Teraz jest sobota, 18 sierpnia 2018, 11:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Encore, prosze o pomoc 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 5 października 2006, 21:45
Posty: 86
Lokalizacja: centrum
Post Encore, prosze o pomoc
Witam.
Mam problem ze zrobieniem menu w tym programie. Wczesniej nie mialem potrzeby robic bardziej rozbudowanego menu.
Mianowicie, mam zmontowany koncert i chcialbym aby menu wygladalo m.in. w ten spsob:
1. Menu glowne: przyciski:
- koncert
- utwory
2. Podmenu: przyciski:
- utwor 1
- utwor 2 itd.
- menu glowne
Utworzyc to umiem, lecz nie moge sobie poradzic, aby zakonczony utwor przechodzil do podmenu albo szedl caly koncert po wyborze przycisku "koncert" w menu glownym. Albo robi sie tak (niezaleznie czy wybieram w glownym menu czy podmenu), ze idzie caly koncert albo po kazdym utworze przechodzi do podmenu.
Zaznaczam, ze podzielilem caly film na krotsze odcinki czasowe (na kazdy utwor) i robilem zarowno na jednym timeline w encorze jak i kazdy odcinek na innym. I robilem rozne opcje z end jak i override. Przeczytalem wiele postow, helpa jak i literature ale nigdzie nie jest to wyjasnione.
Na koniec zrobilem kilka timelinow z klipami i jeden z calym materialem. Wszystko byloby ok, gdyby nie to, ze zajmuje 2 razy wiecej miejsca na plytce dvd.
Jesli Ktos bylby tak uprzejmy pomoc, bylbym bardzo wdzieczny (rowniez mile widziane odpowiedzi na privie).
Pozdrawiam.

_________________
2 x Sony / Zoom H4 / Edius + Vitascene


sobota, 7 lipca 2007, 00:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
do tego są tzw. playlisty lub opcja "Override" - taki temat już był i tam jest to dokładnie opisane więc szukaj w tematach o Encore :)


EDIT:
http://www.forumwideo.pl/viewtopic.php?t=21067

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


sobota, 7 lipca 2007, 08:41
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 5 października 2006, 21:45
Posty: 86
Lokalizacja: centrum
Post 
Dzięki.
Czytałem również Twoje rady z tego postu, co mi podałeś. Robiłem już różne operacje z tym menu i nie pamiętam, czy postępowałem według Twoich rad. Jak wrócę do domu, to spróbuję.
Choć teraz zrobiłem tak, że mam każdy klip na innym timeline, a całość na oddzielnym i byłoby ok, gdyby nie to, że gdy puszczam cały koncert, to przy przechodzeniu do kolejnego klipu (na tym całym timeline) na sekundę zatrzymuje się obraz. Być może coś pokopałem z ustawieniami. Siedziałem wczoraj do późna w nocy i chyba stąd ten problem :wink:
Pozdrawiam.

_________________
2 x Sony / Zoom H4 / Edius + Vitascene


sobota, 7 lipca 2007, 10:38
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL