|
Teraz jest sobota, 23 stycznia 2021, 17:34
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Same problemy z Encore 2.0
Autor |
Wiadomość |
simur
Stały bywalec
|
 Same problemy z Encore 2.0
Nie wiem czemu ale mam problemy z tym programem. Np. nie mogę czasami zaimportować pliku z rozszerzeniem m2v (np. do menu). Niby importuje , dochodzi do 80% i później idzie powoli do 100 i nagle wraca z powrotem do 80% i tak w kółko. Często też plik avi (z programu AP 6.5) po wczytaniu transkoduje. Dochodzi kodowanie do gdzieś około 30% i stoi, dalej nie idzie. Przeważnie gdzieś za 3 lub 4 razem gdy właczam to kodowanie od nowa chwyci i nagle pójdzie. Mam P4 2.4 , Asus P4PE, 1.5 Gb Ram. Mam wrażenie że to oprogramowanie jest cholernie nie stabilne. Program zainstalowałem z obrazu ISO. Mam jeszcze taki problem że po zrobieniu płytki wtym programie i włożeniu do stacjonarnego odtwarzacza DVD menu mi tylko mignie i od razu włącza się film. Na komputerze jest wszystko ok. Dziwne. Może to wina Panasonica DVD ?. Prawdopodobnie wróce do starego programu Ulead Workschop 2.0 i Canopus Procoder. Jak w Procoderze ustawić stopień kompresji w przypadku materiału o długości 1 godz. 40 minut i ruchomym menu. Czy są jakieś kalkulatory które to dokładnie obliczają ? ja czasami jak przesadzę w rozmiarze obrazu to używam DVD Schrinka, ale wolałbym żeby Procoder np. robił jak Pinnacle Studio - sam dopasowywał kompresję do rozmiaru płytki. Prosze o jakieś rady. Pozdrawiam wszystkich ktorzy mają i nie mają problemy z authoringiem.
|
środa, 13 czerwca 2007, 10:06 |
|
 |
TOKKSA
Aktywny bywalec
Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51 Posty: 1053 Lokalizacja: WADOWICE
|
simur napisał(a): Mam wrażenie że to oprogramowanie jest cholernie nie stabilne. Nie zgadzam sie z tym spostrzeżeniem. Myśle że wina nie leży po stronie programu lecz: simur napisał(a): Program zainstalowałem z obrazu ISO. No właśnie - PIRAT to co sie dziwisz że nie działa... simur napisał(a): Mam jeszcze taki problem że po zrobieniu płytki w tym programie i włożeniu do stacjonarnego odtwarzacza DVD menu mi tylko mignie i od razu włącza się film. To kolejny znak, ze robisz coś nie tak...poczytaj może helpa lub sięgnij spowrotem do..... simur napisał(a): starego programu Ulead Workschop 2.0
_________________ Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana
http://www.tokksa.pl http://www.tokksa.pl/wild.php http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall
http://vimeo.com/tokksa http://vimeo.com/tokksawild/videos
|
środa, 13 czerwca 2007, 17:43 |
|
 |
Croolick
Aktywny bywalec
Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33 Posty: 1690 Lokalizacja: Tarnów
|
TOKKSA napisał(a): No właśnie - PIRAT to co sie dziwisz że nie działa...
co to ma do tego??
_________________ Retail OSX 10.6.5 Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz GA-EP35-DS3 4GB RAM 800Mhz GF8600GT 256 MB VRAM
|
środa, 13 czerwca 2007, 18:33 |
|
 |
-Damian-
Aktywny bywalec
|
simur napisał(a): Mam wrażenie że to oprogramowanie jest cholernie nie stabilne. może nie cholernie, ale ma kilka uciążliwych błędów.
To że encore nie chce zaimportować mpg jest spowodowane często uszkodzeniem pliku.
|
środa, 13 czerwca 2007, 19:02 |
|
 |
slavid
Aktywny bywalec
|
Nie zgadzam się z opinią,. że jest niestabilne. U mn ie pracuje bez zarzutu i jak dotąd nie miałem najmniejszego problemu z płytami zrobionymi przez encore. Wypalam zawsze na verbatimach "-".
Pozdrawiam.
|
czwartek, 14 czerwca 2007, 08:38 |
|
 |
Marek 2
Bywalec
|
Co do tego mignięcia menu i przejścia do filmu to na 100% masz źle ustawione parametry. Masz ustawione w głownym menu (na j. polski) "przejdź i odtawrzaj rozdział 1". Z angielskiego nie pamiętam jak to jest.
|
poniedziałek, 18 czerwca 2007, 11:36 |
|
 |
simur
Stały bywalec
|
Po reinstalacji systemu, import plików jest prawidłowy. Po wrzuceniu pliku avi z AP 6.5 o długości 1.35 Encore bardzo ładnie zrobił transkodowanie do DVD. Gdy na drugi dzień chciałem zrobić to samo z następnym plikiem o podobnej długości Encore transkoduje materiał gdzieś (patrząc na wskaźnik postępu, dochodzi do litereki s w słowie Transkodowanie) i zawiesza się. I tak się dzieje bardzo często. Raz zrobi transkodowanie a innym razem się zawiesza. Nie mam już do niego cierpliwości. Jednak wrócę do pewnego i stabilnego kodera Procoder 2. Dla mnie jedyną wadą jaką ma to, że nie dopasowuje automatycznie bitrate do wielkości płytki. Co do problemu z menu to rzeczywiście ustawiłem j.polski w opcjach języka i napisów. Czyli przy robieniu menu powinienen wrócic do domyślnych ustawień (j.angielski) ? Pozdrawiam
|
środa, 20 czerwca 2007, 07:56 |
|
 |
Marek 2
Bywalec
|
Tu nie chodzi o ustawienie w menu "j.polski" czy "j.angielski". To nie ma wpływu na Twoją dolegliwość. Jak zaznaczysz (klikniesz) w ścieżkę z filmem to pokażą Ci się w prawym górnym rogu ustawienia i preferencje. Tam trzeba ustawić odpowiednie zachowania się programu. To samo dotyczy "MENU" które zrobiłeś.
|
środa, 20 czerwca 2007, 12:51 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|