Teraz jest środa, 15 sierpnia 2018, 15:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Encore 1.5 i wypalenie DVD bez menu 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 18 stycznia 2008, 11:01
Posty: 98
Lokalizacja: podlaskie
Post Encore 1.5 i wypalenie DVD bez menu
Witam.
Jak zrobić w Encore 1.5 aby wypalić płytę DVD bez menu tylko taką co po włożeniu do odtwarzacza DVD będzie się włączać sama i grać bez menu?
Czy można tak, bo próbuję i coś mi nie wychodzi.
Z menu potrafię robić plus rozdziały itd.
materiał mam oczywiście w mpeg 2


sobota, 15 marca 2008, 21:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Encore 1.5 i wypalenie DVD bez menu
musisz ustawic First Play (czy cos takiego) na TimeLine zfilmem (tylko ze program moze pluc ze nie bedzie mial menu)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


sobota, 15 marca 2008, 21:55
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 18 stycznia 2008, 11:01
Posty: 98
Lokalizacja: podlaskie
Post Re: Encore 1.5 i wypalenie DVD bez menu
właśnie program się czepia, że nie ma tego i tamtego... ( menu remote, title remote, end action) na palecie properties
ciężko to obejść i zacząć wypalać.
kiedyś jak nie znałem w ogóle Encore to avi dv wrzuciłem i zakodowałem w nim i tak wypaliłem płytę DVD ale nie pamiętam jak to było i dlaczego bez problemu poszło (może dlatego że to avi a nie mpeg 2)


sobota, 15 marca 2008, 22:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Encore 1.5 i wypalenie DVD bez menu
utworz projekt,
wrzuc plik AVI,
utwórz Timelines z avika , zaznacz jako SET AS FIRST PLAY zaznaczając Timeline a w zakładce Propertis / End Action ustaw STOP

Przejdź do zakładki, potem do zakładki Propertis i zaznacz Title Button / (to samo co w Ferst play wyzej )

Powinno działać


avi czy mpeg2 - nie ma znaczenia

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


Ostatnio edytowano wtorek, 18 marca 2008, 08:20 przez TOKKSA, łącznie edytowano 2 razy

poniedziałek, 17 marca 2008, 18:20
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 18 stycznia 2008, 11:01
Posty: 98
Lokalizacja: podlaskie
Post Re: Encore 1.5 i wypalenie DVD bez menu
prawie taks samo uczyniłem, prawie....
walczyłem z tym i chyba wyszło wreszcie
to żeby plik pierwszy odtwarzało to wiem, problem był w sprawdzeniu projektu i pokazywaniu błędu

jeszcze zrobię identycznie tak jak napisałeś. Nie za szkodzi spróbować i się poduczyć nowej metody
dzięki za odp. Pozdrawiam


poniedziałek, 17 marca 2008, 23:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL