Teraz jest środa, 15 sierpnia 2018, 00:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Kilka problemów z Encorem 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 7 marca 2008, 19:51
Posty: 1
Post Kilka problemów z Encorem
Witam po dlugiej lekturze forum nie znalazłem odpowiedzi na dreczące mnie pytania :

1) Czy jest możliwosc w encorze zbudowanie buttonu ktory po najechaniu na niego bez klikniecia otworzy animacje poboczną np. najezdzamy na przycisk menu i wokol niego wyrastaja kwiatki badz inne rzeczy . Dodam ze cale menu jest stworzone w AE a wszystko odnosi sie do cs3

2) Gotowe menu stworzone w AE przenosze do encore jest to animacja badz wystylizowany film , na ktorym w koncowym fragmencie pojawiaja sie napisy . Jak ustawic buttony na koncu tego . Jedyny efekt jaksi udalo mi sie uzyskac to taki iz jako kolejne menu ustawiłem jpg badz jakąkolwiek plansze z osttaniej klatki animacji i dodałem buttony . Nie chce mi sie wiezryc ze inaczej sie nie da tego zrobic - łatwiej,automatycznie, programowo.

Pozdrawiam


piątek, 7 marca 2008, 19:59
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 23 lutego 2008, 10:12
Posty: 46
Post Re: Kilka problemów z Encorem
Okoobiektywu napisał(a):
Witam po dlugiej lekturze forum nie znalazłem odpowiedzi na dreczące mnie pytania :

1) Czy jest możliwosc w encorze zbudowanie buttonu ktory po najechaniu na niego bez klikniecia otworzy animacje poboczną np. najezdzamy na przycisk menu i wokol niego wyrastaja kwiatki badz inne rzeczy . Dodam ze cale menu jest stworzone w AE a wszystko odnosi sie do cs3
nie
Cytuj:
2) Gotowe menu stworzone w AE przenosze do encore jest to animacja badz wystylizowany film , na ktorym w koncowym fragmencie pojawiaja sie napisy . Jak ustawic buttony na koncu tego . Jedyny efekt jaksi udalo mi sie uzyskac to taki iz jako kolejne menu ustawiłem jpg badz jakąkolwiek plansze z osttaniej klatki animacji i dodałem buttony . Nie chce mi sie wiezryc ze inaczej sie nie da tego zrobic - łatwiej,automatycznie, programowo.
Z tego co pamiętam, trzeba ustawić loop point w opcjach menu, przyciski będą widoczne dopiero od tego punktu

_________________
Theta Studio - zestawy animacji, projekty dla After Effects


sobota, 8 marca 2008, 11:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Kilka problemów z Encorem
co pkt. 1) takie rzeczy są mozliwe tylko w przypadku robienia dodatkowych menu i automatycznych skoków po zaznaczeniu przycisku

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


sobota, 8 marca 2008, 20:38
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL