Teraz jest wtorek, 21 sierpnia 2018, 10:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 ile to trwa 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 22:39
Posty: 48
Post ile to trwa
Witam
Mam takie pytanie:
Mam już film mpeg. prosto z procodera i potrzebuje stworzyć płytę DVD np.
architektem i chciałbym wiedzieć ile trwa tworzenie takiej płyty , chodzi o czas samego renderingu.
mam procesor pentium 2.66
pozdrawiam


piątek, 27 lipca 2007, 02:50
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 9 lutego 2007, 17:30
Posty: 127
Lokalizacja: Głuchołazy
Post 
Czasami parę chwil ( np. 30 minut), ale to zależy od materiału wejściowego MPEG, który zaimportujesz do Architecta. Jezeli któryś z parametrów będzie nie do zaakceptowania, np. długośc filmu przekroczy pewnien czas, który zmieści sie bez problemu na płycie, zostanie on ponownie w Architectie skonwertowany celem zmiejszenia jego objętości, czyli zostanie zmiejszony jego bitrate. Dobrze jest metodą prób ustawic sobie tak procoder, by pózniej nie tracić czasu na ponowne rekodowanie. A jak juz do tego dojdzie - na twoim kompie powinno to średnio trwać 2,5 - 4 godziny. Ale to zależy od filmu,


piątek, 27 lipca 2007, 12:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
przem188 napisał(a):
Dobrze jest metodą prób ustawic sobie tak procoder, by pózniej nie tracić czasu na ponowne rekodowanie.
masakryczna porada, metodą prób i błędów 8O przecież są kalkulatory bitrate'u


piątek, 27 lipca 2007, 13:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post 
-Damian- napisał(a):
masakryczna porada, metodą prób i błędów Shocked przecież są kalkulatory bitrate'u


Dokładnie !!! :mrgreen:

A kalkulator masz np tu: http://www.videohelp.com/calc.htm

Pozdro


piątek, 27 lipca 2007, 13:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 22:39
Posty: 48
Post 
A jeżeli kalkulator obliczy bitrate załóżmy 6000 to nie wiem czy mósze zrobić jakąś poprawke na menu czy to sie zmieści bez problemu na płycie i jeszcze jedno pytanie , jeżeli ten materiał wrzuce do AP.elements to bedzie go powtórnie renderował czy nie
pozdro


piątek, 27 lipca 2007, 14:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL