Teraz jest poniedziałek, 20 sierpnia 2018, 21:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Authoring,pomoc... 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 15 listopada 2007, 11:02
Posty: 36
Post Authoring,pomoc...
witam, mam obrobić ślub swojej rodzinki i znajomego, potrzebuję więc trochę pomocy co robię źle a co dobrze,może zaproponujecie jakieś lepsze wyjście dla jeszcze lepszego efektu....
więc tak:
-zmontowałem film w AP, natępnie export do avi i wrzuciłem go do AEncore

-menu zrobiłem razem z przyciskami w photoshopie, i wrzucilem do encore

-kliknalem na menu by pokazal sie w okienku przegladania i przeniosłem film avi na każdy z przyciskow,co spowodowało stworzenie dla kazdego przycisku swoj timelin

-w timeline skrocilem obraz i dzwiek np w przycsku "1" nic nie zmienialem by film szedł w całości,dla przycisku "2" od 0 min do 5min, dla przycisku "3" od 5 min do 30min itd

powiedzmy że powyzsza część to była jak narazie część pierwsza, dobrze to robię, czy jednak inaczej?

czesc 2:
zapis czyli właśnie ten problem, wchodze do file > build DVD, daje na nagrywarkę i wychodzi błąd, co tutaj robię źle?

Obrazek

Obrazek


i ostanite pytanie:
chce zrobić menu ale w głownym menu ma byc tylko:
"odtworz film"
"sceny" - no właśnie jak zrobić by po naciśnieciu na sceny przeniosł się do "podmenu" i tam można było wybrać odpowiednie sceny do otwrzania:)
(teoretycznie doszedłem do tego jak to zrobić,czyli dokładnie tak samo jak z plikiem avi, czyli wrzucic kolejne menu na przycisk, ale teraz problem taki czy po nagraniu 2 menu na płyte nie bedzie sie krzaczyl ktorego uzyc)

bardzo proszę o pomoc, ponieważ nie chciałbym zepsuć tej pamiątki
pozdrawiam


poniedziałek, 19 listopada 2007, 17:21
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 2 sierpnia 2007, 12:44
Posty: 36
Lokalizacja: podlaskie
Post 
Spróbuj z Adobe Premiere eksportować do mpeg-2 a nie do avi. Wtedy masz już plik mpeg gotowy do robienia menu bez konieczności transkodowania jak avi.Także export z timeline Premiere do mpeg 2.
(i musisz ustawic właściwy bitrate itd, na foru już to było i można znaleźć)
Tu masz link jak zrobić proste łącza w Encore:
Link

może się przyda,a jak chcesz mieć pod menu to importujesz 2 menu i te co ma być pierwsze ustawiasz jako pierwsze(w zakładce menu klikasz na tym menu i prawym przyciskiem z podręcznego menu wybierasz (set as first czy jakoś tak) na pewno się zorientujesz co i jak.


poniedziałek, 19 listopada 2007, 18:06
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Robisz prosty błąd w strukturze menu, lecz forum służy jako pomoc, a odpowiadając na Twoje pytania, których jest tak wiele byłby to niemal kurs Authoringu.
Jeszcze jak napiszesz, że programy na których pracujesz:
Adobe Premiere;
Adobe Encore
Adobe Photoshop
kupiłeś po to by zmontować film z wesela rodzinki to z pewnością chętnie wszyscy tu obecni pomogą Ci.
P.G.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 19 listopada 2007, 18:11
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 15 listopada 2007, 11:02
Posty: 36
Post 
Dziękuję kudłata, miło wiedzieć że są osoby które z chęcią pomogą;)

[ Dodano: Czw Gru 20, 2007 1:04 pm ]
Witam ponownie...
Mam teraz inne pytanie, ale dotyczące tej samej sytuacji którą przedstawiłem powyżej...
Wszystko mam już przygotowane, zmonotwany film, menu, teraz nic innego tylko build i zapisać jako iso, co się okazuję projekt ma 12GB...
Z czego użyte projekty w authorigu mają:
-film głowny 3.7GB
-film do podstorny 45MB
-mp3 5MB
więc w sumie nagranie nie powinno przegraczać dajmy tych 4GB licząc w tym też menu i timeline...

Zauważyłem jednak że po usunięciu samych timelinow z scen 2 i 3 zyskuję prawie 4 gb, w takim przypadku projekt ma coś ponad 8GB, pytanie w czym mogłem popełnić błąd w tworzeniu scen 2 i 3...


poniedziałek, 19 listopada 2007, 19:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL