Teraz jest piątek, 17 sierpnia 2018, 17:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Same problemy z Encore 2.0 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2003, 14:06
Posty: 91
Post Same problemy z Encore 2.0
Nie wiem czemu ale mam problemy z tym programem. Np. nie mogę czasami zaimportować pliku z rozszerzeniem m2v (np. do menu). Niby importuje , dochodzi do 80% i później idzie powoli do 100 i nagle wraca z powrotem do 80% i tak w kółko. Często też plik avi (z programu AP 6.5) po wczytaniu transkoduje. Dochodzi kodowanie do gdzieś około 30% i stoi, dalej nie idzie. Przeważnie gdzieś za 3 lub 4 razem gdy właczam to kodowanie od nowa chwyci i nagle pójdzie. Mam P4 2.4 , Asus P4PE, 1.5 Gb Ram. Mam wrażenie że to oprogramowanie jest cholernie nie stabilne. Program zainstalowałem z obrazu ISO. Mam jeszcze taki problem że po zrobieniu płytki wtym programie i włożeniu do stacjonarnego odtwarzacza DVD menu mi tylko mignie i od razu włącza się film. Na komputerze jest wszystko ok. Dziwne. Może to wina Panasonica DVD ?. Prawdopodobnie wróce do starego programu Ulead Workschop 2.0 i Canopus Procoder. Jak w Procoderze ustawić stopień kompresji w przypadku materiału o długości 1 godz. 40 minut i ruchomym menu. Czy są jakieś kalkulatory które to dokładnie obliczają ? ja czasami jak przesadzę w rozmiarze obrazu to używam DVD Schrinka, ale wolałbym żeby Procoder np. robił jak Pinnacle Studio - sam dopasowywał kompresję do rozmiaru płytki. Prosze o jakieś rady. Pozdrawiam wszystkich ktorzy mają i nie mają problemy z authoringiem.


środa, 13 czerwca 2007, 10:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
simur napisał(a):
Mam wrażenie że to oprogramowanie jest cholernie nie stabilne.

Nie zgadzam sie z tym spostrzeżeniem. Myśle że wina nie leży po stronie programu lecz:

simur napisał(a):
Program zainstalowałem z obrazu ISO.

No właśnie - PIRAT to co sie dziwisz że nie działa...


simur napisał(a):
Mam jeszcze taki problem że po zrobieniu płytki w tym programie i włożeniu do stacjonarnego odtwarzacza DVD menu mi tylko mignie i od razu włącza się film.

To kolejny znak, ze robisz coś nie tak...poczytaj może helpa lub sięgnij spowrotem do.....
simur napisał(a):
starego programu Ulead Workschop 2.0

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


środa, 13 czerwca 2007, 17:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
TOKKSA napisał(a):
No właśnie - PIRAT to co sie dziwisz że nie działa...

co to ma do tego??

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


środa, 13 czerwca 2007, 18:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
simur napisał(a):
Mam wrażenie że to oprogramowanie jest cholernie nie stabilne.
może nie cholernie, ale ma kilka uciążliwych błędów.

To że encore nie chce zaimportować mpg jest spowodowane często uszkodzeniem pliku.


środa, 13 czerwca 2007, 19:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 14:48
Posty: 343
Post 
Nie zgadzam się z opinią,. że jest niestabilne. U mn ie pracuje bez zarzutu i jak dotąd nie miałem najmniejszego problemu z płytami zrobionymi przez encore. Wypalam zawsze na verbatimach "-".
Pozdrawiam.


czwartek, 14 czerwca 2007, 08:38
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 12 lutego 2005, 15:30
Posty: 31
Post 
Co do tego mignięcia menu i przejścia do filmu to na 100% masz źle ustawione parametry. Masz ustawione w głownym menu (na j. polski) "przejdź i odtawrzaj rozdział 1". Z angielskiego nie pamiętam jak to jest.


poniedziałek, 18 czerwca 2007, 11:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2003, 14:06
Posty: 91
Post 
Po reinstalacji systemu, import plików jest prawidłowy. Po wrzuceniu pliku avi z AP 6.5 o długości 1.35 Encore bardzo ładnie zrobił transkodowanie do DVD. Gdy na drugi dzień chciałem zrobić to samo z następnym plikiem o podobnej długości Encore transkoduje materiał gdzieś (patrząc na wskaźnik postępu, dochodzi do litereki s w słowie Transkodowanie) i zawiesza się. I tak się dzieje bardzo często. Raz zrobi transkodowanie a innym razem się zawiesza. Nie mam już do niego cierpliwości. Jednak wrócę do pewnego i stabilnego kodera Procoder 2. Dla mnie jedyną wadą jaką ma to, że nie dopasowuje automatycznie bitrate do wielkości płytki. Co do problemu z menu to rzeczywiście ustawiłem j.polski w opcjach języka i napisów. Czyli przy robieniu menu powinienen wrócic do domyślnych ustawień (j.angielski) ? Pozdrawiam


środa, 20 czerwca 2007, 07:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 12 lutego 2005, 15:30
Posty: 31
Post 
Tu nie chodzi o ustawienie w menu "j.polski" czy "j.angielski". To nie ma wpływu na Twoją dolegliwość. Jak zaznaczysz (klikniesz) w ścieżkę z filmem to pokażą Ci się w prawym górnym rogu ustawienia i preferencje. Tam trzeba ustawić odpowiednie zachowania się programu. To samo dotyczy "MENU" które zrobiłeś.


środa, 20 czerwca 2007, 12:51
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL