Teraz jest wtorek, 14 sierpnia 2018, 22:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 Super wypasione menu 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2008, 20:37
Posty: 4
Post Super wypasione menu
Witam wszystkich forumowiczów!
Ogólnie pełno jest tego typu filmików na youtube, i spodobała mi się perspektywa możliwości stworzenia takiego wypasionego menu do jak
tu: http://youtube.com/watch?v=hpJot8JqyxU .
Podobno użyto tu Encore DVD i After Effects, i mam dwa pytania:
-czy można ściągnąć jakieś testowe wersje tych programów dla poćwiczenia?
-jaki stopień biegłości w ich obsłudze jest potrzebny aby osiągnąć takie efekty?
Z góry dzięki za odpowiedź :D


poniedziałek, 3 marca 2008, 20:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Super wypasione menu
szczepan325 napisał(a):
Witam wszystkich forumowiczów!
Ogólnie pełno jest tego typu filmików na youtube, i spodobała mi się perspektywa możliwości stworzenia takiego wypasionego menu do jak
tu: http://youtube.com/watch?v=hpJot8JqyxU .
Podobno użyto tu Encore DVD i After Effects, i mam dwa pytania:
-czy można ściągnąć jakieś testowe wersje tych programów dla poćwiczenia?
-jaki stopień biegłości w ich obsłudze jest potrzebny aby osiągnąć takie efekty?
Z góry dzięki za odpowiedź :D

Stopień biegłości to w AAE raczej bardzo wysoki ENCORE wysoki
A pobrać dema to tu http://www.adobe.com/pl/

:wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


poniedziałek, 3 marca 2008, 21:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Super wypasione menu
To też niezłe http://pl.youtube.com/watch?v=F-f4iolP_K0&NR=1 8O

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


poniedziałek, 3 marca 2008, 21:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2008, 20:37
Posty: 4
Post Re: Super wypasione menu
Hmmm...
Raczej mam nikłe szanse na takie opanowanie obsługi tych programów...
Chyba że zna ktoś jakieś stronki z tutorialami po polsku (nie jak zrobić coś gotowego, tylko takie wprowadzające w tajniki obsługi tych programów).
PS:Czy te demka mają jakieś ograniczenia czasowe lub funkcyjne i czy starczą do ewentualnych tutoriali? Bo pełne wersje nie są dla mnie dobrą inwestycją (dla zabawy wydawać tyle forsy :D ).
Po prostu chciałbym się nauczyć, heh kto wie kiedy się przyda.
PPS: Jak ktoś może się pochwalić jakimś swoim menu to może dać tu
linka do filmiku :D


poniedziałek, 3 marca 2008, 21:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Super wypasione menu
szczepan325 napisał(a):
Czy te demka mają jakieś ograniczenia czasowe lub funkcyjne i czy starczą do ewentualnych tutoriali? Bo pełne wersje nie są dla mnie dobrą inwestycją (dla zabawy wydawać tyle forsy ).
30 dni i ani godziny więcej :roll:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


poniedziałek, 3 marca 2008, 21:13
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2008, 20:37
Posty: 4
Post Re: Super wypasione menu
A funkcje działają wszystkie?
Starczy aby się cokolwiek na nich nauczyć?


poniedziałek, 3 marca 2008, 21:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Super wypasione menu
To są w pełni funkcjonalne triale

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


poniedziałek, 3 marca 2008, 21:54
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 13 grudnia 2007, 13:13
Posty: 77
Post Re: Super wypasione menu
Niezbedny jest tez Photoshop.


wtorek, 4 marca 2008, 10:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2008, 20:37
Posty: 4
Post Re: Super wypasione menu
No to za dużo tego jak na moje siły...
Ale dzięki za pomoc :)
Myślę że temat jest do zamknięcia..


wtorek, 4 marca 2008, 18:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 11 grudnia 2007, 11:22
Posty: 31
Post Re: Super wypasione menu
jeszcze tak się skromnie wtrącę ;)

te efekty bardzo łatwo można wykonać w AAE korzystając z tutoriali ze strony http://www.videocopilot.net lub kupując ich produkt Evolution, ale wiem, że dla zabawy tego nie zrobisz ;), jednakże wszystko wykonać nie jest trudno, trudniej już z tego wszystkiego jest znaleźć pomysł o czym to zrobić :wink:

tutaj masz 4 moje scenki, zrobione jakiś czas temu czysto za pomocą tutoriali wspomnianych wyżej.

1
http://www.zshare.net/video/99631301f9497f/
2
http://www.zshare.net/video/9963365a272b3d/
3
http://www.zshare.net/video/99634565fc5729/
4
http://www.zshare.net/video/99634941f6a671/


środa, 2 kwietnia 2008, 21:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2003, 12:49
Posty: 243
Lokalizacja: Lublin
Post Re: Super wypasione menu
do takiego menu potrzebujesz kilku programow nie tylko AAE i AE ale napewno tez APS. Ja bym to zrobil w takiej kolejnosci :]

- w APS zaprojektowal menu (przyciski, elementy ktore maja sie poruszac - oprocz wideo)
- w AE zaimportowal APS o strukturze psd (tak aby widzial wszystkie leyersy)
- AE robisz tlo wideo z efektami , nakladasz docelowe menu z APS-a, robisz jakies poruszanie sie elementow i tyle :]
- teraz AE importujesz klip wideo wraz z docelowym menu z APS ustawiasz co ma sie ladowac pierwsze co drugi i takie tam ... dalej pewnie juz wiesz :]

Pozdrawiam

_________________
----

moj sprzet:
Atari 800 Xl monitor mono-chromatyczny
klawiatura, myszka i magnetowfon na kasetki :]


piątek, 4 kwietnia 2008, 15:29
Zobacz profil
Online
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2018
Post Re: Super wypasione menu
Takie menu to ja w Vegasie zrobię z niewielką pomocą np. Photoshopa (żeby zrobić maski). :P


sobota, 12 kwietnia 2008, 15:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 20 kwietnia 2008, 11:19
Posty: 52
Post Re: Super wypasione menu
to powiedz jeszcze jak to zrobisz w vegasie :)


środa, 20 sierpnia 2008, 22:47
Zobacz profil
Online
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2018
Post Re: Super wypasione menu
Wszystko zrobisz przy pomocy "event pan/crop" oraz "track motion" (po przestawieniu "compositing mode" na "3d source alpha") :)


czwartek, 5 lutego 2009, 21:09
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 marca 2004, 20:12
Posty: 84
Lokalizacja: Nowy Sącz
Post Re: Super wypasione menu
Orientuje się ktoś co jest wewnątrz Video Copilot Evolution wspomnianego wczesniej - projekty AAE czy pliczki hdv? Nie myslal ktos nad ruchomym tlem w aplikacjach Uleada?


czwartek, 19 marca 2009, 12:02
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL