|
Teraz jest czwartek, 21 stycznia 2021, 17:26
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Odtwarzacz dvd - bi-wiring
Autor |
Wiadomość |
pajlot
Bywalec
|
 Odtwarzacz dvd - bi-wiring
Witam. Zamierzam kupic odtwarzacz dvd i chcialbym podlaczyc do niego 2 kolumny z bi-wiringiem, tylko nie wiem czy kazdy odtwarzacz ma po 4 wyjscia na 1 kolumne. Ogolnie to zielony jestem i chcialbym sie poradzic czy musze jakis specialny odtwarzacz kupic czy jak ? Prosze o porade.
|
niedziela, 18 marca 2007, 22:36 |
|
 |
MirekM
Aktywny bywalec
Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35 Posty: 396 Lokalizacja: Jaworzno
|
Pomyliłeś DVD ze wzmacniaczem !
|
poniedziałek, 19 marca 2007, 10:30 |
|
 |
arieloza
Stały bywalec
|
Kolumny musza posiadac bi-wiring i wzmacniacz tez musi to obslugiwac w innym wypadku podlanczanie tego niema najmniejszego sensu.
W kolumnach odzielnie wzmacniana jest sekcja altowo-sopranowa i odzielnie bas,idealnym rozwiazaniem bylyby 2 wzmacniacze monobloki na kazdy kanal czyli 4xmonoblok.
pozdrawiam i zycze powodzenia
|
poniedziałek, 19 marca 2007, 13:06 |
|
 |
Nix2
Stały bywalec
|
arieloza napisał(a): ...idealnym rozwiazaniem bylyby 2 wzmacniacze monobloki na kazdy kanal czyli 4xmonoblok...
I wtedy to bi-ampling -myślę że dopiero to opcja może dać wymierne korzyści, na pewno znacznie przekraczające korzysci z bi-wiringu.
pzdr! Nixi
_________________ NLE PC Q9400@3,25GHz, Edius DVX 4.60, Vitascene 1.035-Heroglyph 2.6, JVC GY-HM70, 2x Canon HV20
|
poniedziałek, 19 marca 2007, 13:21 |
|
 |
pajlot
Bywalec
|
Nie pomylilem sie , chcialbym kupic odtwarzacz DVD i sie pytam czy moge pod niego podlaczyc moje kolumienki, ewentualnie cala wieze przez aux? To moja wiezyczka http://www.panasonic.pl/oferta.php?prod=1887
Pokoj mam maly wiec ona w zupelnosci wystarcza. Tylko sie pytam czy moge ja podlaczyc do odtwaracza i czy jak juz to zrobie to dzwiek bedzie lepszy jezeli muzyke bede odtwarzac przez DVD ?.
|
poniedziałek, 19 marca 2007, 13:52 |
|
 |
arieloza
Stały bywalec
|
Fakt,troszke namieszalem,lecz i tak niewidze sensu bezposrednio do DVD??, jekie DVD ma taki wzmacniacz wbudowany???
|
poniedziałek, 19 marca 2007, 14:12 |
|
 |
pajlot
Bywalec
|
Popatrzcie na ten zestaw: http://www.allegro.pl/item172954705__vo ... olumn.html
Oplaca sie go kupic i jaki wzmacniacz bym musial pod to kupic ?
|
poniedziałek, 19 marca 2007, 14:41 |
|
 |
arieloza
Stały bywalec
|
Wyglada fajnie,ciekawe ja gra,czy wogole gra,niemialem do czynienia z zestawami tego producenta.
Wzmaka proponyje Yamahe z dolby,dynamiczne i swietne do kina domowego.
|
poniedziałek, 19 marca 2007, 15:14 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|