Teraz jest sobota, 18 sierpnia 2018, 11:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 błąd podczas wypalania płyty dvd w encore cs3 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 23 maja 2006, 23:30
Posty: 62
Lokalizacja: warszawa
Post błąd podczas wypalania płyty dvd w encore cs3
Witam

w encore cs3 wyskakuje mi taki komunikat podczas wypalania płyty dvd.
niby kompiluje a jak dochodzi do wypalenia to wyskakuje ten komunikat.
Wcesniej w encore 2 nie było rzadnych problemów.
Może ktoś wie co jest nie tak


[img][img=http://img341.imageshack.us/img341/5866/beztytuuni3.th.jpg][/img]


wtorek, 8 stycznia 2008, 15:34
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 5 listopada 2004, 18:23
Posty: 132
Lokalizacja: Słubice
Post 
http://www.forumwideo.pl/printview.php? ... 79d46f7e2c

_________________
Artur, 2 sztuki xh-a1s, pakiet adobe


wtorek, 8 stycznia 2008, 21:02
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 9 stycznia 2006, 11:38
Posty: 65
Lokalizacja: podlaskie_łomża
Post 
Miałem to samo kiedyś.
I nawiedziło mnie to po naprawie systemu z płytki instalacyjnej win.XP, gdyż miałem do wyboru Format lub naprawę systemu.Coś nie do końca poszło z instalacją sterowników czy jakoś tak.
Po doinstalowaniu sterowników LINK wyżej było w porządku chyba musiałem jeszcze raz przeinstalować Encore) ale później wszystko grało ;)
pozdrawiam


środa, 9 stycznia 2008, 18:38
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 23 maja 2006, 23:30
Posty: 62
Lokalizacja: warszawa
Post 
dzięki za pomoc

dograłem te sterowniki ale nic nie pomogło. Spróbuje jeszcze uaktualnić firmware nagrywarki.


pozdrawiam


środa, 9 stycznia 2008, 23:01
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 5 listopada 2004, 18:23
Posty: 132
Lokalizacja: Słubice
Post 
Spróbowałem i ja zainstalować Encore CS3. I niestety, ten sam problem, instalacja ASPI nic nie dała, przeinstalowanie Encore też nic. Przeryłem internet i nic nie znalazłem. Dziwne, bo projekt utworzony w CS3 bez problemu zgrał się po odpaleniu w CS2. Ktoś ma jakiś sposób na ten problem?

_________________
Artur, 2 sztuki xh-a1s, pakiet adobe


czwartek, 10 stycznia 2008, 02:35
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 23 maja 2006, 23:30
Posty: 62
Lokalizacja: warszawa
Post 
Dograłem nawet nowy firmware i nic.
Wysłałem też pytanie support online.
Dostałe modpowiedz bym w windowsie zaznaczył zakładke pokaż pliki i foldery.
Też nic

chyba wgram jeszcze raz windowsa bo nie wiem co jest


czwartek, 10 stycznia 2008, 15:27
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 5 listopada 2004, 18:23
Posty: 132
Lokalizacja: Słubice
Post 
Wątpię, żeby to coś dało (ale może). Ja zainstalowałem dziś na kompie, na którym wczoraj stawiałem świeżego XP SP2 i to samo. Opcję "pokaż ukryte pliki i foldery" zawsze mam włączoną.

_________________
Artur, 2 sztuki xh-a1s, pakiet adobe


czwartek, 10 stycznia 2008, 15:34
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 22 listopada 2006, 10:22
Posty: 3
Post dodatek ze str adobe
Z Adobe Encore mialem same problemy od 1 instalacji. Przerabialem przeinstalowanie, stawianie nowego systemu, wylaczenie wszystkiego co mozliwe z autostartu, kopalem w rejestrze i rozne inne dziwnosci.
W moim przypadku chodzilo o AE 1.1 (procek nieobsluguje wymagnych przez CS instrukcji procesora).
Sprawe zalatwilo zinstalowanie dodatkow cos ala SP1 ze strony adobe. Zobacz czy jest takowy na str producenta i od tego zacznij.
Nastepnie zauwazylem ze AE generalnie nie lubi jak sie na timeline zbyt czesto usuwa i zmienia polozenie chapterow.
W moim przypadku procedura wugladala tak: capture, APremiere, Eksport, Transcoding w AE, Authoring w AE i tworzenie obrazu DVD (*.img). W tej konfiguracji zauwazylem ze gdy ustawilem zbyt wysokie max parametry encoding passes dla vbr to asset sie transcodowal bez komunikatu ale AE wywalal sie na etapie tworzenia obrazu poniewaz klatki o max bitrate jaki ustawilem przekraczaly standard dvd... zdaniem adobe.
Aktualnie robie tak ze od razu wlaczam tworzenie obrazu wraz z transcodingiem poniewaz jest duzo wiecej bardziej ciekawych komunikatow i w razie problemow wiesz co sie dzieje. Sprobuj uruchomic transcode na standardowych ustawieniach jesli przejdzie to znaczy ze poszalales w opcjach.
Staraj sie pracowac w encore (domniemam full legal ;) ) na plikach mpeg po trancodingu w programie zewn., tak zeby w encore pozostalo Ci menu nawigacja i tworzenie obrazu plyty.
Jesli sie uda daj znac jesli nie daj znac.
pozdrawiam


czwartek, 10 stycznia 2008, 23:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Ja pracuje na co dzień na wersji Encore 2.0. Ostatnio zainstalowałem z ciekawości triala CS3 i nie miałem żadnych problemów wymienionych przez Was. Instalacja przebiegła bezproblemowo uruchomienie programu też. Nawet przyjmuje projekty wykonane w wersji 2.0. Nie wiem jak z MPEG-ami gdyz ja osadzam zawsze w Encore plik DV wypuszczony z Premiere razem z chapterami. Pozostałe rzeczy jak samo tworzenie menu jak i transcodowanie i wypalenie na płycie równiez bez problemów.
Moze próbujecie to robic na jakimś lewym Encore, crackowanym z błędami?

Pozdrawiam
Maciej


piątek, 11 stycznia 2008, 12:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
Ja pracuje na co dzień na wersji Encore 2.0. Ostatnio zainstalowałem z ciekawości triala CS3 i nie miałem żadnych problemów wymienionych przez Was. Instalacja przebiegła bezproblemowo uruchomienie programu też. Nawet przyjmuje projekty wykonane w wersji 2.0. Nie wiem jak z MPEG-ami gdyz ja osadzam zawsze w Encore plik DV wypuszczony z Premiere razem z chapterami. Pozostałe rzeczy jak samo tworzenie menu jak i transcodowanie i wypalenie na płycie równiez bez problemów.
Moze próbujecie to robic na jakimś lewym Encore, crackowanym z błędami?

Pozdrawiam
Maciej


Potwierdzam nie mam z żadnych problemówśmiga aż miło...Proponuje zrobić Update Encora SC3 do wersji 3.0.1 może pomoże....
http://www.adobe.com/support/downloads/ ... rm=Windows


sprawdź czy ścieżka video na końcu jest dokładnie tak samo długa jak ścieżka audi w innym przypadku wyrównaj je...

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


piątek, 11 stycznia 2008, 17:23
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 23 maja 2006, 23:30
Posty: 62
Lokalizacja: warszawa
Post 
Cytuj:
Ja pracuje na co dzień na wersji Encore 2.0. Ostatnio zainstalowałem z ciekawości triala CS3 i nie miałem żadnych problemów wymienionych przez Was. Instalacja przebiegła bezproblemowo uruchomienie programu też. Nawet przyjmuje projekty wykonane w wersji 2.0. Nie wiem jak z MPEG-ami gdyz ja osadzam zawsze w Encore plik DV wypuszczony z Premiere razem z chapterami. Pozostałe rzeczy jak samo tworzenie menu jak i transcodowanie i wypalenie na płycie równiez bez problemów.
Moze próbujecie to robic na jakimś lewym Encore, crackowanym z błędami?


Właśnie to mnie boli i dziwi bo bydałem 9kawałków na cały pakiet cretive site i nie wiem co jest.Encore 2 działa a cs3 nie
Wgrywałem nawet pirata i to samo. Czyli wina mojego kompa
Próbowałem zmienić nawet nagrywarki ze slave na master i nic.
spróbuje może jeszcze na innym kompie u kolegi


poniedziałek, 14 stycznia 2008, 09:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
kyoudai napisał(a):
Właśnie to mnie boli i dziwi bo bydałem 9kawałków na cały pakiet cretive site i nie wiem co jest

W takim razie zgłos sie tam gdzie kupowałeś pakiet. Powinieneś mieć jakieś wsparcie techniczne i powinni Ci pomóc. Byc może faktycznie problem leży w konfiguracjji Twojego kompa, to wtedy Ci doradza co ewentualnie trzeba zmienić.
Tak na marginesie tez miałem zamiar zupgrade'ować mój pakiet do wersji CS3 ale ciekawe czy ja nie będę miał żadnych problemów, chociaz wersja 2.0 smiga az miło :wink:

Pozdrawiam


poniedziałek, 14 stycznia 2008, 15:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
Pomijając fakt że wypalanie powinno chodzić i z pod programów do authiringu , to nie jest to najlepsza metoda na wypalanie płytek . Zdecydowanie lepiej przygotować pliki i wypalać dopiero w np.Nero czy jakimś innym . Zyskujemy możliwość jeszcze raz sprawdzenia projektu i w przypadku większej liczby egzemplarzy nie jest konieczne wypalanie od razu wszystkiego .


poniedziałek, 14 stycznia 2008, 19:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
MirekM napisał(a):
Zyskujemy możliwość jeszcze raz sprawdzenia projektu

W Encore również dobrze sprawdzisz projekt przed wypaleniem.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


poniedziałek, 14 stycznia 2008, 22:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 2 października 2007, 22:16
Posty: 16
Post 
witam ponownie .
u mnie tez pojawia sie PGC error ale podejrzewam (to nie jest sprawdzone w 100%)ze blad ten pojawia sie jesli da sie animowany podglad przyciskow. tzn jesli osadze chaptery w submenu i dam zeby sie animowaly wtedy dostaje error . przy statycznym menu problem znika. nie wiem czy to przypadek czy tak jest zawsze .
ostatnio sprawdzilem jeszcze 1 rzecz mianowicie podczas exportu z premiere do mpeg-2 dvd i po zaznaczeniu opcji demux (polaczone video i audio i plik wynikowy jako mpg) problem PGC error znika.. jednak wstawienie animowanego menu (motion menu) znow wywala blad ;/
co zrobic zeby miec motion menu i nie miec bledu :). patch 3.0.1 nie pomogl ;/

sprawdzcie i prosze o sugestie albo inne rozwiazanie tego problemu
pozdrawiam
wolku


środa, 16 stycznia 2008, 00:35
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL