Teraz jest sobota, 18 sierpnia 2018, 07:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 adobe encore 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 26 lutego 2008, 17:06
Posty: 2
Post adobe encore
dopiero co zaczynam prace na programach adobe, w encore siedze od dwóch tygodni...
mam pytanie...zrobiłem menu, chpery do filmu, sceny itd..

no i chce wypalic dvd do tego trzeba dokonac transcodingu z tego co wiem...robie go...i to trwa (kilkanaście godzin?) wstawiam znak zapytania bo nie wiem czy dobrze zaczołem zgrywac na dvd...generalnie rezygnowałem z czekania ze względu (na bezpieczeństwo dysku który bez przerwy chodził?) w kazdym bądź razie okienko wyswietlało importowanie pliku filmowego...plik z projektem się zwiększał...a czas leciał i leciał...
czy mam czekać aż skonczy (kolejych kilka godzin ) czy po prostu coś źle wykonałem?

czy render jest potrzebny jesli tak to jak wykonac?


jestem poczatkujący i prosze o wyrozumiałość...


wtorek, 26 lutego 2008, 17:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: adobe encore
Może to tyle trwać wszystko zależy od parametrów kompa A render musi byc chyba że zapisałeś plik w formacie mpg korzystając np z procodera. A każdy inny format przed zapisem na dvd trzeba zamienić na mpg

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


wtorek, 26 lutego 2008, 17:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: adobe encore
Pascha2000 napisz jakie masz podzespoły w swoim kompie wtedy coś będzie można powiedzieć...

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


wtorek, 26 lutego 2008, 23:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 26 lutego 2008, 17:06
Posty: 2
Post Re: adobe encore
czesc
komputer jest dosyc dobry
1,7
512mb
takk wiec mysle ze nie w tym problem
programy adobe dosyc szybko działają...
wracajac do problemu...transcoding w pierwszej czescie przebiega prawidłowo (przynajmniej tak mi sie wydaje) po czym nastepuje import pliku (tak sie wyswietla) i to bardzo długo trwa...w tym czasie tworzone są pliki w folderze media cache format jakis megaindex (z tego co pamietam) w kazdym razie tworzone są w dużej ilości po ok kilka kilobajtów...
czy tak to powinno przebiegac?


czwartek, 28 lutego 2008, 12:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: adobe encore
Pascha2000 napisał(a):
czesc
komputer jest dosyc dobry
1,7
512mb
takk wiec mysle ze nie w tym problem

No cóż patrząc na te parametry kompa to właśnie tu tkwi problem, niestety ale do demonów szybkości to on nie należy może w aplikacjach typu office lub temu podobnych procesor 1.7 wystarczy ale do szybkiego renderingu to zamało :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


czwartek, 28 lutego 2008, 14:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: adobe encore
komputer jest dosyc dobry
1,7
512mb

Zdecydowanie słaby!!

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


czwartek, 28 lutego 2008, 19:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: adobe encore
dla porównania dodam ze miałem kompa Athlona 3.0 grafika Ati 128mb, pamięci 2GB i komp liczył mi plik filmowy (1,5godz format DV) pzez 4-5godz. :)

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


czwartek, 28 lutego 2008, 19:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: adobe encore
Wiesz jeśli masz 4giga materiału, który transkodujesz i patrząc na Encore to róznie może to bywać.
Najlepiej przygotuj materiał przed załadowaniem do Encore'a, to znaczy ujednolić go do Pala 25p/i i gotowy materiał wrzucic do EN, upewnić się, że przy każdym klipie jest don't transcode i render właściwie będzie tylko menu (kilka sekund i masz DVD).


niedziela, 13 lipca 2008, 10:46
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 11 lutego 2008, 16:26
Posty: 18
Lokalizacja: Kraków
Post Re: adobe encore
jeśli to encore 2.0 spróbuj tego:
Cytuj:
1. Close all programs.
2. Run Regedit.
3. Go to HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Adobe -> Common.
4. Delete "Media Cache".
5. Restart computer.

_________________
http://www.108p.pl


środa, 23 lipca 2008, 12:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL