|
|
|
Teraz jest czwartek, 21 stycznia 2021, 07:01
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
W jakim programie zrobić menu płyty
Autor |
Wiadomość |
xadamy
Nowy
|
 W jakim programie zrobić menu płyty
Witam. Chciałbym się dowiedzieć w jakim programie zrobić menu płyty dvd biorąc pod uwagę, że mam już pliki vob w strukturze gotowej do wypalenia płyty dvd. Chciałbym do tego dorobić menu i dopiero wypalić płytę. Próbowałem w ulead workshop i jeszcze inne programy ale wygląda na to że one wszystko ponownie kodują, a ja tego nie chce bo mam dobry materiał po kompresji z procodera. Czyli chodzi mi o utworzenie menu - ustawienie rozdziałów w odpowiednich miejscach w całym materiale i wypalenie. Proszę o radę.
|
piątek, 18 kwietnia 2008, 12:17 |
|
 |
DiscoLED
Aktywny bywalec
Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04 Posty: 549 Lokalizacja: Kraków
|
 Re: W jakim programie zrobić menu płyty
Ani Ulead Workshop ani Ulead Movie factory ani nawet Nero Vision nie kodują ponownie materiału zgodnego z docelowym, jeśli jest zaznaczona lub odznaczona ( w zalezności od programu) odpowiednia funkcja. Na przyszłość koduj materiał w procoderze do pliku mpeg2 a nie do vob. Takie vob-y trzeba zaimportować do programu w którym wykonujesz autoring płyty. I znów przekształcanie z vob na mpeg2 aby potem po autoringu znowu przekształcać na vob. Oczywiście takie przekształcanie odbywa się bez straty jakości (ponieważ nie następuje żadna kompresja/dekompresja materiału), ale zabiera niepotrzebnie czas.
_________________ Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.
|
piątek, 18 kwietnia 2008, 13:31 |
|
 |
xadamy
Nowy
|
 Re: W jakim programie zrobić menu płyty
Dziękuje - będę próbował się zastosować do Twoich rad.
|
piątek, 18 kwietnia 2008, 17:50 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|