutego 2007, 09:36
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 11 stycznia 2007, 02:04
Posty: 180
Post 
Gratuluję Dredas pamięci, znalazłem zakładkę, działa.
Teraz będę walczył z przyciskami, jak nie dam zrdy to znów zapytam na forum. Pozdrawiam. Jaro.


środa, 14 lutego 2007, 15:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL