Teraz jest czwartek, 16 sierpnia 2018, 22:32




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 DVD w systemie 5.1 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 stycznia 2007, 18:43
Posty: 35
Post DVD w systemie 5.1
Witam serdecznie,

Kontynuję tu temat wykonania materiału w systemie 5.1 rozpoczety w wątku: http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/viewtopic.php?t=20324&sid=44571e39f7bedf05633cdef81367035f.

Jest już gotowy materiał DV z dźwiękiem 5.1 i co dalej? Jak to dalej ruszyć? Zazwyczaj używałem do authoringu Adobe Encore. W tym przypadku nie chce on zaakceptowć mi pliku wejściowego, ze względu na audio z większa ilością ścieżek niż stereo. Czy ktoś ma już jakieś doświadczenia z taką produkcją w AE lub innych programach (najlepiej free lub tanio legalnych)? Z wyrazami szacunku.

_________________
-----
fish

EoM


środa, 14 marca 2007, 08:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 marca 2005, 21:21
Posty: 343
Lokalizacja: Poznań
Post 
Odpowiedzi na to pytanie udzieliłem Ci w Twoim poprzednim wątku. Nie ma darmowych enkoderów AC3. Jeśli chcesz cieszyć się płytką DVD z dźwiękiem 5.1 to musisz zrobić dokładnie tak, jak napisałem Ci wcześniej. Nie ominiesz kodowania do AC3.

_________________
Pozdrawiam Richi_TDI


środa, 14 marca 2007, 09:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 25 września 2006, 12:33
Posty: 264
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Uzytkownicy Vegasa wykonują to następująco:
1. Rendering dźwięku do pliku *.ac3 (patrz wyżej - czynność nieunikniona)- pełna versja vegasa posiada encoder.
2. rendering obrazu do mpg2
3. authoring DVD ( Do vegasa może być użyty dedykowany bardzo dobry DVD Architect) , wypalenie płytki DVD

Pozdrawiam :lol:

_________________
Amatorsko pracuję na:
Kamera : Sony HDR-AX2000E, Edycja : SONY Vegas Pro 11; PC : Win 7- 64 bit; IntelCore i7; RAM: 24 GB DDR3


środa, 14 marca 2007, 09:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Richi_TDI napisał(a):
Nie ma darmowych enkoderów AC3.
...a BeSweet + AC3Machine


środa, 14 marca 2007, 10:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 marca 2005, 21:21
Posty: 343
Lokalizacja: Poznań
Post 
-Damian- napisał(a):
Richi_TDI napisał(a):
Nie ma darmowych enkoderów AC3.
...a BeSweet + AC3Machine


Hmm... wygląda na to, że jednak jest... a żyłem w przekonaniu, że Dolby ma na to wyłączność... :) Ciekaw jestem jak na to zapatruje się Dolby Laboratories. :-) Pewne jest, że nie dali by zgody na sygnowanie swoim logo materiału utworzonego tym enkoderem, ale czy wiąże się to z innymi konsekwencjami? Nie ukrywam, że zaintrygowało mnie to. :-)

_________________
Pozdrawiam Richi_TDI


środa, 14 marca 2007, 10:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL