Teraz jest środa, 15 sierpnia 2018, 02:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 DVD Architect 4.5 a materiał HD/HDV ... 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post DVD Architect 4.5 a materiał HD/HDV ...
do kolegów co trochę rzeźbili w DA 4.5, chodzi mi o wsparcie dla materiału HDV 1440/1080i lub fullHD 1920/1080i.
Bawiłem się troszkę trialem Vegas 8 i DA-4,5. W Vegas po drobnym montażu przygotowałem materiał HDV i HD do pliku m2t. W trakcie eksportu przygotowałe zgodnie z profilem BlueRay /zał/

Obrazek

Zassałem to i DA-4,5 nie ma opcji ani Blu-Ray ani HD-DVD. Nie można ustawić projektu na coś większego niż PAL, tym samym nawet lustra płyty nie można zrobić na dysku.
Na stronie sony media pisali o pełnym wsparciu dla tych nośników. Niestety tego nie ma w wersji 4,5.

A może opcje "HD" uaktywnią się (podobie jak w Nero) wtedy kiedy hardware zdetektuje napęd/nagrywarkę BR lub HDDVD ?

Ktoś z was miał już jakieś doświadczenia z DA-4,5 ? i Materiałem HD/HDV ?

PS
Sprawdziłem i potwierdzam co pisali koledzy:
kodeki MC MPEG-2 i AC-3 są widoczne nawet w Trialu Vegas, ale nie wiem czemu wymagana jest ponowna rejestracja online. Po rejestracji jest wszystko dostępne perzez 30 dni.

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


wtorek, 30 października 2007, 15:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 11 lipca 2003, 14:43
Posty: 262
Lokalizacja: Warszawa
Post 
N stronie vegasa jest napisane
Powerful DVD Tools
Burn Blu-ray discs directly from the timeline for high-definition delivery. Create standard DVDs with multiple video angles, subtitles, multiple languages, and running commentary. Apply Brightness and Contrast, Auto Levels, Crop, and Anti-Flicker filters. Set CSS and Macrovision® copy-protection flags for masters. DVD Architect Pro 4.5 software supports the latest devices, including dual-layer DVD burners.

czyli tak jakby można było by wypalić prosto z timeline płytkę.
Ale nie jestem pewien bo kupiłem upgrade z 7 do 8 dwa tygodnie temu i nadal leży w szafie ( za dużo roboty by się grzebać w nowym sofcie ) czekając na swoją kolej. A tak z ciekawości jak wrażenia z 8


wtorek, 30 października 2007, 17:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
Zerknijcie na 24-tą stronę instrukcji , nic na temat wejściowych formatów HD . Wszystko po staremu . Zerknąłem jeszcze raz , 32 strona rozwiewa wszystko . To na co czekałem , tego nie ma w nowym Architekcie.


wtorek, 30 października 2007, 18:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
MirekM napisał(a):
Zerknijcie na 24-tą stronę instrukcji , nic na temat wejściowych formatów HD . Wszystko po staremu . Zerknąłem jeszcze raz , 32 strona rozwiewa wszystko . To na co czekałem , tego nie ma w nowym Architekcie.


czyli po staremu, trzeba wszystko wypychać z kompa na taśmę lub dysk przenośny :?

Generalnie kiła, podobno PS ma już wszystko do HDDVD? Jak tam koledzu od PS ?

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


wtorek, 30 października 2007, 22:04
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 8 grudnia 2006, 13:16
Posty: 100
Lokalizacja: Białystok
Post 
To koledzy potwierdzili moje domysły - Sony tak niewinnie przemyciło wsparcie dla HD ale tylko dla Vegasa a nie Architecta! Dlatego poważnie zastanawiam się nad pakietem Adoba Creative Suite 3 Production Premium - Zawiera:
* After Effects® CS3 Professional
* Adobe Premiere® Pro CS3
* Adobe Photoshop® CS3 Extended
* Adobe Flash® CS3 Professional

* Adobe Illustrator® CS3
* Adobe Soundbooth™ CS3
* Adobe Encore® CS3

Encore - OBSŁUGUJE HD, a nawet FLASHA!
Bogaty pakiet - za rozsądne pieniądze /biorąc pod uwagę zakup w USA i kurs dolara/


środa, 31 października 2007, 02:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
artgrp napisał(a):
Encore - OBSŁUGUJE HD, a nawet FLASHA!
Bogaty pakiet - za rozsądne pieniądze /biorąc pod uwagę zakup w USA i kurs dolara/


Jak ma mie obsługiwać Flash'a skoro Adobe "łyknęło" swego czasu Macromedia :idea:

Vegas takze obsługuje flasha i to całkiem nieźle :wink:

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


środa, 31 października 2007, 09:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
No , dobrze ale co mamy do robienia authoringu w Blue i HD DVD ? Scenarist bodaj w wersji 3 , a co jeszcze ?


środa, 31 października 2007, 15:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2018
Post 
Ech naiwniacy, nie wiecie dlaczego DVD Architect nie wspiera Blurejów ani HD-DVD? :) Co do Blurejów, to wystarczy zajrzeć na stronę z softem Sony i zobaczyć przyczynę:
http://www.sonycreativesoftware.com/pro ... uprint.asp 50k $ za licencję, to spora przesada :roll:
A co do HD-DVD, to nie wiem, czy mają zamiar wspierać konkurencyjny format... Zresztą dla mnie DVD Architect jest niestrawny, czekam aż DVD Lab Pro zacznie obsługiwać HD...


niedziela, 2 grudnia 2007, 06:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
Haa , toż to pod tym linkiem jest osobny program do authoringu blu-reyów SONEGO Blu Print . No , cóż tylko ta cena ...


niedziela, 2 grudnia 2007, 09:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL